Haberler

Erdoğan'dan İş Adamlarına Çağrı: İçinizde Uyanamayan Varsa Adalete Teslim Edin

Güncelleme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan İstişare toplantısında iş adamlarına seslendi. Erdoğan, "İş adamlarımızdan rica ediyorum, bu durumdan uyanamayan varsa derhal adalete teslim edin" çağrısı yaptı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Oda ve Borsa Başkanlarıyla İstişare Toplantısı'na katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı konuşmada iş adamlarına çağrıda bulundu. Erdoğan, "Benim işadamlarımızdan da bir ricam var, içinizde bu durumdan uyanamayan varsa, derhal adalete teslim edin. Kardeşi var, oğlu var savunuyor. Yahu Hz. Nuh'a geleni bilmiyor musunuz, eşini de çocuklarını da bırak ya Nuh, sen sana inananlarla gemiye bin onlardan kurtul. Bizim de burada hassas olmamız lazım" dedi.

İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satır başları;

Biz ihanetlerle ilk defa karşılaşmıyoruz. Pek çok darbe girişimine, ASALA'sından PKK'sına pek çok örgütün saldırılarına maruz kaldık. Sorulması gereken soru şu; Bu ülke ve bu millet ne için bu kadar çok saldırıya maruz kalıyor? Bizim dışımızdaki ülkelerin de süt liman olduğunu söylemiyorum. Her toplumun kendine göre sıkıntıları var. Ama biz neredeyse onların tamamı kadar yaşadığı sıkıntıyı tek başımıza göğüslemek zorunda kalıyoruz.

"BU MİLLET ALNINDAN ÖPÜLESİ BİR MİLLETTİR"

Bu kadar soruna dik duracak başka bir ülke var mıdır Türkiye'den başka, işte onu bilmiyorum. Bir taraftan terörle uğraşırken bu darbe girişimini püskürttük.Bunu sizlerle beraber yaptık, milletimizle beraber yaptık.Bu millet alnı öpülesi bir millettir. Hani şair diyor ya, yürüyeceksin millet yürüyecek ardından diye. Millet arkamızdan yürüdü ve bizi yanlız bırakmadı. Bizim milletimiz tankların altına yattı. F-16'lardan kaçmadı.

"AMERİKA'YI DA ELE GEÇİRECEKLER"

15 Temmuz bu milleti bayraksız, devletsiz, vatansız bırakma girişimidir. Örgütlendikleri 160 ülkenin tamamını da vatan sayıyorlar. Eninde sonunda ele geçireceklerine dair özgüven sergiliyorlar. Amerika'yı da ele geçirecekler ha. Bunu söylüyorlar. Havaları bu.

'ÜLKEMİZİ BU SAPIKLARA BIRAKMAYACAĞIZ' DEDİLER

Sadece itikadi olarak değil milli olarak da sapkın bir örgütle karşı karşıyayız. 15 Temmuz'da çok şehit verdik. 15 temmuz'un en büyük kazanımı milletimizin bu örgütün maskesini indirmiş olmasıdır. Milletimiz biz bu sapıklara ülkemizi bırakmayacağız demiştir. Bizim bu ülkeden başka gidecek yerimiz yoktur demiştir milletimiz. O gece köken, parti farkı gözetmeksizin sokaklara inerek bizim vatanımızdan başka güvenecek dalımız yoktur demiştir.

"TAM BİR TERÖR ÖRGÜTÜ"

TOBB'un hastanesinde yaralı olan Oğuzhan kardeşimizi dün ziyaret ettim. 23 yaşında, 1.90 boyunda bir fidan. Cemalini bir göreyim istedim. Aşk bu vatan bu millet için yürüyüştür. BU külliyede 5 tane şehidimiz vardı altıncısı da Oğuzhan oldu. Elinde bayraktan başka silahı olmayan insanların üzerine bomba yağdırabilir mi? Külliyenin önündeki insanların elinde silahları yoktu. İnsanların sadece imanları ve bayrakları vardı. Şimdi ben daha önce tabanı ibadet, ortası ticaret tavanı ihanet dediğim bu takıma, bunların cemaatle falan alakası yok. Bunlar tam bir terör örgütüdür.

"KARARLI MÜCADELE DEVAM EDECEK"

Bunların çok iyi yetişmiş kadroları vardı. Şeytan da çok iyi yetişmişti ve meleklerin içinde en alimiydi. Ama Allah'a isyan eden o oldu. Bunlar Allah'ı istismar ederek milleti aldattılar. Himmet diyerek milleti dolandırdılar. Kim bilir daha neler çıkacak. Bu bir nokta değil virgüldür daha devam edeceğiz. Rehavet yok. Bu virüs her yere sirayet etmiş vaziyette, bunu tamamen temizlemek zorundayız.Meydanı bu ihanet şebekelerine asla bırakmayacağız.Kararlı mücadelemiz devam edecek.

