Haberler

Erdoğan'dan Muhalefete Kentsel Dönüşüm ve Çözüm Süreci Eleştirisi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, kentsel dönüşüm ve çözüm süreci konusunda muhalefetin tutumunu eleştirerek, "Muhalefet ne adım atarsak zaten karşısında duruyor."

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, kentsel dönüşüm ve çözüm süreci konusunda muhalefetin tutumunu eleştirerek, "Muhalefet ne adım atarsak zaten karşısında duruyor. Kentsel dönüşüme de, teröre son vermek için başlattığımız sürecin de karşısında duruyorlar. Kendileri bir bataklık oluşturdular, şimdi o bataklığın kurutulmasına karşı çıkıyorlar" dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Gaziosmanpaşa'da gerçekleştirilen kentsel dönüşüm törenine katıldı. Törende konuşan Başbakan Erdoğan, çözüm süreci, akil adamlar heyeti ve terörle mücadele konularında önemli açıklamalar yaptı. Türkiye'nin 30 yıldır terörle mücadele ettiğini ve nice canlar kaybettiğini hatırlatan Erdoğan, "Terörün ortaya çıktığı andan itibaren 2002 yılında biz iktidara gelinceye kadar terörü doğuran sebepler hiç konuşulmadı. Terörün istismar alanları hiç konuşulmadı. Terörü doğuran bataklıkları kurutulmayı kimse tartışmadı. Doğu ve Güneydoğu'da askerimiz korucumuz terörle mücadele ederken ne devlet, ne hükümetler terörün istismar ettiği yoksulluğu, işsizliği, eğitimsizliği gidermek için çare üretmedi. Büyükşehirlerimize akın akın göç yaşanırken, gökdelenler arasında derme çatma gecekondular inşa edilirken bunlara göz yumuldu. Yoksul mahalleler terörün istismar ettiği alanlara dönüştü" dedi.

Terör örgütlerinin gençleri istismar etme şekillerini de anlatan Erdoğan, "İstanbul'un nice mahallelerinden genç evlatlarımız daha güneş doğmadan yola çıkıyorlar. Belki saatlerce yoğun trafikte yol gidip iş yerlerine ulaşıyor. Kimileri sigortasız çalıştırılıyor, kimileri asgari ücretin bile altında ücretle çalışıyor. Akşam evine dönüyor, ev soğuk, çatısı akıyor, elektrik kesik. Bütün bunları üzerine televizyonu açıyor, lüks hayatları görüyor. Belediye otobüsünün camından caddeye bakıyor, lüks arabaları görüyor. Umut yok, heyecan yok, yaşama sevinci yok. Sonra bu evlatlarımıza kötü niyetliler musallat oluyorlar. Uyuşturucu ile fuhuş ile hırsızlıkla, terörle musallat oluyorlar. Umudu, heyecanı, yaşama tutkusu olmayan gençleri istismar ediyor, kendi gayelerinde adeta köle haline getiriyorlar. Baktığımızda hep terörle mücadele edildi ama terörün istismar alanları ile mücadele edilmedi. Biz hükümet olarak bunu tersine çevirdik. Biz bir yandan terörle kararlı şekilde mücadele ettik, bir yandan da bataklıkları kurutmanın mücadelesini verdik. Okullar, yollar, hastaneler, barajlar, havaalanları inşa ettik. Ekonomiyi büyüterek iş imkanlarını arttırdık. Terörün istismar ettiği suç örgütlerini istismar ettiği ne varsa kararlılıkla üzerine gittik. Şimdi burada kentsel dönüşüm gerçekleştirirken sadece bina inşa etmiyoruz, sadece şehri güzelleştirmekle kalmıyoruz, gelecek nesillerimize umutlu, heyecanlı, coşkulu yaşama sımsıkı tutunacakları bir çevre kazandırıyoruz" diye konuştu.

Konuşmasında çözüm sürecinden ve akil adamlar heyetinden de bahseden Başbakan Erdoğan, şunları söyledi:

"Düşüncesine, inancına bakmadan yüzlerce insan arasından 63 kendisine saygı duyduğumuz, saygı duyulacak akil insan seçtik. Onlarla şu anda çalışmaya başladık. Önceki akşam ilk toplantımızı yaptık. Mesajımı verdim. Kendilerinden sorular aldım. Türkiye'nin 7 bölgesine dağılacaklar, birçok çalışmalar yapacaklar. Bazı çevreler bundan çok rahatsız. Top atışları başladı. Kimisi kendisi orada yok diye feryat ediyor. Kimileri kıskançlığından çatlıyorlar. Kimisi ulusalcı kesim olduğu için itiraz ediyor. Ne çektiysek aşırı uçlardan çektik. Bu ülkede sağın da aşırı uçları var, solun da aşırı uçları var. Biz terörle mücadelede bir şeyler yapalım, annelerin gözyaşları dinsin, kan akmasın diye çırpınırken maalesef birileri hala rant elde etmenin gayreti içinde. Biz çözüm sürecinden umutluyuz."

Başbakan Erdoğan, kentsel dönüşüm ve çözüm süreci konusunda muhalefetin tutumunu da eleştirerek, "Muhalefet ve bazı çevreler ne adım atarsak zaten karşısında duruyorlar. Kentsel dönüşüme de, teröre son vermek için başlattığımız sürecin de karşısında duruyorlar. Bugün kentsel dönüşüme de çözüm sürecine de karşı çıkanlar inanın kentlerimizi harabeye çeviren, şehirlerimizi bataklığa çeviren zihniyettir. Kendileri bir bataklık oluşturdular şimdi o bataklığın kurutulmasına karşı çıkıyorlar. Bunlara bakın muhalefete. Bunların es kaza iktidar olmaları halinde geride bıraktıkları eser bataklık harabe, yıkılmış evlerdir. Kırılmış kalpler, umutsuzluğa sevk edilmiş kitleler. Geride bıraktıkları sözüm ona eserlerin ortadan kaldırılmasına tahammül edemiyorlar. Biz o bataklıkları Allah'ın izni ile kurutacağız gül bahçesine çevireceğiz ve çeviriyoruz. Kırılan kalpleri onarıyoruz. Umutsuzluğu umuda çeviriyor, tüm istismar alanlarını tek tek ortadan kaldırıyoruz. Milletim rahat olsun ne yaparsak sizin için yapıyoruz. Çözüm sürecini de milletimiz için kardeşliğimiz için kuruyoruz. Bunu milletimizle yapıyoruz" ifadelerini kullandı. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Recep Tayyip Erdoğan Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title