Haberler

Erdoğan'dan AB'ye Tarihi Rest; Kongre Kararıyla İlgili de İlk Kez Konuştu

Güncelleme:

Erdoğan, "AB vize için terörle mücadele yasasını değiştireceksiniz diyor. Biz yolumuza gidiyoruz sen de yoluna git" dedi. Kongre kararıyla ilgili de "Davutoğlu'na teşekkür ediyorum, hayırlısı olsun" dedi.

Eyüp Belediyesi Hizmet Binası ve Toplu Açılış Töreni'nde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 'Türkiye dört bir yanından terör örgütlerinin ve onlara destekçilerinin saldırısı altındayken, şu anda AB vize için 'terörle mücadele yasasını değiştireceksiniz' diyor. Siz önce AB Parlamantosu önünde çadır kuranlara karşı zihniyetinizi niye değiştirmiyorsunuz? Onlara çadır kurduracaksın, demokrasi için olduğunu söyleyeceksin; bize de vizeyi kaldıracağım şartı şu. Biz yolumuza gidiyoruz, siz de yolunuza gidin. Kiminle anlaşabiliyorsan onunla anlaş." diyerek AB'ye resti çekti.

Başkanlık sistemi ile ilgili de mesajlar veren Erdoğan, " Güçlü olmak için de sürekli krizlere yol açan mevcut sistem yerine istikrarın ve güvenin garantisi olan başkanlık sistemini bir an önce milletimizin onayına sunmamız gerekiyor." dedi.

"BAŞBAKAN'IN ADAY OLMAMA KARARI HAYIRLI OLSUN"

Erdoğan konuşmasında, Ak Parti'deki kongre kararını da değerlendirdi. Konuşmasına Başbakan Ahmet Davutoğlu'na yaptığı görevlerden dolayı teşekkür ederek başlayan Erdoğan, "Ülkemizin gençliği şu önemli günlerde belli sıkıntılar yaşanıyor. Aramızdaki birliği çok güçlendirmemiz lazım. AK Parti 22 Mayıs'ta kongreye gitme kararı aldı. Başbakan da kongrede aday olmayacağını açıkladı. Başbakan'ın aday olmama kararının hayırlı olmasını Allah'tan temenni ediyorum.

"MİLLETİMİZ BU ÜLKE İÇİN TUĞLA ÜSTÜNE TUĞLA KOYAN KİMSEYİ ASLA UNUTMAZ"

20 aydır Başbakanlık sürecinde vermiş olduğu hizmetler adına Sayın Davutoğlu'na teşekkür ediyorum. Milletimiz bu ülke için tuğla üstüne tuğla koyan kimseyi asla unutmaz . Ben de huzurlarınızda uzun süre birlikte çalıştığım sayın Davutoğlu'na teşekkür ediyorum.

"BU TÜR MAKAMLAR BİR BAYRAK YARIŞI"

Bu tür makamlar bir çeşit bayrak yarışıdır. Ben de başbakanlık bayrağını Gül'den devir almıştım. Milletimin beni Cumhurbaşkanı seçmesi üzerine bayrağı Davutoğlu'na devretmiştim. Hizmet yarışı bu şekilde sürüp gidecek. 22 Mayıs'ta yapılacak kongrede bayrağı devralacak yeni arkadaşıma şimdiden başarılar diliyorum.

"BİRİLERİNİ RAHATSIZ ETTİ"

40 yıllık dava arkadaşlarımın içinde olduğu bu partiyle ilgili gelişmeleri yakından takip etmem birilerini rahatsız etti. Cumhurbaşkanı olmam, geçmişimle tüm arkadaşlarımla tüm ilişkilerimi kesmem anlamına mı gelir?" diye konuştu.

Erdoğan açıklamalarına şöyle devam etti:

"YARINLAR BUGÜNDEN DAHA İYİ OLACAK"

"Tabii hemen başladılar. 'Bak ekonomide ne oluyor, işte ne olacak.' Onlar avunup gitsinler. Evelallah, 2008'de de aynı şeyi yaptılar. 'Ekonomi dibe vuracak' dediler. Ben ne dedim. 'Teğet geçer' dedim. Teğet geçti mi? Geçti. Şimdi yine aynı şeyleri söylüyorlar. Boşuna davul-zurna çalmayın. Bu millet dimdik ayakta, bu ülke dimdik ayakta. Evelallah yarınlar bugünden daha da iyi olacak.

"HER DEĞİŞİM HEYECAN GETİRİR"

Her değişim beraberinde yeni bir heyecan, yeni bir dinamizm getirir. AK Parti genel başkanlığı ve başbakanlıkta yaşanan değişimin de ülkemiz için böyle hayırlı bir havaya vesile olacağına inanıyorum.