"ORADA TÜRK BAYRAĞI DIŞINDA BAYRAK İSTEMİYORUZ"

Pazar günü Cumhurbaşkanlığı olarak büyükçe bir demokrasi mitingi düzenliyoruz. Tüm milletimiz buna davetli. Hiç bir ayrım yapmaksızın herkes davetli. Meclis Başkanımıza, AK Parti Başkanı'na ve muhalefet başkanlarına davetiye çıkardım. Demokrasi ve şehitler mitingi olduğu için bu anlamlı. Oraya Türk bayrağı dışında hiçbir bayrak gelmesin istedim. Orada bayrağımızın dışında bir sendika ya da parti bayrağı istemiyoruz.

"HER OKULLARI BİR TERÖR YUVASIDIR"

Biz bunlara maalesef destekler verdik. Sırf eğitimle uğraşıyorlar diye. Dün de söyledim ben Allah'ımdan ve milletimden af diliyorum diye. Çünkü biz burada hata yapmışız. Biz olaya hep samimiyetle yaklaştık ama karşılığını görmedik. Şimdi biz bu adımları atmazsak tankların önüne çıkan milletimize hesap veremeyiz.Millete kurşun sıkanı nasıl affetmöiyorsak, o kurşunu finanse edeni de affetmeyeceğiz. Artık bu yapının her okulu, her şirketi, her vakfı bir terör yuvasıdır.

"PENSİLVANYA'DAKİ ÜST AKIL DEĞİL, O KADAR KAFASI ÇALIŞMAZ"

Bu hain yapı ile ilgili fakatla başlayan cümle kuranlar benim gözümde gönlü onlarla bir olanlardır. Herkes bunu görmeli bu adamlar katildir, ellerine masumların kanları bulaştı. Bu adamlar sinsidir, her işlerinin arkasında başka işler vardır. Bu adamlar hırsızdır, sınav soruları çalarak milyonlarca kişinin geleceğini çaldılar. Yargıyı devlet kurumlarını böyle ele geçirdiler. bu adamlar gaspçıdır, himmet adı altında çok kişiyi soydular. Bu adamlar haindir, dünyanın her yerinde ülkelerini karalıyorlar.. Bu adamlar maşadır. Pensilvanya'daki üst akıl değil, o kadar kafası çalışmaz. Üst akıl başka."

"SAVURDUKLARI TEHDİTLER BOŞ"

Karşımızdaki bu açık fotoğrafa rağmen aklını kullanmayan aynı ihanete ortak olmaz mı? Hala utanmadan tehdit ediyorlar. Şimdi ne diyorlar 14 Ağustos'u bekleyin biz namert değiliz, mertiz mert. Biz seferle emrolduk, zaferle değil. Zafer hakimler hakimi olan Allah'a aittir. Alçaklık bir karakter meselesidir. Zaman ve mekan sınırı taşımaz. Kaderin üstündeki kader onlar için hükmünü verdi. Artık ne tehdit savururlarsa savursunlar boş. Biz tabi ki önlemlerimizi almaya devam edeceğiz.

"BRE DANGALAK, BU BİR ŞİRKTİR"

Şimdi çıkıyorlar sıkılmadan utanmadan o bize şah damarından daha yakın diyor, bre dangalak, şarlatan Allah ayetinde buyuruyor ben size şah damarınızdan bile yakınım diye. Bu bir şirktir. Bu bir küfürdür. Pensilvanya'yı tanrılaştırıyorsun. FETÖ mensupları sadece ve sadece Pensilvanya'daki şarlatana inanıp ona göre yaşıyor. Dünyaları ile beraber ahiretlerini de yaktıklarının farkında değiller. Kitaplar yazıyormuş, sözde eserleri varmış. Diyanet işleri Başkanı'mıza da söyledim. bunun sözde eserlerini Din İleri Kurulu'na verin, bir incelesinler. Bu kitapların içinde bizim dinimizle bağdaşmayan bir çok tanım var. Ondan sonra'da "FETÖ'nün günah galerisi" diye bir kitap yayınlayın.

"BATI'NIN ZİLİ ELİNDE KALDI"

Odalarımız ve borsalarımız ahilik geleneğimizin bugünkü temsilcisidir. Ahi aynı zamanda yeri geldiğinde malıyla yüreğiyle ülkesi için mücadele eden, geleceği de inşaa eden kişidir. Darbe girişiminin gerisindeki amaçlarından biri de Türkiye'nin birikimini yok etmek olduğunu çok iyi biliyoruz. Artık daha çok çalışacağız. Ekonomimiz bir dalgalanma dışında yolunda ilerlemeye devam ediyor. Batı başka şey bekliyordu, zil takıp oynayacaktı ama Rabbim bunlara izin vermedi, zilleri ellerinde oturup kaldılar.

