Haberler

Erdoğan'dan Operasyonlara İlk Açıklama

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye ekonomisine yönelik hem içeride hem dışarıda belli çevrelerin adeta sistematik bir algı operasyonu yürüttüklerini ifade ederek, algı operasyonlarıyla yalan haber ve manşetlerle Türkiye’ye hala istikamet çizmeye çalışanlar ile hiçbir şekilde uzlaşmayacaklarını ve onların önünde hiçbir şekilde diz çökmeyeceklerini söyledi.

Kocaeli’de Tüpraş’ın 3 milyar dolar maliyet ile tamamladığı fuel oil dönüşüm tesisinin açılışına katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Tüpraş fuel oil dönüşüm tesisinin ülkemiz, ekonomimiz ve milletimiz için hayırlı olmasını Allah’tan niyaz ediyorum. Bu büyük yatırımdan dolayı tüm Tüpraş çalışanlarına; şahsım, ülkem ve milletim adına teşekkürlerimi sunuyorum.

Türkiye olarak gerçekten büyük bir gurur gününü büyük bir iftihar manzarasını hep birlikte yaşıyoruz. İlave alt masraflar dahil 3 milyar dolarlık bir bütçe ile özelleştirme ve sonraki masraflar ile yaklaşık 10 milyarlık bir yatırım yapıldı. Türkiye’de tek seferde yapılmış en büyük yatırımın sonucunu devreye alıyoruz. İnşallah bu büyük yatırımın Türkiye ekonomisine de çok büyük faydaları olacak. İstihdama ihracata Türkiye’nin bir enerji üssüne dönüşmesine özellikle arkadaşlarımın ifade ettiği gibi cari açığın 1 milyar dolar azalmasına bu tesis vesile olacak” dedi.

Irak Türkiye boru hattı ile Türkiye’nin çok önemli bir noktaya geldiğini ifade eden Erdoğan, “Bakü Tiflis boru hattı ile bu konum önem kazandı. Şimdi Akdeniz ve Karadeniz bölgelerimizde inşa edeceğimiz 44 milyar dolar tutarındaki iki nükleer santralimizle inşallah Türkiye enerjinin merkezi bir ülke konumuna gelecek. Türkiye bu ve bu gibi yatırımlarla enerjiye yön veren bir ülke konumuna gelecek” diye konuştu.

"YALAN HABER VE MANŞETLERLE TÜRKİYE’YE HALA İSTİKAMET ÇİZMEYE ÇALIŞANLARLA HİÇBİR ŞEKİLDE UZLAŞMAYACAĞIZ"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye ekonomisine yönelik hem içeride hem dışarıda belli çevrelerin adeta sistematik bir algı operasyonu yürüttüklerini ifade ederek,

“Bazı gazeteler ve çevreler Türkiye ekonomisi hakkında gerçek dışı bir algıyı yerleştirmeye çalışıyorlar. Bütün bu operasyonlara rağmen Türkiye’nin tarihindeki en büyük sanayi tesisinin 3 milyar dolarlık bir tesisin açılışını gerçekleştiriyor olması çok manidardır. Kim ne derse desin kervan yürür. Tüpraş’ın hiçbir algı operasyonuna ihtimas etmeden bu büyük yatırımı gerçekleştirmiş olması bütün bu operasyonları yapmaya çalışanlara en büyük cevaptır.

Tüm yatırımcılara da bu örnek olmalıdır. İçeride ve dışarıda algı operasyonlarıyla yalan haberler, yalan manşetlerle Türkiye’ye hala istikamet çizmeye çalışanlarla hiçbir şekilde uzlaşmayacağız. Onların önünde hiçbir şekilde diz çökmeyeceğiz. Şahsımın ya da arkadaşlarımın orada olmaması hiç önemli değil. Burası demokratik bir ülke seçimle geldik milletimiz dilediğinde seçimle gideriz. Ama bu millet ülkesine her daim sahip çıkacak.

Özellikle yeni Türkiye’nin kazanımlarına bu millet biz olmasak ta sahip çıkacaktır. Türkiye’yi eski günlere döndürme sevdalarından artık vazgeçsinler. Ekonomimiz her geçen gün daha da büyüyor” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, çözüm sürecinin ekonomiden de güç alarak barış içerisinde, inatla filizlenmeye devam ettiğini sözlerine ekledi. 

BİLAL BİLİR - DİNÇER AKBİR - GÜRCAN YILMAZ 

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title