Haberler

Erdoğan'dan Salih Müslim'e Suriye Yanıtı: Siz Ne Olacağınızın Hesabını Yapın

Güncelleme:

Erdoğan konuşmasında Suriye operasyonu ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. PYD lideri Salih Müslim'in küstah tweet'ine "Siz ne olacağınızın hesabını yapın" yanıtını verdi.

Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen engellilerin kamu kurum ve kuruluşlarına yerleştirilmelerine ilişkin atama ve kura törenine katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TSK'nın Suriye operasyonu ile ilgili ilk kez konuştu.

"BU İŞ BURADA NOKTALANMALI"

Erdoğan, "Şu anda ne yazık ki Suriye'den ülkemize, Gaziantep, Kilis ve tüm bu bölgelere yapılan bu tür saldırılar artık işi bir yere kadar getirdi. Artık son, dedik ki 'bu iş burada noktalanması lazım' ve bu sabah 04.00 itibarıyla süreç başladı. Artık bu işi çözmemiz gerekiyor." dedi.

MÜSLİM'E YANIT: SİZ NE OLACAĞINIZIN HESABINI YAPIN

Cumhurbaşkanı, PYD'nin lideri Salih Müslim'in, bugün başlayan Cerablus operasyonu ile ilgili üç dilde attığı "Türkiye Suriye batağında çok şey kaybedecektir." tweet'ine de yanıt verdi: "Birileri meydan okuyorlar, 'Suriye Türkiye için şöyle olacak, böyle olacak.' diye. Onlara ben buradan sesleniyorum, siz ne olacağınızın hesabını yapın."

Erdoğan'ın konuşmasının satır başları şöyle:

"15 Temmuz gecesi içinde bulunduğumuz Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nin önünde toplanan vatandaşlarımızın üzerine bombalar atıldı, uçaklardan ateş edildi. Tam 38 vatandaşımız yaralandı, 6 kardeşimiz de şehit oldu. Ankara ve İstanbul'daki şehitlerimiz 241 oldu, 2 bin 194 yaralılarımız var. Şehitlerimize Allah'tan rahmet, yaralılarımıza da Rabbim'den acil şifalar diliyorum. Böyle ihanetler, cinayetler yaşatmasın diye Rabbime dualarda bulunuyorum.

Üsküdar'da tankın üzerine çıkan bir spastik engelli kardeşimiz orada bulunan herkesin hayranlığını kazanmıştır. Koltuk değnekleriyle, tekerlekli sandalyeleriyle gösterdikleri yüreklilik her türlü takdirin üzerindedir. Türkiye her kesmiyle birlikte engellilerin istiklali ve istikbaline sahip çıkan bir ülke olduğunu ilan etmiştir. Hiçbir terör örgütünün, onları destekleyenlerin bu birlik ve beraberlik karşısında şansı yoktur.

CERABLUS OPERASYONU

Bu sabah 04.00 itibarıyla Suriye'nin kuzeyinde ülkemizi tehdit eden DAİŞ, PYD gibi terör örgütlerine yönelik operasyonu ordumuz, güvenlik güçlerimiz başlatmış durumda. Bir millet şüphesiz ki onuruyla, gururuyla vardır. Bir millet istikbal, istiklal mücadelesiyle iman etmesiyle vardır. Şu anda da ne yazık ki Suriye'den ülkemize Gaziantep'e, Kilis'e yapılan bu saldırılar bir yere kadar. Bu iş burada noktalanması lazım dedik. Bu sabah 04.00'te bu süreç başladı. Bu işi çözmemiz gerekiyor.

PYD LİDERİNE YANIT

Birileri 'Türkiye şöyle olacak, böyle olacak' diyor. Siz ne olacağınızın hesabını yapın. Türkiye'ye tehdit unsuru oluşturacak kim varsa bu millet ordusuyla, polisiyle, korucusuyla, milletiyle vardır, var olacaktır. Bu ülkenin arkasında kendi vatandaşlarımızla birlikte dünyanın her yerinde yüz milyonlarca kardeşimizin duası vardır. Allah'ın izniyle önümüze çıkacak tüm engellerin üstesinden geleceğimize inanıyorum.

