Haberler

Erdoğan, 'Elektrik Kesilirse Sandıkların Üzerine Oturun Sözünü' Eleştirdi: Tavuk musunuz

Güncelleme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun "elektrikler kesilirse sandıkların üzerine oturun" sözlerini eleştirerek "Tavuk musunuz da sandığın üzerine tüneyeceksiniz?" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 'seçimlerde elektrikler kesilirse sandıkların üzerine oturun' diye partililerine seslenen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na, "Siz sandığın üstüne oturmanın değil, sandıktan çıkmanın hesabını yapın ya tavuk musunuz da sandığın üzerine tüneyeceksiniz? Sandık, üzerine oturmak için değil, içinden çıkmak için var" ifadeleriyle tepki gösterdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Adana'da düzenlenen halk buluşmasında vatandaşlara seslendi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun seçim vaatlerini değerlendiren Cumhurbaşkanı Erdoğdu, Kılıçdaroğlu'nun vaat ettiği birçok şeyi kendilerinin zaten hizmete çoktan geçirdiklerini anlattı. Kılıçdaroğlu'nun yılda 1 milyon istihdam vaadini eleştiren Erdoğan, geçen yıl gerçekleşen istihdam sayısının 1 milyon 350 bin lira olduğunu kaydetti. "Bunların hayalleri bile yapılanlara yetmiyor" diyen Erdoğan, CHP'nin çalışma hayatıyla ilgili 160 durumda olduğunu ancak bunların 110'unun zaten yapılmış durumda olduğunu ifade etti.

"TAVUK MUSUNUZ SİZ?"

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun 'hesap bilmediğini' savunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kılıçdaroğlu'nun SSK'yı batırdığını öne sürdü. Kılıçdaroğlu'nun 'Seçim günü elektrikler kesilirse sandıkların üzerine oturun' sözüne tepki gösteren Erdoğan, şöyle devam etti:

"Seçimlerde sandığı bulup oy kullanamadığı için sandıkların hala tahtadan olduğunu sanıyor. Halbuki sandıklar artık plastikten, üzerine oturursanız kırarsınız sayın Kılıçdaroğlu. Siz sandığın üstüne oturmanın değil, sandıktan çıkmanın hesabını yapın. ya tavuk musunuz da sandığın üzerine tüneyeceksiniz? Sandık üzerine oturmak için değil, içinden çıkmak için var."

İşte Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkan diğer başlıklar;

BELEDİYE BAŞKANI'NIN KARŞILAMAYA GELMEMESİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, MHP'li Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü'nün kendisini karşılamamaya gelmesini, "Gerek yok be gerek yok. Bunların bizleri gelip karşılaması karşılamaması sadece ne denli nezaket kurallarına sahip olduklarını gösterir. Hiç önemli değil. bölücü terör örgütünün desteklediği o partinin belediye başkanları da aynı. Ama aynı şekilde MHP'nin bir Karabük belediye başkanı karşıladı. Ve hatta açılış törenine de geldi. Oraya da gelince ben de kendisinden rica ettim çıktı selamlama konuşması yaptı. Biz nezakete nezaketsizlik yapmayız. Eğer nezaketsiz kurallarına uymuş olsa türkiye'nin bir cumhurbaşkanı olarak yapılması gerekenin en güzelini yaparız. Ama bu kuraldan anlamayanlara da kusura bakmasınlar." sözleriyle eleştirdi.

"NEYİ BERABER AÇACAĞIZ YA"

Hakkari vekili ne diyor, keşke beraber açsaydık diyor. Ben bugüne kadar bunların belediyelerinin bulunduğu 5 ile gittim. Hiçbirinde de belediye başkanları bizi karşılmaya gelmediler. Çünkü dağdan böyle emir aldılar. Bunları dağ yönetiyor dağ. Bunlarda irade yok. Şimdi bu beyefendi de keşke beraber açsaydık, neyi senle beraber açacağız ya. Sen değil misin sokağa dökülün, sen değil misin 50 kişinin ölümüne neden olan?

