Haberler

Erdoğan'dan Muhalefetin Seçim Vaadlerine Sert Eleştiri

Güncelleme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 23. MÜSİAD Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada muhalefetin seçim vaadlerini sert bir dille eleştirerek, "Ortada bir cinayet var, bunu söylemeliyim." dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 23. MÜSİAD Genel Kurulu'nda iş adamlarına hitap etti. Konuşmasında muhalefet partilerinin seçim vaadlerini eleştiren Erdoğan, "Şu anda bir panayır yeri açıldı. Bir verecekse beş vereceğim diyenler var. Geçmişte böyle değildi. Benim cumhurun başkanı olarak gördüklerimi söyleme görevim var. Benim tarafsızlığım bunları söylememi gerektirir. Ortada bir cinayet var, bunu söylemeliyim." dedi.

Seçim beyannamelerinde yer alan Diyanet İşleri Başkanlığı'nın kapatılacağı tartışmalarına da değinen Erdoğan, "Milli Birliğimize ve beraberliğimize çok büyük zarar veriyorlar. Değerlerimiz yaşamak ve yaşatmak en büyük görevimizdir. Bir tarafdan din istismarı yapacaksın öbür taraftan Diyanet İşleri Başkanlığını kaldıracaksın" dedi.

Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları;

"Ülkemizin geleceği için taş üstüne taş koyan herkesi destekledik. Girişimcileri destekledik. Yatırımcıları teşvik ettik. Ortaya çılan zenginlikten tüm milletimizin faydalanmasını sağladık. 2002 yılında asgari ücret 184 liraydı oysa bu rakam Ocak ayında 849 lira oldu.

"SSK'NIN BAŞINDA KİM VARDI?"

SSK'nın başında kim vardı? SSK'yı batıran Genel Müdür şimdi bol keseden atıyor. Bürokratıyla siyasetçi güç kazanır. Eğer bürokrat sakatsa, eksikse iktidar güç kaybeder.

Şu an herhangi bir partinin genel başkanı değilim. Ama sorumluluk sahibi bir Cumhurbaşkanıyım. cumhurun başkanıyım. Benim tarafsızlığım bunları söyelememi gerektirir. Ortada bir cinayet var. Bunu söylemeliyim.

"İKTİDAR GİDİYOR DİYE KADEH TOKUŞTURUYORLAR"

Şu anda bol keseden atanların zihniyetine sahip kişiler bu ülkede iktidar oldu. Onların ne yaptığını hep beraber gördük. Gezi'de önlük giyip yürüyüş yapanlar oldu. Şimdi de gizli köşelerde buluşup kadeh tokuşturuyorlar 'iktidar gidiyor' diyerek. Bu millet size tekrar o kadehi içirmeyi nasip etmeyecek. Bu ülke sermayenin yönettiği bir ülke olmayacak. 17 - 25 Aralık'ta en öncelikle Türkiye'nin milli kurumları hedef alındı.

"ABD BU İŞİ BİLMİYOR MU?"

Hangi mantıkla faizi arttıralım diye bu işin peşinden koşuyorlar. Faiz hiçbir zaman benim ülkemin yararına olmamıştır, olmayacaktır. Eksi faiz uygulayan ABD bu işi bilmiyor mu? Bu ülkede yatırım olur mu ben soruyorum size?

Davos'a son gidişimde hani malum bir IMF başkanı vardı ya onunla bir görüşmemiz oldu. 'Bize mali destek verecekseniz verin ülkemizi yönetmesini biz biliriz' dedim. Bu sözler onların işlerine gelmedi. O Gezi olaylarında faiz lobilerine nasıl çalışıldığını hep anlattık. Faiz lobileri şimdi onların içinde var mı? Var. Faiz hiç bir zaman benim ülkemin faydasına olmadı, olmayacak. Devletin borçlanma faizini yüzde 60'tan tek rakamlı sayılara getirene kadar çok uğraştık. Hala IMF'nin sultasında kalmak isteyenler var.

"5 BİN LİRA DİYENE VERMEK LAZIM HERHALDE"

Bir çıkıyor asgari ücret 1600-1800, biri diyor 5000 lira. Buna göre 5000 lira diyene vermek lazım herhalde. Ne yaparlarsa yapsınlar Türkiye'yi 2023 hedeflerine ulaşmaktan alıkoyamayacaklar. Biz her hesabın üzerinde bir hesap olduğuna inananlarız. Biz dünya beşten büyük diyenleriz.

"BEN GÖKTEN ZEMBİLLE İNMEDİM"

Bizi 'kömürcü' diyerek aşağıladılar. Şimdi en büyük sosyal yardım sevdalısı oldular. Ben bütün siyasi partilere eşit mesafedeyim. Onu bir kenara koyalım. Ben gökten zembille inmedim. Cumhurbaşkanlığından önce bu ülkede 12 yıl Başbakanlık yaptım. Şu an gerçekleştirilen ekonomik, siyasi, kültürel projelerde imzam var, emeğim var. Bu yüzden bizim sırtımızda yumurta küfesi var. Eğer bunların vaatlerine oy verilecekse asgari ücreti 5 bin lira yapacağım diyene vermek lazım. Bakıyorum vaatlerine herkese bol keseden dağıtıyorlar.