Bugün geleceğimize, 15 Temmuz sabahından daha emin, daha güçlü, daha umutlu bakacak bir yerde bulunuyoruz. Bugün engelli kardeşlerimizin atamasını yapıyoruz. Türkiye'de böyle bir anlayış var mıydı? Böyle bir mekanizme adeta 0 noktasındaydı. Biz geldik bunu tırmandırmaya başladık. Özel sektör burada biraz ağır hareket ediyor. Bakanlarımdan rica ediyorum, özel sektörü biraz daha sıkıştıracağız. Devlet yüzde 3'lere varıyorsa, onlar da en az o kadar. Biz sizlerden burada, belli bir iane, sadaka değil, onuruna, şahsiyetine saygı göstermek suretiyle istihdam istiyoruz.

"FAİZİN DAHA DA İNMESİ LAZIM"

Ekonomide faizi indirimi başta olmak üzere olumlu haberler geliyor. Bu yetmez, faizin daha da inmesi lazım. Yatırımın daha da artması için, istihdamın artması, üretimin daha da artması için, rekabetin artması için faizin inmesi lazım. Birilerinin parası üzerinden para kazananların işine gelmiyor, onun için indirmiyorlar. Dünya, gelişmiş ülkeler bunun örneği. Şu anda gidiş iyi, daha da iyi olacak.

2023 hedeflerimize ulaşma konusundaki kararlılığımız karşılaştığımız her badireden sonra perçinleniyor.

Bizim krizlere dayanma katsayımız bir hayli yüksek. Bize bu tezgahları kuranların aynı derecede yüksek mi göreceğiz. Arapların bir atasözü var 'Men dakka dukka'. Bizde ise bunun karşılığı, kapı çalanın kapısını çalarlar.

Bizi terör örgütlerine, darbecilere karşı yürüttüğümüz mücadelede yalnız bırakanların yarın kimseden yardım isteme hakları olmayacaktır. Bölgedeki çatışmaları körükleyerek 600 bin insanın hayatını kaybetmesinden sorumlu olanlar bu vebalin altından kalkamayacaklardır. Suriye halkını katletmeyi dünyaya terörle mücadele olarak sunmaya çalışanlar sadece kendilerini kandırıyor. Türkiye'nin terör örgütlerine destek verdiği yalanıyla işledikleri insanlık suçlarını örtmeye çalışıyorlar.

"BUNLAR LANETLİDİR, ALLAH BUNLARIN BELASINI VERECEKTİR"

Nereden gelirse gelsin, faili kim olursa olsun bunlar lanetlidir. Dikiş tutturamayacaklar. Bedelini ağır ödeyecekler. O canım çocukları canlı bomba olarak yetiştiriyorlar. Rabbim bunların belasını verecektir. Bunların İslam'la alakası yoktur. Bunlar İslam'ın başına bela olmuşlardır. Bunların pisliklerini, bu gölgeyi biz temizlemeye çalışıyoruz. İslam bir barış dinidir, dilidir. Bu ülkede bunu yapmak suretiyle, bir darbe girişiminde 241 kardeşimiz şehit oldu, burada da 53. Devamlı arka arkaya devam ediyor. Dünya ise bunu seyrediyor. Sağolsunlar kınıyorlarmış, lanetliyorlarmız. Tamam da ortak ne yapıyor, beraber ne yapıyoruz ona bakalım. Birlikte bir mücadele şart.

Bizim en başından beri, Suriyeli kardeşlerimize samimi yardım eli uzatmak dışında hiçbir faaliyetimiz olmamıştır. Türkiye ve birkaç mazlum ülke Suriyelilere kucak açmıştır. 3 milyon Suriyeli ve Iraklı misafirimizi topraklarımızda barındırıyoruz, evsahipliği yapıyoruz. Bombalardan kaçan insanlara kapımızı kapayamazdık. Ülkemizle ilgili en haysiyetsiz kampanyaların yürütüldüğü yerlere baktığınızda bunlar bölgenin istikrarsızlığı için çalışan ülkelerdir. Ortaya çıkan yükü paylaşmayıp, Türkiye'yi eleştirenlerin bizim için bir hükmü kalmamıştır. '3 milyar avro destek vereceğiz' dediler, nerede? Yok. Bunlardan sadece nasihat alırsınız. Biz ayaklarımız üzerinde duruyoruz, durmaya devam edeceğiz. Sonra diyorlar ki 'Erdoğan, bizim sözlerimizi dinlemiyor' diyorlar. Bu milletin şanında bu yok. Bu milletten bunu bekleyemezsiniz. Ben milletime ihanet edemem. Yeri gelir kuru ekmek yeriz, haysiyetimizden, onurumuzdan taviz vermeyiz.

