Haberler

Erdoğan'ı Kızdıran Dizi Sahnesinin Yapımcısı da Gözaltında

Güncelleme:

Cemaate yönelik operasyonda gözaltına alınan Sungurlar dizisinin yapımcısı Salih Asan, aynı zamanda Erdoğan'ı çok kızdıran 'peygamber' sahnesinin yer aldığı Şefkat Tepe dizisinin de yapımcısı.

İstanbul merkezli düzenlenen "14 Aralık" operasyonu çerçevesinde Eskişehir'de sabah saatlerinde gerçekleştirilen operasyonda, kentte çekimleri süren Samanyolu TV'nin Sungurlar dizisinin yapımcısı Salih Asan ile yönetmeni Engin Koç, emniyet güçleri tarafından evlerinden alınarak, sağlık kontrolü için hastaneye götürüldü.

Salih Asan, dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çok kızdığı 'Hz. Muhammed'in bir kamyon kasasında ışık halinde' gösterildiği Şefkat Tepe dizisinin de yapımcısı.

Koç ile Asan, İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğüne getirildi. İfadeleri alınan Koç ve Asan, daha sonra polis tarafından İstanbul'a nakledildi.

ERDOĞAN'IN TEPKİSİNİ ÇEKEN DİZİ SAHNESİ

Samanyolu TV'de yayınlanan 'Şefkat Tepe' dizisinde Hz. Muhammed'i bir ışık halesi halinde gösterilmesi dönemin başbakanı Recep Tayyip Erdoğan'ın büyük tepkisini çekmişti. Erdoğan, geçtiğimiz yıl Şişhane-Haliç Metro Geçiş Köprüsü açılışında yaptığı konuşmada o sahneye tepki göstererek: Bunlar peygamberimizi miraçtan indirip kamyona koyacak kadar ahlaksız bunlar. Bu millet bunlara asla geçit vermeyecek, fırsat sunmayacak" demişti.

* Salih Asan, aldığı yüksek reytingler ile dikkat çeken Tek Türkiye (2007-2011), Şefkat Tepe (2010 – 2014) ve Sungurlar (2014 – ) dizilerinin yapımcısı.

ASAN VE KOÇ, EL KAİDE'NİN TAHŞİYE GRUBUNU İFŞA ETMEKTEN GÖZALTINA ALINMIŞ

Gözaltına alınan Sungurlar Dizisinin Yönetmeni Engin Koç'un avukatı Turgay Balaban, yaptığı açıklamada, müvekkilinin terör örgütü El-Kaide ile bağlantılı olduğu ileri sürülen radikal 'Tahşiye' grubunu, dizide kötü göstermekten dolayı iftira suçunu işlediği, silahlı terör örgütü üyesi olduğu gerekçesiyle gözaltına alındığını açıkladı.

Av. Balaban, radikal Tahşiye grubu ismini kendisinin ve müvekkilinin ilk kez emniyette duyduğunu belirterek, "Yeni Türkiye'de oyuncak silahlarla film yapmanın, çekmenin suç olduğuna ilk kez tanık olmuş olduk. İlk kez de bir yönetmen iftira suçundan dolayı gözaltına alınmıştır." dedi.

Müvekkiline yapılan bu gözaltı işleminin bir amacının tüm Türkiye'nin bildiğini aktaran Balaban, "Bu yapılanlar gözaltı işlemi değil, bir gözdağı operasyonudur. Bu gözdağı operasyonu ile 17 ve 25 Aralık yolsuzluk olaylarının üzeri örtürülerek unutturulmak istenmekte. Türkiye, geçmişi bin yılı aşkın bir devlet geleneğine sahiptir. Bu günleri de atlatacaktır. Hukuk galip gelecektir." diye konuştu.

Müvekkilinin gayet rahat olduğunu çünkü herhangi bir suç işlemediğini aktaran Av. Balaban, "Müvekkilim gözaltı işlemi sırasında ve emniyette gayet rahattı, dimdikti, yüzü asık değildi. Yüzünü saklama ihtiyacı da hissetmedi." dedi.

"MÜVEKKİLİM KENDİNDEN EMİN VE RAHAT"

Yapımcı Salih Asan'ın avukatı Murat Uzun ise müvekkilinin moralinin gayet yerinde olduğunu, kendisinden emin olduğunu vurguladı. Bir dizinin yapımcı ve yönetmeninin gözaltına alınmasına kadar varılan bu gözaltı işleminin adeta bir komedi olduğunu aktaran Avukat Uzun, "Müvekkilim kendinden emin ve rahat. Çünkü suç işlemiş insan değildir. Biz hukuka güveniyoruz. Suçlamalar ise tam bir komedi. Türkiye sevdalısı bir insanın radikal grubu ifşa etmekten gözaltına alınıyor. Bu açıkça hukuksuzluktur." diye konuştu.

Yapımcı Salih Asan, Emniyet'ten çıkarken el sallayarak, "Sevdiklerimi ve ülkemi Allah'a emanet ediyorum." diyerek veda etti.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Şefkat Tepe Salih Asan Sungurlar Güncel Haberler

500

Yorumlar (130)

Dilara sumobilWeb@haberler.com:

Ya orda amaç peygamber efendimiz oraya bindirmek değil amaç onun gelmesi sunun da düşünülmesi lazım acaba peygamber Efendimiz oraya gelseydi kamyon a mi jpe mi binmek isterdi o gibi alcak gönüllü merhametli insan tabiki de jipe değil kamyona biner di saçma sapan şeyler yüzünden tutuklama yapacaksa önce herkez kendini tutuklatsn yaptığı gizli saklı işlerle

5
46
yanıtYanıtla
CevherSahin:

Yillardir böyle sacma sapan filmlerle cocuklarin zihnini bulandirmaktan ve bizi geriyye götürmekten baska bir ise yaramadilar zaten iyi oldu gözaltina alinmalari :D

21
27
yanıtYanıtla
AdilmobilWeb@haberler.com:

Dindar gözüküp halkı kandırıp edepsizce yolsuzluk yapan zalimler Bir gün hesap vereceklerdir.

38
6
yanıtYanıtla
.mobilWeb@haberler.com:

Vallah onların derdi peyganberimiz değil dizide anlatılmak istenen ler işlerine gelmedi kendileride vatanı satıyorlarda rahatsız oldular

36
8
yanıtYanıtla
1905Mobil-IOS:

Hainlerin sonu geldi... Tek gercek yeni turkiye, tek lider osmanli ruhunu tekrar uyandiran RTE...

16
26
yanıtYanıtla
ismailMobil-ANDROID:

tayyip Allah senin belani versin

19
22
yanıtYanıtla
NiğdeliMobil-IOS:

Benim Cumhurbaşkanım Dünyanın tek lideri O na kötü söz söyleyeni anırdırım

19
22
yanıtYanıtla
XboyMobil-IOS:

Valla Tayyibe oy vermem ama bu tepkiyi dile getirdiği için kutluyorum onu

21
18
yanıtYanıtla
Korkusuz:

Bu diziden rahatsız olanlar PKK''ya kendini satanlardır

19
20
yanıtYanıtla
.mobilWeb@haberler.com:

Dizi gerçekleri anlatınca tayyip beyin işine gelmemiştir kesin

28
10
yanıtYanıtla
Tüm 130 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title