Haberler

Erdoğan Derecelendirme Kuruluşlarına Sert Çıktı: Fırça Attıklarım Yine Ters Köşe Oldu

Güncelleme:

Büyüme rakamlarıyla ilgili konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan,"Fırça attıklarım var ya. Verdikleri notlar siyasi dediklerim. Onların değerlendirmelerini bir puan üzerinde Türkiye büyüdü. Yine ters köşe oldular" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Atatürk Kültür Merkezi (AKM) alanında yapılan toplu açılış töreninde konuşuyor. Erdoğan, "Cumhuriyet tarihi boyunca verdiğimiz demokrasi mücadelesinin karargahı Ankara'dadır." dedi.

İşte Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:

AŞIK VEYSEL'İ ULUS'A SOKMADILAR...

Kardeşlerim, Ankara şu anda anayasa değişikliğine karşı hayır kampanyası yapan ama evet denmesi için ne gerekiyorsa onu söyleyen birisi var ya, işte o zatın partisinin tek parti olarak bu ülkeyi yönettiği dönemde, maalesef milleti hor gören bir anlayışın hakimiyetine girmiştir. Milletin karargahı olması gereken Ankara, bu faşist anlayışın istilasına uğramıştı.Kardeşlerim, bir vesileyle Ankara'ya gelen Aşık Veysel, kılığından kıyafetinden dolayı Ulus'a sokulmamıştır. Bugünkü hayır diyen zihniyet, Aşık Veysel'i de Ulus'a sokmayan zihniyettir. Hamdolsun, dün o caddelere sokulmayan insanlar bugün Ankara'da yaşıyor. İşte onlar evet diyenlerdir. Rahmetli Menderes'i sadece ve sadece milletin taleplerini yerine getirdiği için darağacına çıkardılar. Ona sessiz duranlar da hayır diyenlerdir. Türkiye ne zaman ileriye doğru atım atmışsa, hep aynı şey olmuştur. Bir takım eller devreye girmiş, ülkemiz hep geriye itilmiştir.

FIRÇA ATTIKLARIM YİN TERS KÖŞE OLDU

Türkiye 1991'den bu yana istikrarlı bir yönetime sahip olsaydı, şu anda bulunduğumuzun yerin tam 2 kat ilerisinde olacaktık. Bugün kişi başına düşen milli gelir 11 bin dolar. Eğer istikrar olsaydı bu 22 bin dolar olacaktı. Önceki gün büyüme rakamları açıklandı. Türkiye, 2016'da 2,9 büyümüş. Bazıları bu rakamı küçümsemeye kalkabilir. Aynı dönemde AB'nin ortalama büyüme rakamı 1,5. OECD ülkelerinin büyüme ortalaması 1,7. Bize tabiki 2,9 yetersiz geliyor ancak dünyadaki anlı şanlı ekonomi kuruluşları var ya, hani benim fırça attıklarım, şimdi onların değerlendirmelerinin 1 puan üzerinde olduğumuzu unutmayalım. Bu demektir, ters köşe oldular yine. Bu millet penaltıyı iyi atar. Şu meydanın bereketine bak. Hani bazen diyorsunuz ya, Avrupa Avrupa duy sesimizi, diyorsunuz ya. Gör Ankara'yı gör. Öyle kahve köşelerinde hayır kampanyaları yapmakla, benim milletimi aldatamayacaksınız.

16 NİSAN'DA AVRUPA'NIN LİDERLERİNE DERS VERVEYE HAZIR MIYIZ?

16 Nisan'da Avrupa'nın liderlerine gereken dersleri vermeye hazır mıyız? Hanımlar, beyler 14 gün kapı kapı dolaşmaya var mıyız? Hiç merak etmeyin, biz beşer planında kimsenin önünde eğilmedik. Biz sadece rabbimizin önünde rükuda eğiliriz, secdede eğiliriz. Ankara, 16 Nisan'da, demokrasi ve ekonomisiyle daha büyük Türkiye için evet diyor mu?

ALINAMAYAN ÖNLEMLER YENİ SİSTEMLE ALINACAK

Bakın dün neredeydik? Diyarbakır EVET diyor. Diyarbakır çok çekti. Ama yeni yönetimle birlikte bakın istikrar ve güven ortamımızı tehdi eden onlarca hadiseye rağmen gereken ve alınamayan tedbirler alınacak. İyi, güzel, dayfalı olan gelişmelerin şartı istikrardır güvendir. Karşımıza sürekli çeşitli engeller çıkarıldı. 2007'de Cumhurbaşkanının doğrudan halk tarafından seçilmesi adımını attık.

