Haberler

Erdoğan: "Güçlü Mekan Güçlü İnsanları Doğurur"

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Futbol Federasyonu'nun Riva'daki Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri'nin açılışında konuşarak, tesisin hayırlı olmasını diledi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Futbol Federasyonu'nun Riva'daki Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri'nin açılışında konuşarak, tesisin hayırlı olmasını diledi.

Adını tesislere verdikleri, 2008'de Hakk'a uğurladıkları değerli arkadaşı, kardeşi Hasan Doğan'ı bir kez daha rahmetle andığını ifade eden Erdoğan, tesislerin yer tesliminin, 29 Mart 2013'te yapıldığını, 9 Nisan 2013'te de temelinin atıldığını hatırlattı.

"MİLLİ TAKIM ADETA GÖÇEBE HAYATI YAŞIYORDU"

Tesisin, sadece 450 günde tamamlandığını belirten Erdoğan, daha önce milli takımların bulabildiği tesislerde, misafir gibi eğitim ve kamp yaptığını anlattı. Erdoğan, "Milli takım adeta göçebe hayatı yaşıyordu. Dünyada bu işte büyük olmak, büyük oynamak bu tür anlayışlarla olacak iş değildi. Şu anda ise Riva'da milli takımın artık dört dörtlük bir tesisi var. İnşallah ilavelerle bu artık dört dörtlük olmayacak, dört beşlik olacak, dört altılık olacak. Zira bugün söylendi, 120 dönüm, yine Riva deresinin karşı tarafında bir talep daha var. Onun da buraya ilavesiyle bu alan çok daha büyüyecek. Orada ilave statlarla alandaki çalışma imkanı daha da zenginleşecek, daha da artacaktır" diye konuştu.

Başbakan Erdoğan, milli takımların tüm kamp programlarını artık burada gerçekleştirebileceğini vurgulayarak, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Hatta bir keresinde Fatih Hoca ile sohbetimiz vardı. O sohbette de Halkalı'daki Olimpiyat Stadı ile ilgili bir temennisi olmuştu. Ben de 'Hakikaten niye olmasın' demiştim. Bunlardan birisi federasyonun şu andaki yönetim merkezinin bulunduğu yerden oraya taşınmasıydı. Bir diğeri, kalelerin şöyle bir yer değişmesi olayıydı. Bir diğeri de açık tribünlerin süratle kapalı hale getirilmesiydi. Buradaki mantık, anlayış beni hakikaten orada bir yerde de büyülemişti. Şu yönden büyülemişti; bir tasarruf, iki tasarrufla beraber bu işi daha ideal kullanma yani verimlilik. Bütün bunların yanında kalkıp da böyle bir orada tesisimiz varken niçin yine gidip bir yerlerde sığıntı olarak duracağız. Burada ise o dev tesis, o dev tesisin yerinde ve yanında yapılacak yine yatırımlarla daha güçlü bir yapı olacak."

"GÜÇLÜ MEKAN GÜÇLÜ İNSANLARI DOĞURUR"

Başbakan Erdoğan, atalarımızın "Güçlü mekan güçlü insanları doğurur" diye güzel bir sözünün bulunduğunu anımsatarak, "Onun için bizim bu güçlü mekanlara ihtiyacımız var, bu adımları atmamız lazım" dedi.

Burada tüm eğitimlerin verilebileceğine dikkati çeken Erdoğan, "Genç takımlarımızdan ta A kadroya kadar hepsi burada sürekli olarak bu eğitimi alabilecek. Bütün imkanların hazır bulunduğu, bütün ihtiyaçların karşılandığı böyle bir kampla inşallah milli takım da her an kendisini evinde hissedecek, kendi tesislerinde çalışmanın özgüvenini yaşayacak. Şimdi bu Dünya Kupası'nı seyrederken zaman zaman üzülüyoruz. Bakıyoruz kimler var ama Türkiye orada yok. Şimdi onların yanında bizim olmayışımız hakikaten bizi olumsuz istikamette etkiliyor" ifadelerini kullandı.

"CUMHURİYET TARİHİNDE GÖRÜLMEMİŞ YATIRIMLAR BU DÖNEM İÇERİSİNDE YAPILDI"

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 5-6 milyon hatta daha düşük nüfuslu ülkelerin Dünya Kupası'nda olduklarını belirterek, şöyle devam etti:

"Türkiye, 76-77 milyon nüfusuyla niye orada yok? Değerli arkadaşlar şunu çok açık söyleyebilirim; 10-12 yıllık iktidarımız döneminde Türkiye'nin bir çok yerinde altyapı, üstyapı olarak gerek futbolda gerek sporun diğer branşlarında, kapalı spor salonlarında küçük büyük birçok dev yatırım yaptık. Cumhuriyet tarihinde görülmemiş yatırımlar bu dönem içerisinde yapıldı. Şu anda inşaatı yoğun bir şekilde devam edenler var. Hemen hemen Süper Lig'de hiçbir takımımızın istiyoruz ki kaliteden uzak stadı olmasın. Hepsinin statları kaliteli olsun."

Başbakan Erdoğan, yakında İstanbul Başakşehirspor'un stadının açılışını yapacaklarını ifade ederek, "O günün sürprizlerle dolu bir gün olacağını yöneticim bana söyledi. Biz de memnun olduk. İnşallah o sürprizleri o gün beraber yaşayacağız. İstanbul'umuz Olimpiyat Stadı'nın yanında hakikaten Türkiye'nin en modern statlarından birini, yaklaşık 17 bin kişilik böyle bir statla bir farklılığı da oraya kazandırmış olacak" diye konuştu.

"Türkiye'nin milli takımıyla Dünya Kupası'na katılmasını çok arzu ettiklerini ama olmadığını" aktaran Erdoğan, "Şimdi önümüzde Avrupa Kupası var. İnşallah bu Avrupa Kupası'na Türkiye katılır. Yerini orada inşallah taçlandırarak alır. Bu azimle beraber bu gerçekleştirilir" değerlendirmesinde bulundu. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Recep Tayyip Erdoğan Hasan Doğan Riva Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title