Haberler

Erdoğan, 'Hayır' Çadırında Yaşanan Diyaloğu Anlattı: 'Neyiniz Eksik' Dedim

Güncelleme:

Samsun'da vatandaşa hitap eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu sabah hayırcıların çadırını ziyaret ettiğini ve oradakilerle neler konuştuğunu açıkladı. Erdoğan, "Bu sabah gelirken evet çadırının kurulduğu bir yere uğradım. Kendi semtimde. Yanında da hayır çadırı vardı. Bir de oraya uğradım. Hayır çadırındakilere "Niçin hayır diyorsunuz? Bana söyler misiniz?" dedim. "Biz çağdaş bir Türkiye istiyoruz" dediler. "Şu anda çağdaş bir Türkiye yok mu? Neyiniz eksik" dedim. Yollarınız, okullarınız, köprüleriniz yok mu dedim." diyerek anlattı.

İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları:

Samsun 15 Temmuz darbe girişiminde Sevgi Yeşilyurt kardeşimiz o gece İstanbul'da yeni adı 15 Temmuz Boğaziçi Köprüsü'nde FETÖ'cü hainler tarafından vurularak şehit oldu. Rabbim ne diyor, Allah yolunda öldürülenlere ölüler demeyiniz, onlar diridirler fakat siz bilemezsiniz.

YAPTIĞINIZ TERBİYESİZLİK SCİLİNİZDE KARA BİR LEKE

Avrupa'daki gösterilerde pankartlarda kafamıza silah dayıyorlar ya, sanıyorlar ki bizi korkutacaklar. Bu yoldan geri dönmeyeceğiz. Biz tehditlere eyvallah etmeyiz. GÜya İsviçre bu olayla ilgili soruşturma açmış. Herşey İsviçre devletinin, hükümetinin, polislerinin gözü önünde oldu. Onların polisinni gözü önünde oldu. Bu olay dağda değil, İsviçre parlamentosunun önünde oldu. Geçin bunları geçin. Eğer samimiyetinizi ispat etmek istiyorsanız. Ülkenizdeki teröristleri derdest edip, kapının önüne koyarsınız. Bunların kıytırım pankartı mı bizi yolumuzdan döndürecek? Yaptığınız terbiyesizlik siçilinizde kara bir leke olarak kalacak.

BU SABAH HAYIR ÇADIRINI ZİYARET ETTİM VE KONUŞTUM

18 maddelik anayasa madde için 180 yalan madde uyduranlar abakmayın. Bu sabah gelirken evet çadırının kurulduğu bir yere uğradım. Kendi semtimde. Yanında da hayır çadırı vardı. Bir de oraya uğradım. Hayır çadırındakilere "Niçin hayır diyorsunuz? Bana söyler misiniz?" dedim. "Biz çağdaş bir Türkiye istiyoruz" dediler. "Şu anda çağdaş bir Türkiye yok mu? Neyiniz eksik" dedim. Yollarınız, okullarınız, köprüleriniz yok mu dedim. 14 sene önce bunlar var mıydı? Söylediği lafa bakın: Siz Yavuz Sultan Selim Köprüsü'ne niye o ismi koydunuz. Dedim ki: Çok ayıp! Yavuz Sultan Selim Han, padişah olduğu zaman Osmanlı'nın toprağı 18 milyon kilometre kare. Böyle bir devleti aliyeyi Osmaniye'nin başında olan sultanın adını böyle bir köprüye koymaktan daha önemli ne olabilir? Ama olaya bakış mezhepçilik. "Siz alevilerle sünnileri ayırıyorsunuz" dediler. Kardeşlerim biz bu ülkede alevi sünni ayrımı yapmadık.

SAYIN KILIÇDAROĞLU'NUN KENDİSİ ALEVİ, NEYİ EKSİK?

Böyle bir ayırım varsa sayın Kılıçdaroğlu'nun kendisi alevi. İşte bir siyasi partinin başında. Neyi eksik? Ben Dersim katliamını lanetledim, ama o lanetleyemiyor. Sayın Yıldırım Dersim katliamını lanetledi, ama o lanetleyemedi. Niye? Lanetlediği zaman bir yerlere dokunacak. 14 yıldır Türkiye'yi yönetiyoruz, kavga neden yok.

O'NUN GENEL MÜDÜRLÜĞÜNDE HASTANELER PİSLİKTEN GEÇİLMİYORDU

Sağlıkta devrim niteliğinde adımlar attık. Kılıçdaroğlu'nun SSK gGenel Müdürlüğü döneminde hastanelerin halini biliyorsunuz değil mi? Kılıçdaroğlu zamanında hastaneler pislikten geçilmiyordu. Şimdi modern hastanelerimiz var mı?
İlaçlarınızı istediğiniz eczaneden alıyor musunuz?

ANA MUHALEFET KANDİL, İMRALI VE PENSİLVAYAN'DAKİYLE BERABER YÜRÜYOR

Gençler siz koalisyonlu yılların tek partili dönemden daha fazla olduğunu bilmiyorsunuz. 1990'lı yıllarda nasıl ekonomik krizi çektiğimizi bilmiyorsunuz. Karnelerle ekmekler, gazyağı dağıtıldığını bilmiyorsunuz. Yakın zamanda yaşadığımız bir tecrübe istikrarın ve istikrarsızlığın ne olduğunu çok daha açık gösterdi. 7 Haziran'da bir seçim yaşadık. Ne oldu? Koalisyon bile kurulamadı. Anayasa'daki haklarımı kullanarak ülkemizi erken seçime götürdüm. Erken seçime gittik elhamdülillah bu sıkıntıyı bertaraf ettik. Ana muhalefet partisi terör örgütüyle beraber hareket etti. Şu anda Kandil ne diyor, İmralı'da bölücü örgütün başı ne diyor, Pensilvanya'daki FETÖ terör örgütünün başı ne diyor? Hayır diyor. Ana muhalefet onlarla beraber yürüyor.

BURALARDA TEHDİT DEVAM ETTİĞİ MÜDDETÇE ÇEKİLMEMİZ MÜMKÜN DEĞİL

Terörle mücadelede kararlı gidiyoruz. Son günlerde Güneydoğu'da Tendürek, Cudi, Gabar'da silahlı kuvvetlerimiz, polisimiz, korucularımız evelallah inlerine girdi. Şu anda bunların lider kadrolarını yakalıyorlar ve etkisiz hale getiriyorlar. Bu millet asker, polis, korucu, hükümetinin arkasında oldukça ezer geçeriz. Aynı şey Fırat Kalkanı'nda olmadı mı? Gaziantep'dte 56 yavrumuzu, kardeşimizi öldürdüler, yeter artık dedik, Cerablus'a girdik. DEAŞ temizlendi. PYD, YPG bunları da şu anda temizliyoruz. Şu anda Münbiç'teyiz. Koalisyon güçleriyle görüşmelerimiz devam ediyor. ABD ve Rusya ile görüşmelerimiz devam ediyor. Diyoruz ki, buralarda tehdit devam ettiği sürece bizim çekilmemiz mümkün değil. Şimde öyle bir cevap verin ki, tüm Türkiye, tüm Avrupa ve dünya duysun... Tek vatan, tek millet, tek vatan, tek bayrak için evet mi? Ey dünya Samsun'dan yükselen bu sesi duy.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

İsviçre Türkiye Samsun Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
title