Şimdi bir grup aydın geçinenler çıkmış. Neymiş ben diktatörmüşüm? Gezi'yi bunun için yaptılar, 17-25 aralık'ı bunun için yaptılar. Ne diyor? Taksim bizim kabemiz diyor. Demek ki bu aydınların kabesi de orası. Bir zamanlar bir tanesi de ne diyordu? Kabe arabın olsun bize Çankaya yeter diyor. O da CHP zihniyeti. Bunlar işte bir tane müftü bulmuşlar, ne diyor? "benim partimin dini zerdüştlük olsa yine aday olurum" Hale bak.

"BUNLARI DAĞ YÖNETİYOR"

Eş başkanın dağda bulunan ağabeyi bunlara talimat veriyordu. Havalimanını engellemek için saldırırken, bu eş başkanın en küçük kınamasını "abi ayıp ediyorsun" Dediğini duyan var mı? Diyemez, bunları dağ yönetiyor.

Hangi kaosu çıkarmaya gücünüz yetiyorsa çıkın ortaya. Bilesiniz ki bunun bedelini ağır ödersiniz. Siz bu ülkeyi bu ülkenin güvenlik güçlerini ne zannediyorsunuz? Daha seçim yapılmadan seçim sonrası kaostan bahsediyorlar. Bunlar kandan besleniyor, candan besleniyor. Bunlarda hizmet göremezsiniz. Yüze yakın belediyeleri var, hangisinin şöyle dişe dokunur bir hizmetini gördünüz? Bunlar ancak Diyarbakır'da, dağa kaçırılan çocukları için eylem yapan anneleri taciz etmeyi bilir. Arka kapısında da paralel yapıyla anlaşma yaparlar.

"ESNAF ÇOK ENTERESAN..."

Bu partinin adayı bir esnafın yanına gidip oy istiyor. Esnaf da buna belim ağrıyor diyor. Aday da geçmiş olsun ama biz oy istiyoruz senden diyor. Bunun üzerine esnaf çok enteresan "size oy verip de her gün defalarca kepenk açıp kapatamam belim ağrıyor belim" diyor. Evet bunlar sadece milletin işine gücüne ekmeğine mani olmayı bilir.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Kemal Kılıçdaroğlu Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (102)

AdaletmobilWeb@haberler.com:

Hırsızzzzzzzzzzzzzz kimmmmnm

30
11
yanıtYanıtla
ŞAŞIRMADIM2:

RECEP DÖNEMİ BİTYOR HAYIRLI OLSUN

22
5
yanıtYanıtla
AKPmobilWeb@haberler.com:

Allah Türk devletini içimizdeki hainlerden korusun, dışarıdaki düşmanları biz kendimiz yeneriz..

9
13
yanıtYanıtla
ErdoğanmobilWeb@haberler.com:

Yine çıktı akp nin oyları 55 lere erdoğan usta sayesinde . Geçmiş olsun mhp chp hdp üçlüsü . Acınızdan ölün vatan hainleri

3
18
yanıtYanıtla
MrdmobilWeb@haberler.com:

Yeter ya bu milletin Parasını AKP nın mitinglerine harciyorsunuz 950 tl le Çalışanları düşünün

19
1
yanıtYanıtla
Trabzonlu Mobil-ANDROID:

Allah tez zamanda sizi yanınıza ala(amin)

12
8
yanıtYanıtla
canmobilWeb@haberler.com:

Şu usluba bak benim baskanim mi sokak kabadayisi mi belli degil

15
4
yanıtYanıtla
adilmobilWeb@haberler.com:

Reis ya bunlardan tavuk olmaz tavuk muberek bir hayvan hergün yumurta veriyor tavuha hakaret olur.....

11
7
yanıtYanıtla
Mert:

Baska ülkede olsaydin seni o tahtan indirmislerdi. Yaziklar olsun yaziklar olsun yaziklar olsun.

12
5
yanıtYanıtla
....Adınızı Yazın:

SAYIN CB SAYENİZDE HİÇ BİR ŞEYE GÜVEN KALMADI ÜLKEDE. . . ACI AMA GERÇEK.

13
3
yanıtYanıtla
Tüm 102 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title