Haberler

Erdoğan: Hoşgörüsüzlük, Tahammülsüzlük Veba Gibi Yayılıyor

Dha DIŞ- Erdoğan: hoşgörüsüzlük, tahammülsüzlük veba gibi yayılıyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,

"Lukaşenko'nun ülkesindeki Müslümanları sahiplendiğini, hassasiyeti nedeniyle kendilerini kutluyorum"

"Avrupa'nın ülkelerinin bir kısmında hoşgörüsüzlük, tahammülsüzlük, kendinden olmayanı düşman görme gibi hastalıklar adeta veba gibi yayılıyor"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Belarus Minsk Camii'nin açılışında yaptığı konuşmada, inanç farklılıklarına hoşgörü konusunda Avrupa'nın bazı ülkelerini eleştirerek, "Açılışını yaptığımız bu cami kendisinin ülkesindeki Müslümanları sahiplendiğini sayın Lukaşenko'nun bu noktadaki hassasiyeti nedeniyle şahsım ve milletim adına tekrar kendilerini kutluyorum. Avrupa'nın ülkelerinin bir kısmında hoşgörüsüzlük, tahammülsüzlük, kendinden olmayanı düşman görme gibi hastalıklar adeta veba gibi yayılıyor" dedi.

Belarus Minsk Camii'nin açılışı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılımıyla gerçekleşti. Açılışa, Belarus Devlet Başkanı Aleksander Lukaşenko, Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi, Orman ve Suişleri Bakanı Veysel Eroğlu, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfekçi, Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Hürriyet Gazetesi Yönetim Kurulu Başkanı ve Doğan Vakfı Yönetim Kurulu Başkan Vekili Vuslat Doğan Sabancı, ESAS Holding Yönetim Kurulu Üyesi Ali Sabancı, Türkiye'den gelen yaklaşık 200 işadamı ve dinadamları katıldı. Erdoğan açılıştı yaptığı konuşmada, "Bugün burada tarihi bir ana şahitlik ediyoruz. Diyanet işleri başkanlığımızın katkıları ile yeniden inşa edilen Belarus Minsk Camii'nin açılışını gerçekleştiriyoruz. Minsk Camii'ne katkı sunan herkese şahsım ve milletim adına teşekkür ediyorum. İnşallah bu ibadethane aynı zamanda Türk- Belarus dostluğunun da simgelerinden biri olacaktır. Belarus, farklı köken ve inanca sahip insanların aynı çatı altında huzur ve barış içinde yaşadığı bir ülkedir. Burada farklılıkların bir tehdit ve tehlike değil büyük bir zenginlik olarak görüldüğüne şahit oluyoruz. Dinleri, kültürleri, inançları farklı olan insanlar aynı ortak gelecek vizyonu ile Belarus'un istikrarı, büyümesi, uluslararası alanda hak ettiği yeri alması için var gücü ile çalışıyor. Belarus'un bu özelliğinin bilhassa içinden geçtiğimiz sıkıntılı dönemde çok değerli olduğuna inanıyorum. Bu güzel manzaraya maalesef dünyanın bir çok ülkesinde rastlamak mümkün değil" diye konuştu.

"AVRUPA'NIN ÜLKELERİNİN BİR KISMINDA KENDİNDEN OLMAYANI DÜŞMAN GÖRME VEBA GİBİ YAYILIYOR"

Mülteci sorunu ve inanç farklılıklarına hoşgörü konusunda bazı Avrupa ülkelerini eleştiren Erdoğan, "Avrupa'nın ülkelerinin bir kısmında hoşgörüsüzlük, tahammülsüzlük, kendinden olmayanı düşman görme gibi hastalıklar adeta veba gibi yayılıyor. Sırf kimliği, kılık kıyafeti, inancı farklı oluğu için insanlar, ayrımcı politikaların şiddetin muhatabı olabiliyor. Bilhassa canlarını kurtarmak kendilerine güvenli bir gelecek kurabilmek için dünyanın çalkantılı bölgelerinden kaçan mazlumların Avrupa kapılarına dayandıkları buralarda yaşadıkları dramları hepimiz izliyoruz. Türkiye olarak 6 yıldır Suriye ve Irak'tan ülkemize gelen mültecileri buradan anlatacak değilim. Onlara ev sahipliği yapmaya devam ediyor edeceğiz. İnancımızın gereği budur. Bombalar altından kaçan insanlara kapılarımızı kapayamayız" ifadelerini kullandı.

"LUKAŞENKO'NUN ÜLKESİNDEKİ MÜSLÜMANLARI SAHİPLENDİĞİNİ, HASSASİYETİ NEDENİYLE KENDİLERİNİ KUTLUYORUM"

Erdoğan, "Açılışını yaptığımız bu cami kendisinin ülkesindeki Müslümanları sahiplendiğini sayın Lukaşenko'nun bu noktadaki hassasiyeti nedeniyle şahsım ve milletim adına tekrar kendilerini kutluyorum" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Belarus Dha Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title