"BU MİLLETİN İNANCI BELLİ"

Anamuhalafetin seçim bildirgesinde Diyanet 'tüm inançlara eşit mesafede olacak' yazıyor. Bu milletin inancı belli. Diyanet Cumhuriyet'in ilk kurumlarındandır. Hani sen cumhuriyetçiydin, hani Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün partisiydin? Niye değiştiriyorsun?

"EYY AVRUPA BİRLİĞİ..."

Ermeni iddialarına destek verenler önce kendi geçmişlerini temizlesinler. Kendi geçmişleriyle yüzleşsinler. Ermenilere yönelik uyguladığımız zorunlu göçten bizi mahkum etmeye çalışanlar kendi yaptıkları zulümlerin hesaplarını versinler. Eyy Avrupa Birliği bize akıl verme, kendine sakla.

"BİZİ ELEŞTİRENLER KENDİLERİNE BAKSINLAR"

Tarihlerindeki lekeleri bir bir temizlemeye davet ediyorum. Bu konuda en son söz söyleyecek ülkelerden biri Almanya, Rusya, Fransa... Almanya'nın yol açtığı iki dünya savaşında yaşananlar ortada. Cumhurbaşkanının böyle bir tavır sergilemesi anlaşılır şey değil. Rusya'nın 1917'den beri kendi topraklarından hayatını kaybeden milyonlarca insanlar var. Fransa'da aynı, kötü sicili tüm dünyanın malumu… Hepsi belgeli. Bizi eleştirenler önce kendi geçmişlerindeki kanlı izlerin hesabını vermek zorudadır."

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Diyanet İşleri Başkanlığı Recep Tayyip Erdoğan Avrupa Birliği Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (536)

Adınızı Yazın:

Allah yolunu yolumuzu açık etsin Türklerin en büyük lideri . eleştirenler imanlarını kontrol etsin bence. CHP camileri yıkar. HDP dinsizliği ateizmi kurar. MHP istiklal marşını bilmeyen ekmeleddini milletvekili yapar. TAYYİB ERDOĞAN VATANA SAHİP ÇIKAR . Bu malumun ilamıdır.

72
20
yanıtYanıtla
İNATÇI:

İNAT EDE EDE MİLLETİN ANASINI AĞLATTINIZ. . . HALK GEÇİM DERDİNDEN KAFAYI YEMİŞ . . CİNNET GEÇİREN GEÇİRENE . . SEN HALA İNAT ETMEYE DEVAM ET. . .

yanıt3
yanıt1
EGELİ:

AĞBİ NEREDE AKP, Lİ BELEDİYELER VAR RESMEN ŞEHİRLERİ CENNETE ÇEVİRMİŞLER , KEŞKE BİZİM BURALARADA EGEYE AKP GELSE BİZİM BURALARI PERİŞAN SUYUMUZU DAHİ ÇEŞMEDEN İÇEMEZSİN, YOL YOK, YATIRIM YOK, HERYER PİSLİK ARTIK LAİKİM. CUMHURİYETÇİYİM DEMİYECEĞİM OYUMU AKP, YE VERECEĞİM

43
21
yanıtYanıtla
Akp degil ak partimobilWeb@haberler.com:

Allahin tek partisi Ak partidir.Dinimize karsi gelmeyin.Ak partiye oy vermeyenler savastigimiz kafirlere yardim etmektedir.Iyi dusun kafir olma.

3
57
yanıtYanıtla
TurkiyemobilWeb@haberler.com:

12 yildir cok sey degisti bu ulkede bakanlar vekiller uyusturucu sevkiyati yapiyolardi esnaflara mafya vari kisiler cokup harac topluyolardi kanun yasa kisisellesmisti mahkeme hakim goremeden cezalar kesiliyo insanlar infaz ediliyodu bu ulkede inanc gunden gune eriyo tarihimiz yikiliyo camilerimiz dokuluyodu bu ulkede suan savas yoksa bu yonetim oldugu icin yok

37
17
yanıtYanıtla
adeletlimobilWeb@haberler.com:

arkadaşlar herşeyi akp yıkıyorsunuz mayıs geldi halen yaz gelmedi doğal olarak kıştan tüm yiyecekler zarar görüyor inan chp mhp hdp bunlar başa gelsin bu günleride ararsınız biraz vicdan

33
21
yanıtYanıtla
...:

ARTIK NE ERDOĞAN ESKİ ERDOĞAN NEDE AKP ESKİ AKP. . . . HATTA ŞUNU RAHATLIKLA SÖYLEYEBİLİRİM Kİ ERDOĞAN AKPye ZARAR VERİYOR. . .

20
32
yanıtYanıtla
LazolimobilWeb@haberler.com:

Kapa ceneni artik uzun herif. Nefret ettirme kendinden biraz agirligin olsun her seye atlama sazan giibi

30
22
yanıtYanıtla
sansar:

biz türkler çabuk unutuyoruz akpye mühürü basmadan ayakkabı kutularında çalınan gariban haklarını hatırlayın

13
39
yanıtYanıtla
ASİL:

AKP NİN DEFTERİ KAPANDI . . . . ÇIRPINIŞLARIN FAYDASI YOK. NE KÜRTLER NE TÜRKLER NE MUHAFAZAKARLAR NE EKONOMİSTLER NE YERLİ NE YABANCI YATIRIMCILAR AMA HİÇ KİMSE SANA İNANMIYOR VE GÜVENMİYOR. . . . ARTIK TADINDA BIRAK MİLLETE BİR NEFES ALSIN

16
36
yanıtYanıtla
Tüm 536 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title