Haberler

Erdoğan: Diyorlar Ki Daiş'ten Türkiye Petrol Alıyormuş Çok Ayıp Yazıklar Olsun

Dha ANKARA- Erdoğan: Diyorlar ki DAİŞ'ten Türkiye petrol alıyormuş çok ayıp yazıklar olsun (1) "DAİŞ'ten bizim bu şekilde petrol aldığımızı iddia edenler bu iddialarını ispatla mükelleftir" "DAİŞ çıkardığı petrolü Esed'e satıyor Esed'e destek verdiğiniz Esed ile bunları konuştum" Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, muhtarlarla buluştuğu toplantıda konuştu.

Dha ANKARA- Erdoğan: Diyorlar ki DAİŞ'ten Türkiye petrol alıyormuş çok ayıp yazıklar olsun (1)

"DAİŞ'ten bizim bu şekilde petrol aldığımızı iddia edenler bu iddialarını ispatla mükelleftir"

"DAİŞ çıkardığı petrolü Esed'e satıyor Esed'e destek verdiğiniz Esed ile bunları konuştum"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, muhtarlarla buluştuğu toplantıda konuştu. Erdoğan, "DAİŞ'in en büyük destekçisi Esed rejimidir. Şimdi diyorlar ki DAİŞ'ten Türkiye petrol alıyormuş. Yetkili makamlarda olanlar bunu söylüyor. Çok ayıp yazıklar olsun. Türkiye şu anda petrolünü de doğalgazını da aldığı yerler bellidir. Bu noktadaki en büyük ithalatı Rusya'dan yapıyoruz. DAİŞ'ten bizim bu şekilde petrol aldığımızı iddia edenler bu iddialarını ispatla mükelleftir. Aksi takdirde bu ülkeye kimse iftira atamaz. Ben onları müfteri olmakla sıfatlandırırım. DAİŞ çıkardığı petrolü Esed'e satıyor Esed'e destek verdiğiniz Esed ile bunları konuştum. DAİŞ' in hem silah hem finans gücünün arkasında illa bir yer aranacaksa ilke bakılacak yer Esed rejimi olmalıdır" dedi.

Erdoğan, "Bugünlerde de gündemimizde yeni boyutlar kazanarak derinleşen Suriye krizi var. Suriye konusu tıpkı Irak, Mısır, Libya, Balkanlar, Kırım, Kafkasya gibi bizim asli meselemizdir. Bizim bu coğrafyaya bakışımız asla diğer ülkeler gibi olamaz. Diğer ülkelerin bu bölgelere bakış açısı günü şartlarına ve kendi çıkarlarına konjektöre göre değişebilir. Biz tarih, kültür tarih, kardeşlik hukuku ile bağlı olduğumuz bu büyük coğrafyadaki her meseleye kendi meselemiz gibi bakmak durumundayız. Biz Suriye'ye bakınca sadece Türkmen'i, Arap'ı, Kürdü, Sünni'si, Alevi'si'ile diğer tüm toplum kesimleri ile binlerce yıldır birlikte yaşadığımız yüzyıldır sınırlarımız ayrı olsa da gönüllerimiz bir olan insanları görüyoruz. Suriye'ye atılan her bombanın yol açtığı tahribatı, yıkımı, yüreğimizde, kalbimizde hissediyoruz. Biz coğrafyamızdaki hiçbir konuya, probleme gözümüzü, gönlümüzü kapatamayız. Ortadoğu ve Kuzey Afrika bölgesi başkaları için bataklık olabilir ama bizim için oralar bin yıllık hatıralarımızın bulunduğu ayrılmaz parçamızdır" diye konuştu.

"2 TANE İNSANİ YARDIM GÖTÜREN TIR, NE YAZIK Kİ BOMBALAMAK SURETİYLE TIRLAR YANDI"

Dün yanan insani yardım tırlarına ilişkin Erdoğan, "Dün 2 tane insani yardım götüren tır, ne yazık ki bombalamak suretiyle tırlar yandı. 3 kişi şehit 7 kişi yaralı. İnsani yardım götürüyor dikkat edin. Ne diyorlar dünyaya, biz DAİŞ ile mücadele ediyoruz. Kusura bakmayın DAİŞ ile mücadele etiğiniz falan yok. Siz sadece Lazkiye'nin kuzeyini boşaltmak için rejim ile ele ele oradaki maalesef Türkmen kardeşlerimizi Suriye vatandaşlarını öldürüyorsunuz" dedi.

"DİYORLAR Kİ DAİŞ'TEN TÜRKİYE PETROL ALIYORMUŞ ÇOK AYIP YAZIKLAR OLSUN"

Erdoğan, "DAİŞ'in en büyük destekçisi Esed rejimidir. Şimdi diyorlar ki DAİŞ'ten Türkiye petrol alıyormuş. Yetkili makamlarda olanlar bunu söylüyor. Çok ayıp yazıklar olsun. Türkiye şu anda petrolünü de doğalgazını da aldığı yerler bellidir. Bu noktadaki en büyük ithalatı Rusya'dan yapıyoruz. İkinci derecede İran'dan yapıyoruz" dedi.

"DAİŞ'TEN BİZİM BU ŞEKİLDE PETROL ALDIĞIMIZI İDDİA EDENLER BU İDDİALARINI İSPATLA MÜKELLEFTİR"

Erdoğan, "Bizim aldığımız yerler belki. DAİŞ'ten bizim bu şekilde petrol aldığımızı iddia edenler bu iddialarını ispatla mükelleftir. Aksi takdirde bu ülkeye kimse iftira atamaz. Ben onları müfteri olmakla sıfatlandırırım" ifadelerini kullandı.

"DAİŞ ÇIKARDIĞI PETROLÜ ESED'E SATIYOR ESED'E DESTEK VERDİĞİNİZ ESED İLE BUNLARI KONUŞTUM"

Erdoğan, "DAİŞ çıkardığı petrolü Esed'e satıyor Esed'e. Destek verdiğiniz Esed ile bunları konuştum. Oraya satıyor. Parayı oradan alıyor. Para kaynağı da belli zaten. Para kaynağı da belli. Biz bu noktaya gelmek istemezdik. DAİŞ' in hem silah hem finans gücünün arkasında illa bir yer aranacaksa ilke bakılacak yer Esed rejimi olmalıdır. Onunla birlikte hareket eden ülkeler olmalıdır. 120 ülke tarafından Suriye halkının gerçek temsilcisi olarak kabul edilen muhalif grupları hedef alanlar doğrudan DAİŞ'e destek vermektedirler. Oradaki ılımlı muhalefet neyin mücadelesini veriyor? Topraklarını katil Esed'ten geri almanın mücadelesini veriyor. Esed devlet terörü estiren bir insandır. Şu ana kadar 380 bin insanı öldüren Esed'e karşı durmayanlar bilsinler ki tarihin bunun hesabını veremeyeceklerdir" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Türkiye Suriye Dha Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

24-25 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 26 Nisan Cuma Hutbesi yayınlandı! 26 Nisan Cuma Hutbesi tam metni! 25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki!
title