"YATIRIM NOKTASINDA MÜJDELER BEKLİYORUZ"

Bugün tarihimizin en kritik günlerinin ardından bir araya geldiğimiz, dün değil evvelsi gün Hisarcıklıoğlu bu salonda Türkiye temsilcileriyle bir araya geldik, yatırımlar konusunda kendilerine çağrıda bulunduk. Bu yatırımlarla birlikte yeni yatırımlar noktasında müjdeler bekliyoruz. 2007'den bu yana 7,3 milyon istihdam üreten bir başarının sahibi olarak sizlere sesleniyorum. Borçlanma faizi yüzde 9,3'e geriledi. Darbe girişimine rağmen 15 Temmuz'dan sonraki borçlanma ihalelerine beklenenin çok üzerinde talep geliyor.

KONUT FAİZİ İÇİN FLAŞ ÇAĞRI

Darbe girişimin ardından döviz almak için değil, döviz satmak için bankalara hücum etti. Bu millet ne büyük millet. Ertesi gün 2,5 milyon doları boca ettiler. Eskiden marketler boşaltılır, evlere doldurulurdu. Şimdi millet sokaklara çıktı. Hayat normalin üstünde normal. Burada külliye önünde çadırlar kurulmuş, her gün Ramazan gibi. Tekirdağ, Edirne hepsi öyle, Mardin Kahramanmaraş 81 vilayetimizin 81'i öyle.15 Temmuz'dan bu yana dövizden Türk Lirasına geçen rakam 10 milyar dolar oldu. Özellikle piyasanın likidite adımlarını atarak zaten öyle bir sorunumuz yok. Ekonomide yapısal reformlar kesintisiz sürecektir. Buradan geçenlerde GYODER bir açıklama yaptı, Emlak Konut bir açıklama yaptı. Ben de şimdi açıklama yapıyorum. Konut alımlarında faiz oranlarını yıllık şöyle 9'a doğru çekiversin. Ya kaybetmezsiniz ya. Sinyaller geliyor.

"DERSİMİZİ İYİ ÇALIŞTIK"

Bu noktada sizlerinde gereken çabayı göstereceğinize büyütecek adımları atacağınıza inanıyorum. OHAL'deyiz. Fransa'da mesela bir patlama oldu. 1 yıllık bir olağanüstü hal ilan edildi. Bazı kesimler bundan rahatsız oldu. 14 yıllık Başbakan ve Cumhurbaşkanlığım döneminde edindiğim ciddi tecrübeler var. Biz dersimizi iyi çalıştık. Ders çalıştık, nerede ne gibi açıklar var. Bunları tespit ettik.

"İHANET İÇİNDEKİLERE BAKMAYA MECBUR MUYUZ"

Bana sizden şikayetler vardı, Rıfat Bey de iyi bilir. Diyelim bir işçiden memnun değilsin, kapıya koyuyorsun. Kıdem ve ihbar tazminatı veriyorsun kapıya geliyor yine geri işe geri alıyorlar çok farklı şekilde. Gerek özel sektörün bundan ders alması gerekmez mi? Bir insan faydalı değilse, ihanet içindeyse buna bakmaya mecbur muyuz? Ben ekonomi, iş hukuku okudum, kalkıp devletin malı deniz, yemeyen keriz girdin içeri ohh, kal orada bunlardan tüm sektörü arındırma zamanıdır.Devletin yapılandırılması şart. Ben devleti incelettim. Biz hala 50'li yılların yasalarıyla bu ülkeyi idare edemeyiz. Darbe yasalarıyla bu ülkeyi idare edemeyiz. Gelin asgari müşterekte bunları görüşüp, gözden geçirelim.

"İŞADAMLARIMIZDAN RİCAM; İÇİNİZDE UYANAYAMAYAN VARSA, ADALETE TESLİM EDİN"

Benim işadamlarımızdan da bir ricam var, içinizde bu durumdan uyanamayan varsa, derhal adalete teslim edin. Kardeşi var, oğlu var savunuyor. Yahu Hz. Nuh'a geleni bilmiyor musunuz, eşini de çocuklarını da bırak ya Nuh, sen sana inananlarla gemiye bin onlardan kurtul. Bizim de burada hassas olmamız lazım.

Odalarımız ve borsalarımız tarihimizdeki ahiliğin bugünkü temsilcileridir. Ahi yeri geldiğinde ülkesi ve milleti için malı canı yüreğiyle mücadele eden kişidir.

"GÜÇLÜ DURUŞU YAKINDAN TAKİP EDİYORUM"

Esnafımızın sanatkarımızın işadamlarımızın gösterdikleri güçlü duruşu yakından biliyorum. Türkiye'nin tüm birikimlerini yoketmek ve birilerine peşkeş çekmenin amaç olduğunun çok iyi farkındayız.

Şimdi kazanımlarımızı koruma değil, daha çok üretme, çalışma ve dünyayı dolaşma zamanıdır. Yaşanan darbe girişimine rağmen ekonomimiz bir dalgalanma dışında yolunda ilerlemeye devam ediyor.

Batı başka şeyler bekliyor. Zilleri de ellerinde kaldı, oturdukları yerde kaldılar. Değerli kardeşlerim bu milleti şükranlarımızı refahı artırarak ifade edebiliriz. Sizlere çok önemli görevler düşüyor."

Kaynak: AA / Güncel

Politika Güncel Haberler

title