Haberler

Erdoğan Hatay'da İhsanoğlu'na 'İthal Aday' Dedi (2)

'cumhurbaşkanlığı SEÇİMİ CHP VE MHP'YE DERT OLDU'

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı seçim sürecinde 11'inci mitingi Hatay'da yaptığını ve her zaman milletin içinde olduğunu belirtirken, CHP ve MHP'nin 'Çatı Adayı' Ekmelettin İhsanoğlu'nu 'ithal aday' olarak tanımlayıp eleştirdi. Erdoğan, muhalefet partilerin '10 Ağustos geçse de kurtulsak' zihniyeti taşıdığını savundu.

Cumhurbaşkanlığı seçiminin CHP ve MHP'ye dert olduğunu, kaybederlerse bedelini ağır ödeyeceklerini öne süren Erdoğan, şöyle konuştu:

"Tabanları şimdiden kaynıyor. Kendilerine dayatılan adaya itiraz ediyor. İçimizden bir aday çıkaramadınız diyor. İsyan ediyor. CHP ve MHP'nin ithal adayı, kendisini destekleşen parti sayısının 9'a yükseldiğini söylüyor. Gerçekten bu işlerden çok uzak. Bu işi hiç mi hiç bilmiyor. CHP ve MHP'yi bir yere koyun, 7 partinin oy oranı yüzde 1'i bile bulmuyor. Her zaman söylüyorum; 40 çürük yumurtadan bir sağlam yumurta çıkmaz. Enteresan bir şey daha var; partilerin ismini sayıyor mu? MHP ve BBP tabanının ciddi şekilde rahatsız olacağını biliyor. Şu MHP'nin haline bakın yahu! MHP Genel Başkanı susuyor, saklanıyor. Ama biz onu unutmayacağız. Şimdi çıksın çatının altına girdiği partilerle işbirliğini tabanına açıklasın. Bu MHP yönetimi en zavallı, acınası günlerini yaşıyor. MHP boynunu büktü, sorgusuz, sualsiz, marjinal partilerle yol arkadaşlığı yapmak zorunda kaldılar. MHP buna itiraz edemez. Çünkü bütün iradesini CHP'ye, Pensilvanya'ya kiralamış durumda. Ama benim MHP'li kardeşim çok güçlü şekilde itiraz edecek. CHP'li kardeşim tıpış tıpış değil, kendi iradesiyle sandığa gidecek, gereken dersi orada verecek."

'DEVLETLER SUSUYOR, HALKLAR AYAKLANIYOR'

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarında masum çocukların ve sivillerin öldürüldüğünü vurgulayan Erdoğan, şunları söyledi:

"İsrail denilen terör devleti bir yandan Gazze'ye acımasızca vuruyor. Bir yandan da bölgede barışı dinamitliyor. Kumsalda oynayan çocukları vuruyorlar yahu!...

Şimdi soruyorum, ey ABD, ey Rusya, ey batı, ey dünya neredesiniz? Sesleri çıkıyor mu? Bakın şuana kadar Türkiye, Katar, Venezüella, Ürdün ve son olarak Çin.... Başka da İsrail'e gereken net tepki gösteren devlet olmadı. Ülkelerin yönetimleri susuyor ama halkları susmuyor. Londra'da, Paris'te, New York'ta, yüze kadar ülkede halklar ayaklanıyor. Türkiye'de her gün protestolar yapılıyor.

Şimdi İstanbul mitingimiz inşallah bu işin finali olacak. İstanbul'un Anadolu yakasında 1 milyon 250 bin metrekare alanda dev mitingimizi yapacağız. İsrail, her zamanki gibi Filistinlilere yönelik katliamlarının karşılığında hiç kimsenin tepki göstermeyeceğini sanıyor. Ama dünya halkları bu barbarlığa tepki gösteriyor."

'KADIN ÖRGÜTLERİNİN SESİ NİYE ÇIKMIYOR?'

İsrailli bir kadın parlamenterin Filistinli hamile kadınların öldürülmesini istediğini ve insan hakları örgütleri ile kadın örgütlerinin bu düşmanlığa sessiz kaldığına dikkat çeken Erdoğan, şöyle devam etti:

"Türkiye'deki kadın örgütlerinin bir kısmına sesleniyorum, sesiniz niye çıkmıyor? Kılıçdaroğlu'ndan, Bahçeli'den izin mi alamadınız? Filistinli çocukların ölmesini isteyenlere tepki yok, Gazze'deki drama tepki yok. Zaman zaman Hitler zulmüne benzetince tepki gösteriyorlar.

Allah aşkına İsrail'in yaptığı, Hitler'in yaptığından ne farkı var? Neden rahatsız oluyorsunuz? İsraillilerin bu benzetmemden memnun olmaları lazım. İsrail yönetimi; Hitler'in atalarınıza yaptığından beterini siz yapıyorsunuz. O soykırımından daha fazlasını yapıyorsunuz. 'Müslüman hamile kadını kurşunlamaktan çekinmeyin, aynı anda iki kişiyi öldürmüş olursunuz' diyor. Bu alçaklık neyle izah edilebilir?

