Haberler

Erdoğan Hatay'da İhsanoğlu'na 'İthal Aday' Dedi (3)

İskenderun'da İFTAR AÇTI Cumhurbaşkanı adayı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Hatay mitinginin ardından helikopterle gittiği İskenderun'da belediyenin organize ettiği 30 bin kişilik iftar yemeğine katıldı.

İskenderun'da İFTAR AÇTI

Cumhurbaşkanı adayı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Hatay mitinginin ardından helikopterle gittiği İskenderun'da belediyenin organize ettiği 30 bin kişilik iftar yemeğine katıldı. Anıt Alanı'nda kurulan iftar sofrasında vatandaşlarla bir araya gelen Erdoğan, eşi Emine Erdoğan, beraberindeki bakanlar, İskenderun Belediye Başkanı AK Parti'li Seyfi Dingil'le birlikte oruç açtı. İftar menüsünde kadınbudu köfte, pirinç pilavı, kaytaz böreği, zeytin salatası, mercimek çorba, patates kızartması ve sütlaç ikram edildi.

Yemeğin ardından İskenderunlulara hitap eden Erdoğan, Ortadoğu'da kan ve gözyaşının tırmandığı, farklılıklara tahammülsüzlüğün hat safhaya çıktığı dönemde İskenderun'da böyle bir sofranın kurulmasıyla dünyaya en güzel hoşgörü mesajı olduğunu söyledi.

İktidarda oldukları 12 yıllık süreçte dostluğu, kardeşliği, dayanışmayı en güçlü şekilde savunduklarını ve savunmaya da devam edeceklerini belirten Erdoğan, bölge ve dünyada hoşgörüsüzlük ne kadar artarsa artsın hoşgörüyü yüceltmeyi sürdüreceklerini belirtti.

'YARIN, BUGÜNDEN İYİ OLACAK'

100 yıl önce Ortadoğu'da sınırlar çizilirken, farklılıkların bir arada yaşadığı iklimlerin de yok edildiğine dikkat çeken Erdoğan, şöyle konuştu:

"Ortadoğu'da farklılıklara karşı acımasızca zulümler gerçekleştirildi. Türkiye'de de geçmişte tatsız olaylar yaşandı. Dersim olayları ile Alevi vatandaşlarımıza zulmedildi. Buna benzer olaylarla toplum arasına nifak sokulmaya çalışıldı. 12 yıl önce iktidar görevini devraldığımızda Türkiye'nin farklılıklarının zenginlik olduğunu ifade ettim. Doğu'da, Ğüneydoğu'da sessiz devrimlere imza attık. Sizler de şahit oldunuz, çok ciddi engellerle karşılaştık. Yaptığımız reformları engellemek, geciktirmek isteyenler çıktı. Ama doğru bildiğimiz, hak bildiğimiz yolda yürüdük. Bu topraklarda dostluğu ve kardeşliği düne nazaran daha ileri görüyoruz. İnşallah yarın da bugünden iyi olacaktır. Yeni Türkiye, 77 milyonun dost ve kardeş olarak bir arada yaşadığı ülke olacak."

'10 AĞUSTOS YENİ TÜRKİYE İÇİN MİLAT OLACAK'

Cumhurbaşkanlığı seçiminin yapılacağı 10 Ağustos tarihini Yeni Türkiye için bir milat olacağının altını çizen Erdoğan, şunları söyledi:

"10 Ağustos'ta cumhurun başını seçeceğiz. Devletin başını seçeceksiniz. Cumhurbaşkanlığı makamı bir rehavet makamı değildir. Vazo, saksı seçmiyoruz. Türkiye'yi yönetecek bir cumhurbaşkanı seçiyoruz. Bunun üzerinde dikkatle duralım. Cumhurbaşkanlığı seçimi için vizyon belgemizde farklılıkların bir arada yaşamasının önemini atfettik. Her dinin, mezhebin, cemaat mensubunun özgürce faaliyet göstermesini, inançlarımızı yaşamasını savunuyoruz. Yeni Türkiye'de bunu daha güçlü savunacağımızdan kuşkunuz olmasın. Bizim yeni Türkiye dediğimiz kavram bu sofradaki manzaradır. Buradaki dostluğu, kardeşliği, dayanışmayı 780 bin kilometrekarelik vatanda yaşatacağız. Bu şekilde bölgemizde ve dünyada örnek olmaya devam edeceğiz."

BİRLEŞMİŞ MİLLETLERİ ELEŞTİRDİ

Erdoğan, Filistin, Suriye, Lübnan ve Irak'ta akan kanın durmasını dileyip, masum insanları katledenleri lanetledi, iç savaştan kaçan Suriyelilere kucak açan, ekmeğini paylaşan Hataylılara teşekkür etti.

"Kahrolsun İsrail" sloganlarıyla konuşması sık sık kesilen Erdoğan, Birleşmiş Milletler'in İsrail'in işlediği insanlık suçuna ortak olduğunu söyledi. Erdoğan, şöyle devam etti:

"Birleşmiş Milletler'in İsrail'le ilgili aleyhte 280'e varan kararı var. Ama hiçbirisinin icrası yoktur. Böyle bir Birleşmiş Milletler olur mu? Niçin kuruldu, dünya barışı için ne yaptılar? Bu soruyu kendilerine sormaları lazım. İnsanların huzuru için ne yaptılar? Turistik seyahatlerle bu iş yürümez. Bugün Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nde bir tane Müslüman ülke yok. Buradan adalet çıkar mı? Bir defa Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin reforme edilmesi şart. Kuruluşunda o günün şartlarında böyle kurulmuş olabilir. Ama adalet adına bir şey çıkmıyor.

İslam dünyasının tavrı da incitiyor. Türkiye ve birkaç ülke haricinde uluslararası sistemi zorlayan bir devlet yok. İsrail, kutsal mekanlar postallarla girecek kadar alçaldı. Bütün bunlara karşı çıkmak, sadece inancımız için değil, insanlığımız, vicdanımız ve ahlakımızın gereğidir.

10 Ağustos seçimi ile birlikte Türkiye'nin öncü rolü daha da güç kazanacaktır. 10 Ağustos'ta inşallah kapılar ardına kadar açılacak. Yeni Türkiye, içeride huzur ve istikrarın, dışarıda barışın ve dayanışmanın daha güçlü savunucusu olacaktır."

Erdoğan, konuşmasının sonunda İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil'in kendisini Cumhurbaşkanı sıfatıyla ilk ziyareti İskenderun'a yapmasını istediğini söyledi. Erdoğan, milletin teveccühünü alıp, bu göreve seçilirse İskenderun'un ilk ziyaret durakları arasında yer alacağı sözünü verdi.

Başbakan Erdoğan, iftar programının ardından İskenderun Belediyesi'ne geçti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Emine Erdoğan Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yavaş mı Altınok mu? Ankara anket sonuçlarında hangi aday önde? Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title