2013'TEN BERİ GELEN SALDIRILAR SÜRECİ GECİKTİRDİ

O zaman pek çokları bu kararın ne anlama geldiğini bilmiyordu. Doğru olan bu sisteme 2014 yılındaki Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesine geçmekti. Ancak 2013 yılından itibaren kesintisiz biçimde öyle büyük saldırılara maruz kaldık ki gündeme getirmeye dahi fırsat bulamadık.

SİZ BAKMAYIN O KONUŞMALARA: 7 HAZİRAN'I HATIRLAYIN

Anamuhalefetin bugün sistem değişmezse bir şey olmaz. Herkes işine devam eder dediğine bakmayın. Hatırlayın 7 Haziran akşamı sonuçlar bile açıklanmadan ne dediler? Sivil darbe önlendi dediler. Cumhurbaşkanlığı makamı tartışmalı hale gelmiştir dediler. Siyaseten ve hukuken boşlukta bir kişi var dediler. Hatırlıyorsunuz değil mi? Yani isitkrarsızlık çığırtkanlığı yaptılar. Ve hemen ardından Diyarbakır'da 53 Kürt kardeşimiz öldürüldü. Öldürenler de sözde Kürt! Hani bu alçaklar Kürtlerin temsilcisiydi.

BU TERÖR BEDELİ NE OLURSA OLSUN BİTECEK

Diyarbakır'da da anlattım. Bunlar hiçbir zaman Kürtlerin temsilcisi olmadı. Evlerinden tüneller açarak aşağıda suni şehirler hazırladılar. Ama şuanda o açtıkları çukurlara gömülüyorlar. Ne olursa olsun. Bedeli ne olursa olsun Allah'ın izniyle bu terörü bitireceğiz.

16 Nisan tüm kriz tüccarlarına verilecek tarihi bir cevap olacaktır. FETÖ ihanet şebekesini bir daha bu ülkeye zarar veremeyecek hale getirecek. Siyasi kaos hesapları tutmayanlar 15 Temmuz gecesi Ordu içerisindeki mensuplarıyla darbe girişimi başlattılar. Öncelikli hedefi ülke ve milletin karargahı olan Ankara'yı ele geçirmekti. Onun için en çok saldırıyı burada yaptılar. En çok kanı burada döktüler.

Türkiye'nin kalbi olan TBMM ve Cumhurbaşkanlığı Külliyesini, Gölbaşı ÖHM ve Emniyeti bombaladılar. Özel KUvvetleri bombaladılar. Tanklarla milletin üzerinden geçtiler. Ateş açtılar. Ben bu milletle gurur duyuyorum. "Yurduma alçakları uğratma sakın" çağrısına uydunuz o gece.

"DANGALAKLAR, ERDOĞAN SİZİN DEMENİZLE Mİ ÖLECEK?"

Şu anda üzerimize gelenlerin tek derdi sizlerin zafere ulaşmış olmanızdır. Siz onların tüm planlarını beklentilerini yerle yeksan ettiniz. İşte İsviçre parlamentosunun önünde büyük bir pankart. Benim resmim ve şakağıma daynmış bir silah. Ne diyor, Erdoğan'ı öldürün. Dangalaklar Erdoğan sizin demenizle mi ölecek? Biz bu yola kefenimizi giyerek çıktık. Rabbimiz ne derse o olacak.

16 Nisan geliyor, Türk milleti bu batının liderlerine en büyük dersi verecek. AB ile ilgili bazı şeyler söylüyordum, haklılığım çıktı. Gittiler Vatikan'da tüm AB liderleri kuzu kuzu orada oturup Papa'yı dinlediler. AB'ye Türkiye'yi niye almıyorlar anladınız mı? Olay tamamiyle açık ve net söylüyorum haçlı ittifakıdır. 16 Nisan aynı zamanda bu kararı değerlendirme zamanıdır."

"AB İLE İLGİLİ HAKLI OLDUĞUM ORTAYA ÇIKTI"

16 Nisan geliyor, Türk milleti bu batının liderlerine en büyük dersi verecek. AB ile ilgili bazı şeyler söylüyordum, haklılığım çıktı. Gittiler Vatikan'da tüm AB liderleri kuzu kuzu orada oturup Papa'yı dinlediler. AB'ye Türkiye'yi niye almıyorlar anladınız mı? Olay tamamiyle açık ve net söylüyorum haçlı ittifakıdır. 16 Nisan aynı zamanda bu kararı değerlendirme zamanıdır.

Evet diyen ne kadar saygınsa hayır diyen de o kadar saygındır. Ama kim hayır diyor. Bölücü terör örgütü, Pensilvanya, Kandil, Avrupalı bazı liderler... Türkiye'den baro başkanı Avrupa'da kampanya yapıyor. Bütün bunlar hayır derken biz milletimize bir şey hatırlatıyoruz."

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Türkiye Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title