İsrail'e içeride tek çift laf söyleyemeyenler AK Parti hükümetini eleştirip, aradan savuşmaya çalışıyor. Bizi eleştirip, konuyu kapatmaya uğraşıyor.

Biz elbette Hitler zulmüne, elbette antisemitizme karşıyız. Herkes bilsin ki Hitler'in izinden giden İsrail gibi terör devletlerine karşıyız. İslamafobiaya karşıyız. Kim rahatsız olursa olsun, İsrail terörünü eleştirmeye, Filistin davasını savunmaya devam edeceğiz. Vicdanları hareket geçmesi için çabalarımız devam edecek."

'CHP VE MHP SUSKUN, EĞİLİP BÜKÜLÜYOR'

İsrail'in saldırılarına karşı CHP ve MHP'nin de sustuğunu savunan Erdoğan, isim vermeden Fettullah Gülen'i eleştirerek, "CHP ve MHP susuyor, ama biz susmayacağız. İsrail'e söz söyleyemiyorlar. Eğilip, bükülüyorlar. Pensilvanya'daki zat, sözüm ona itikaftan çıkmış, Gazze için taziye yayınlamış. Sevsinler seni! İsrail'e tek söz var mı? Yok. Eleştiren cümle var mı? Yok. Dün Ordu'da da söyledim; ipini elinde tutan efendisine elbette söz söyleyemez" dedi.

Erdoğan, Filistin, Suriye ve Irak'ta ve dünyanın başka ülkelerinde zulüm gören Müslümanlar için Hataylıları dua etmeye çağırdı.

HATAY'A YENİ YATIRIMLAR

12 yıllık AK Parti iktidarında Hatay'a 11 milyar yatırım yapıldığını anlatan Erdoğan, bu bölgede planlanan yeni yatırımlarla ekonomik gelişmenin süreceğini kaydetti.

15 kilometrelik Hassa Tüneli projesi ile Gaziantep, Kahramanmaraş ve Kilis'in İskenderun Limanı'na ulaşımının kolaylaşacağını vurgulayan Erdoğan, bu projeye paralel olarak İskenderun'a modern yük merkezi kurulacağını söyledi.

Hatay'a 750 yataklı bölge hastanesi kazandırdıklarını, 4 adet baraj yapıldığını aktaran Erdoğan, bölgede yetiştirilen zeytinlerin katma değerini attıracak zeytincilik organize sanayi bölgesi kurulacağını müjdeledi. Erdoğan, hizmetlerin devam etmesi için Hataylılardan destek istedi. 10 Ağustos'taki Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde mutlaka sandığa gidip, oy kullanmaları çağrısında bulundu.

Konuşmasının ardından eşi Emine Erdoğan ve beraberindeki bakanlarla birlikte halkı selamlayan Erdoğan, birlikte karanfiller attı. Bu sırada mikrofonu eline alan Erdoğan, çalan müziğin bestekarının Murat Göğebakan olduğunu, hastalığından dolayı bu sanatçıya dua edilmesini istedi.

Erdoğan ve beraberindekiler daha sonra İskenderun İlçesi'ndeki 30 bin kişilik iftar yemeğine katılmak üzere meydandan ayrıldı.

GELİN VE DAMAT İFTAR YEMEĞİNDE

Erdoğan'ın katılacağı iftar yemeğinin düzenlendiği Anıt Alanı'nda hazırlıklar devam ederken, gelin ve damat sürprizi yaşandı. 14 Eylül'de düğün yapacaklarını söyleyen nişanlı çift 21 yaşındaki Ayşegül Aktar ile 30 yaşındaki Harun Fatih Kocaman, Erdoğan'ın nikah şahidi olması için etkinliğe gelinlik ve damatlık giyerek katıldıklarını belirtti. Erdoğan'a büyük sevgi beslediğini söyleyen genç çift, "Başbakanımızı inşallah Cumhurbaşkanı olarak 14 Eylül'deki düğün törenimizde nikah şahidimiz olması için davet edeceğiz" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Emine Erdoğan İsrail Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bitlis İl Emniyet Müdürü kimdir? Ortaç Şekerlioğlu kimdir? Bombacı Mülayim olayı ne, Bombacı Mülayim kim, adı ne? Bitlis, Bombacı Mülayim neden gözaltına alındı? Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 17 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 17 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 17 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 17 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 17 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 17 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 17 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 17 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 17 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 17 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 17 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 17 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Akrep yenir mi? Akrep yemek helal mi, haram mı? DİYANET AÇIKLADI Servet Yardımcı hangi takımlı, Servet Yardımcıkimdir?
500

Yorumlar (1)

korei:

ekmeletin oglu yurt dışımdanmı geldi en azından hırsız aday degil

3
1
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title