"SURİYE'DE OLDU BİTTİ YAPILMASINA İZİN VERMEYECEĞİZ"

Türkiye, Suriye'de sahneye konulmaya çalışan oyuna asla rıza göstermeyecektir. Meseleye bilfiil el koymak dahil tüm imkanlarımızı ortaya koyarak, Suriye'nin toprak bütünlüğünü sağlayarak, Suriyelilerin kendilerini yönetilmesine kararlıyız. Suriye halkı kiminle yönetileceğine karar versin. Buna tahammül edemiyorlar. Tüm terör örgütlerini üzerimize salanlar bu oyunun deşifre olduğunu görmeliler. Son dönemde yoğunlaşan terör olaylarıyla verilmek istenen mesaja cevap veriyoruz, Türkiye'yi bölemeyeceksiniz, devletimizi yıkamayacaksınız, ezanlarımızı susturamayacaksınız, bu ülkeye diz çöktüremeyeceksiniz, bu halka boyunduruk vurduramayacaksınız... 1000 yıldır yürüdüğümüz bu yoldan bizi geri döndüremeyeceksiniz, ülkemizi hedeflerinden vazgeçiremeyeceksiniz.

Bunlar sanıyorlar ki her saldırıda zayıflıyoruz, tam tersine güçleniyoruz. Dabba var ya, dericilerin, deriye vurdukça hem güzelleşir, hem güçlenir; işte böyle. 15 Temmuz öncesi FETÖ ile ilgili farklı düşünceler, kafa karışıklıkları vardı. Darbe girişimiyle bu şüpheler ortadan kalktı, hep birlikte özgürlüğümüze, geleceğimize baktık.

ABD BAŞKAN YARDIMCISI BIDEN'IN ZİYARETİ

ABD Başkan Yardımcısı burada. Söyleyeceğimiz şudur; FETÖ elebaşı ülkenizde. 1999 yılından bu yana ülkenizde. Siz bizden istediğinizde hep gönderdik. 1 değil, 5 değil, 10 değil; hep gönderdik. Artık hiç kimse Suriye meselesini Türkiye'nin içişlerinden bağımsız göremez. En son İran'dan gelen heyetle görüştük. Daha sonra Dışişleri Bakanı ve MİT Müstaşarını gönderdik, orada da süreci başlattık.

Gerek PKK, gerek DAİŞ, gerek FETÖ olsun, terör örgütlerinin saldırılarına maruz kalmamızın nedeni Suriye'dir. Bölgede projelerini hayata geçirmekte zorlananlar bizi terör örgütleriyle hizaya getirmeye çalışıyorlar. Dün akşam Sayın Mesut Barzani buradaydı, kendileriyle çalışmalarımız oldu. Aynı şekilde Irak'ta da müşterek neler yaparız onları görüştük.

Biz 100 yıl öncesini unutmuş olabiliriz ama herkes çok iyi hatırlıyor. Irak, Suriye dediğimiz yerlerin bu ülkenin parçası, orada yaşayanların kardeşimiz olduğu gerçeğine sırtımızı dönemeyiz. Bazılarımız bunu hatırlamasa da karşımızdaki ülkeler bunun farkında. Biz tüm hesapların üzerinde bir hesap, kaderin üzerinde bir kader olduğuna inanıyoruz. Terör örgütleri karşında dimdik duran Türkiye, Suriye kaynaklı tehidtlerin de üzerinden gelecektir.
Türkiye engellilerin durumu konusunda adeta bir devrim yaşamıştır. Engelliler Kanunu'ndan aylıklara, bakım hizmetlerinden istihdama kadar yapılan hizmetleri en iyi siz biliyorsunuz."

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Türkiye Suriye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli? Ali Konak kimdir? AK Parti Konya- Yunak Belediye Başkan adayı Ali Konak kaç yaşında, nereli? Serdar Köksal kimdir? Zafer Partisi Erzurum Tortum Belediye Başkan Adayı Serdar Köksal kaç yaşında, nereli?
title