Haberler

Erdoğan: Elinize Silah Alıp Kurşun Sıkmanızla Onun Propagandasını Yapmanız Arasında Hiçbir Fark Yok...

Güler SABANCI: SON 12-13 YILDIR ENERJİ SEKTÖRÜNDE BÜYÜK BİR DÖNÜŞÜM GERÇEKLEŞTİ Kamu ve özel sektör tarafından tamamlanan 99 Baraj ve Hidroelektrik Santrali'nin Arena Spor Salonu'nda gerçekleştirilen Toplu Açılış Töreni'nde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yanı sıra TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Orman ve Su işleri Bakanı Veysel Eroğlu, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu ve Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı da yer aldı.

Güler SABANCI: SON 12-13 YILDIR ENERJİ SEKTÖRÜNDE BÜYÜK BİR DÖNÜŞÜM GERÇEKLEŞTİ

Kamu ve özel sektör tarafından tamamlanan 99 Baraj ve Hidroelektrik Santrali'nin Arena Spor Salonu'nda gerçekleştirilen Toplu Açılış Töreni'nde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yanı sıra TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Orman ve Su işleri Bakanı Veysel Eroğlu, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu ve Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı da yer aldı. Törende konuşan Güler Sabancı, "Son 12-13 yıldır Sayın Cumhurbaşkanım, ülkemizde enerji sektöründe çok önemli ve büyük bir dönüşüm gerçekleşti. Bu gelişim ve dönüşümün en önemli unsurlarından biri özel sektörün büyük bir güven ve inançla yola çıkması kamunun desteği ve yolunun önünü açmasıyla Türk özel sektörünün çok büyük bir yatırım hamlesine girmesidir" ifadelerini kullandı.

"SAYIN CUMHURBAŞKANIM BEBEK DOĞDU, SİZİN DESTEĞİNİZE İHTİYACI VAR"

Enerji sektöründeki çalışmalar ve yapılacaklar konusunda Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan destek beklediklerini vurgulayan Sabancı, "Enerji sektörünün bu büyük yatırım ve dönüşümünün gerçekleşmesinde 2 ana unsur vardır. Bunlardan birincisi yatırımcının Türkiye'nin geleceğine olan güvenidir. İkincisi hükümetlerimizin politikalarının enerji politikalarının sürekliliği ve rekabetçi serbest piyasanın oluşması konusunda bizlere verdikleri güven ve inançtır. Sayın Cumhurbaşkanım, bebek doğdu. Büyüyor ama hala bakıma ve desteğe sizin desteğinize ihtiyacı var. Bu anlamda sizin şahsınızda bu yaptığınız, bizlere teşvik edici bu açılış ve başlangıç tüm emeği geçenlere çok büyük moral olmaktadır" diye konuştu.

BAKAN EROĞLU: HES'LER GERÇEKTEN ÇEVRECİ

Açılış töreninde konuşan Bakan Eroğlu, kamuoyunda oluşan algının aksine HES'lerin çevreci olduğunu belirtti. Eroğlu, "Ben burada hidroelektrik santrallerinin önemini vurgulamayacağım. Çünkü hidroelektrik santraller enerjinin sigortasıdır. Tamamen yerli, yenilenebilir, çevreci bir enerji kaynağıdır. HES'ler gerçekten çevreci. Suyun gücünden sadece enerji üretiyor, tüketmiyor. Kamuoyunda HES'lere karşı maalesef bir tepki var. Ama bu yanlıştır. Yanlış şeylerle halkı kandırıyorlar. HES'ler özellikle çevrecidir" dedi.

ENERJİ BAKANI ALBAYRAK: BU SANTRALLERİ AÇMAK ZORUNDAYIZ

Doğaya zarar vermeden hidroelektrik santrallerin açılması gerektiğini vurgulayan Enerji Bakanı Albayrak ise şöyle konuştu: "Ülkemiz hızlı bir şekilde büyürken ihtiyaç duyduğu elektriği yatırımlarla karşılamayı başardık. 2002 yılında elektrik üretiminde özel sektörün payı 32'ydi bugün bu rakam yüzde 72'lere çıktı. Elektrik üretimindeki bu başarı, pastayı büyütürken hem de kamu ve özel sektörün payını artırırken bunu birlikte başardık. AK Parti'yle birlikte, özel sektörümüz enerji alanındaki yatırımlarla büyümemize katkı sağlamıştır. Bugün, açılışı yapılan bu santraller enerjide dışa bağımlılığımızı, ekonomiye kaynak oluşturmada büyük bir anlam ifade ediyor. Tabiatımıza zarar vermeden, çevreyi koruyarak bu adımları atmak, bu santralleri açmak zorundayız"

"DIŞA BAĞIMLILIĞI AZALTMAK İÇİN BUNLARI YAPMALIYIZ"

Barajların dışa bağımlılıktan kurtulmak için zorunlu olduğunu belirten Albayrak, "Tüm santralleri yapmak durumundayız. Hem elektrik enerji ihtiyacımızı azaltmak hem dışa bağımlılığı azaltmak hem de kaynak çeşitliliğini artırmak için bunları yapmalıyız. Önümüze hangi engel çıkarsa çıksın ülkemizi büyütmeye devam edeceğiz. Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde büyük Türkiye hayali için, milletimize, sizlere hizmet için bütün gücümüzle, bütün enerjimizle, bütün coşkumuzla durmadan çalışmaya devam edeceğiz. Bugün açılışı yapılan tüm bu baraj ve hidroelektrik santrallerin tekrardan hayırlı uğurlu olmasını diliyorum" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Berat Albayrak Güler Sabancı Veysel Eroğlu Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title