BAŞKANLIK

Bugünkü Türkiye, dünün rotasız, hedefsiz, amaçsız Türkiyesi değil. Türkiye'nin önünde 2023 hedefleri gibi kapsamlı ve heyecan verici bir yol haritası var. Milletimiz, doğrudan kendi oyuyla seçtiği cumhurbaşkanı sayesinde, seçimler ve hükümetler gelip geçse de ülke yönetiminde herhangi bir boşluk olmadığını, olmayacağını artık çok iyi biliyor. Benim başkanlık sistemini gündeme getirmemin sebebi de budur.

Milletimiz 2007 anayasa değişikliği ile hukuki altyapısı hazırlanan, 10 Ağustos 2014 seçimiyle de fiili adımı atılan bu yeni dönemin faydasını görmüştür. Bilhassa 7 Haziran seçimleriyle 1 Kasım seçimleri arasındaki belirsizlik dönemin güçlü cumhurbaşkanlığı sayesinde krize meydan verilmeden geçirilmesi milletimizin memnuniyetini daha da artırmıştır. Geldiğimiz noktadan geriye dönüş yoktur. Bunu artık herkes kabul etmelidir. Yeni Anayasa'nın diğer ihtiyaçlarla birlikte milletimizin tercihi ve onayıyla girilen bu yeni yönetim tarzının kurumsallaştırılmasını da sağlayacak şekilde hazırlanacağına inanıyorum.

"İNŞALLAH ANAYASA VE BAŞKANLIK SİSTEMİNİ HAYATA GEÇİRECEĞİZ"

Bu konjonktürde kendilerini veya kendi arzu ettikleri birini milletimizin başkan olarak seçmeyeceğini görenler, halkın gönlünü kazanmak yerine sistemi tıkamaya çalışıyorlar. Böyle bir anlayışı kabul etmiyoruz. Türkiye bu anlayışa rağmen 13 yıldır tarihi reformlara imza attı. İnşallah yine bunlara rağmen yeni anayasa ve başkanlık sistemini hayata geçireceğiz. Bizim için aslolan milletimizin tercihidir, menfaatidir.

"BAŞKANLIK SİSTEMİNİ BİR AN ÖNCE MİLLETİMİZİN ONAYINA SUNMAMIZ GEREKİYOR"

Hem bizden sonraki nesillerimiz için hem de umudunu Türkiye'ye bağlamış yüz milyonlar için güçlü olmak zorundayız. Güçlü olmak için de sürekli krizlere yol açan mevcut sistem yerine istikrarın ve güvenin garantisi olan başkanlık sistemini bir an önce milletimizin onayına sunmamız gerekiyor. Daha iyi bir önerisi, teklifi, görüşü olan varsa buyursun ortaya koysun, hep birlikte tartışalım. Hepsinden de istifade ederiz. Bizim derdimiz, bağcıyı dövmek değil, üzümü yemek. Böyle bir hazırlığı olmayanlara da diyoruz ki, gölge etmeyin, başka ihsan istemeyiz."

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan AK Parti AK Parti Eyüp Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yavaş mı Altınok mu? Ankara anket sonuçlarında hangi aday önde? Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? İrfan Karaca kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı İrfan Karaca kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (15)

Renas gever Mobil-IOS:

Yapma herkese rest cekme ! Birileride sana cok vahim sonuclari olan resti cekebilir.

0
0
yanıtYanıtla
FenerliMobil-IOS:

Kim ne derse desin SON OSMANLI

0
0
yanıtYanıtla
TarantinoMobil-IOS:

Rıdvan nickli arkadaş beyin lensmi??

0
0
yanıtYanıtla
Balıkcı refacMobil-IOS:

Reisim bir kaç çapulcu hariç Türkiye seninle

0
0
yanıtYanıtla
RıdvanMobil-ANDROID:

senin hiç bir şey umrunda değil yedi sulalene yetecek kadar doldrdn

0
0
yanıtYanıtla
Dogan özdemirMobil-IOS:

Avrupaya Amerikaya rest cekme bizler cok kaybediyoruz burda.

0
0
yanıtYanıtla
ÜlkücüMobil-IOS:

Milliyetçi olduğuna inanan yok oyunlar hep MHP yi baraj atına itmek için ama rüyanızda görürsünüz

0
0
yanıtYanıtla
Ahmet AslanMobil-IOS:

Başbakan Ahmet Davut oğlu yorul madı ne yorul ması biliyof yapı yo ben bukadarını söy lü yorum Erdoğan başkan lık sis temini getir me huyun dan vaz geç sin yok sa ben den bidaha oy ala ma ya cak ülkeye çözüm bul sun yada dev let başkan lı ğını bırak sın

0
0
yanıtYanıtla
XqwMobil-IOS:

Restmiş. Sonra tükürdüğünü yalayamasın zırto

0
0
yanıtYanıtla
Veli Ayhan Mobil-IOS:

Hellal cumhur baskanim elini ayaklarinin altini öpuyom

0
0
yanıtYanıtla
Tüm 15 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title