Haberler

Erdoğan Eleştirince, HDP Türkmenlere Saldırıyı Kınadı

Güncelleme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Kobani dışındaki şehirler için bir derdin yok" çıkışının ardından HDP'den Türkmenlerle ilgili dikkat çeken bir açıklama geldi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın örtülü olarak HDP'ye yönelik "Kobani için bu kadar dertlisin de Kobani'nin dışındaki şehirler için niçin senin en ufak bir derdin yok" sözlerinin ardından HDP'den bugün IŞİD'in Türkmenlere yönelik saldırısını lanetleyen açıklama dikkat çekti. Açıklama; HDP'nin tüzel kişiliğine vurgu yapar biçimde, HDP Merkez Yürütme Kurulu adına yapıldı.

ERDOĞAN SERT ÇIKMIŞTI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün Uluslaraarası Ombudsmanlık Sempozyumu'ndaki konuşmasında HDP'yi kastederek, " Suriye'de 300 bin insanın katledilmesine susacaksın, hatta bu insanlık dışı katliama destek vereceksin, ondan sonra 'Kobani' deyip, sağı solu yakacaksın, cinayet işleyeceksin. Kobani için bu kadar dertlisin de Kobani'nin dışındaki şehirler için niçin senin en ufak bir derdin yok. Kaldı ki Kobani'de şu an kimse yok" demişti.

ÇAVUŞOĞLU DA ELEŞTİRMİŞTİ

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da, dünkü açıklamalarında, şu ifadeleri kullanmıştı: "Kobani'nin düşmesini istemeyiz, hiçbir yerin düşmesini istemeyiz. Çobanbey'de Türkmenler'e saldırılırken, Hıristiyan ve Araplar'a yönelik aynı kuşatmayı yapıp, vahşi yöntemlerle insanları öldürdüğü, kadınlara tecavüz edildiği sırada Türkiye'deki kardeşlerimiz neredeydi? Vandallık yapanlar neredeydi? Dünya kamuoyu neredeydi? IŞİD'e daha önce aynı tepki gösterildi mi? Neden Kobani? Ama biz ilkesel olarak Kobani'de yaptıklarına da karşıyız."

HDP: TÜRKMENLERE SALDIRIYI KINIYORUZ

Bu sözlerin ardından HDP'den bugün bir açıklama yapıldı. Açıklamanın HDP Merkez Yürütme Kurulu açıklaması olarak yapılması dikkat çekti. "IŞİD'in Türkmenlere saldırısını lanetliyoruz" başlığı ile yayımlanan açıklamada, şu ifadeler yer aldı: " Irak'ın Diyala iline bağlı Şii Türkmenlerin yoğunlukta olduğu Karatepe kasabasına üç koldan havan topları ve ağır silahlarla saldırı başlatan IŞİD barbarları, 2'si çocuk 7'si asker olmak üzere 10 kişinin ölümüne, 16 kişinin de yaralanmasına neden oldu. Katliamcı IŞİD saldırıları nedeniyle binlerce insan bölgeden göç etmek zorunda kaldı.

"MEZOPOTAMYA HALKLARI ÖLDÜRÜLÜYOR"

IŞİD saldırıları sonucunda başta çocuklar olmak üzere sivillerin öldürülmesini bir kez daha lanetliyoruz. Duyduğumuz üzüntüyü paylaºırken, hayatlarını kaybedenlerin ailelerine ve Irak halklarına başsağlığı ve sabır; yaralılara ise acil şifa diliyoruz. IŞİD çeteleri, çocuk, kadın, genç, yaşlı demeden vahşice katlediyor. Uygarlığın doğduğu kadim topraklarda yaşayan Ezidiler, Süryaniler, Ermeniler, Şiiler, Araplar, Türkmenler, Kürtler, Keldaniler, Aleviler, yani bir bütün olarak Mezopotamya halkları IŞİD tarafından tehdit ediliyor ve öldürülüyor.

Yağmacı ve imhacı anlayışların ve destekçi güçlerin Ortadoğu'yu talan etmesine, farklı kültürleri ve kimlikleri yok etmesine asla göz yumulamaz ve sessiz kalınamaz. IŞİD sadece Irak'ta değil, Suriye'de de katliamını sürdürüyor. Şengal, Kobanê ve tüm Rojava halklarına yönelik saldırılar, bu insanlık dışı anlayışın insanlığın bütün değerlerini çiğnediğini ve yok etmeye çalıştığını gösteriyor.

HDP, her inanç ve etnik kökenden, her cinsiyet ve cinsel kimlikten insanların özgürce yaşadığı bir Mezopotamya'nın gerçekleşmesi için mücadele edenlere, Irak'ta ve Suriye'de, Rojava ve Kobanê'de barbarlığa karşı direnenlere destek ve dayanışmasını sürdürecektir."

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Merkez Yürütme Kurulu Recep Tayyip Erdoğan Suriye Irak Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (13)

KÜRT SERHAD:

Bu adam halen Cumhurbaşkanı Olmadımı . Ne diye bu kadar hırs yapıyor anlamadım . heralde ABD ye Obamanın yerine Başkan olmaya çalışıyor:))

16
7
yanıtYanıtla
kızıltepeli:

sayın türkiye yandaş medyası, erdoğan eleştirmeden önce de HDP iş it lerinin bütün saldırılarını kınamış ve bu soysuz şeytanları lanetlemiştir.

16
7
yanıtYanıtla
levent:

Türkmenleri ypg koruyor diye biliyorum

14
7
yanıtYanıtla
ali:

türkmenlere kıt imkanlarıyla sahip çıkan kişileri araştırın bulursunuz . . . . sonra burda erkek gibi konuşun. . . . .

18
2
yanıtYanıtla
Enine Boyuna:

Kürtlerin ayrı devletçi ırkçı sömürgen devlet işbirlikçisi nankör hain kesimlerinden, bölge halklarına bu güne kadar hayır gelmedi, bundan sonrada gelmez. Bir an evvel sürün kobaniye gitsinler. Ne halleri varsa görsünler.

11
8
yanıtYanıtla
SELİM:

Onu kendiniz kınayacaktınız Cumhurbaşkanı dedi diye değil. Amac gösteriş başka bir şey değil

9
6
yanıtYanıtla
VATANDAŞ:

ZORLAYINKİ 3 DÜNYA SAVAŞI ÇIKSIN. TÜRKMEN. KÜRT. EZİDİ, ARAP, ACEM, ŞİA, SÜNNÜ, v. b. BÖLÜN, PARÇALAYIN Kİ O TOPRAKLARA GÖZ DİKENLERE KOLAY LOKMA OLSUNLAR, ONLARDA SİLAH SATSINLAR. ÖLEN FAKİR, FUKARA, GARİBAN KİME NE.

15
0
yanıtYanıtla
murat:

bu akp kendisi türkmenlerle ilgili çok dertlide ondanmı baskasının dert etmeyisine laf soyluyor acaba. .

6
8
yanıtYanıtla
kara:

sizmi kınadınız bırakın bu işleri

11
2
yanıtYanıtla
asie:

bı türklerin güzü hep kürtlerde onlarla ugraşim derken türkmenleri unuttular yok düşün şu kürtlerin yakasından abi adamalr yenilmiyor yaa dünyanın gündemine oturttunuz yaa kürtleri

7
6
yanıtYanıtla
Tüm 13 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title