Haberler

Erdoğan'dan Helikopter Pilotuna: Mertçe Söyleyin Kimden Yanasınız?

Güncelleme:

Darbe girişimi sürerken Erdoğan kendisini götürmeye gelen helikopter pilotlarına "Bana mertçe söyleyin, kimden yanasınız?" diye sordu. Pilotların cevabı ise "Sizden yanayız. Öleceksek de birlikte öleceğiz." oldu.

Posta gazetesi 15 Temmuz darbe gecesi Marmaris'te Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile pilotlar arasında geçen diyaloglara yer verdi.

İşte 15 Temmuz gecesi Marmaris'te yaşanlar:

Cumhurbaşkanı Erdoğan darbe girişimi haberini ailesi ile 4 gündür tatilde olduğu Marmaris Grand Yazıcı Mares Otel'de aldı. 6 saatlik gergin bekleyiş sonrası helikopter ile otelden ayrılmaya karar verildi. Cumhurbaşkanlığına ait helikopter otelin karartılmış pistine ışıkları söndürmüş olarak indi.

YANINDA AİLESİ VARDI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, eşi Emine Erdoğan, kızı Esra Albayrak, damadı Enerji Bakanı Berat Albayrak, torunları; 11 yaşındaki Mahinur, ve 7 aylık Sadık ile helikoptere geldiler. Özel Kalem Müdürü Hasan Doğan ile Koruma Başmüdürü Muhsin Köse de yanındaydı.

MERTÇE SÖYLEYİN KİMDEN YANASINIZ?

Tayyip Erdoğan kokpitteki iki pilotun yanına gitti ve çok kararlı bir sesle şöyle dedi: "Bana mertçe söyleyin, kimden yanasınız?"

ÖLECEKSEK DE BİRLİKTE ÖLECEĞİZ

Pilotlar da aynı kararlılıkla Erdoğan'a şu yanıtı verdi: "Sizden yanayız. Hem de sonuna kadar. Sizi ve ailenizi gideceğiniz yere ulaştırmak için ne gerekiyorsa yapacağız. Öleceksek de birlikte öleceğiz." Bunun üzerine Erdoğan 'sağolun' dedi.

ALÇAK UÇUŞ

Dalaman Havaalanı'na giden helikopter tüm ışıklarını söndürmüş olarak alçaktan riskli bir uçuş yaptı. Askeri radarlara yakalanmamak için böyle olması gerekiyordu.

15 DAKİKA SONRA DARBECİLER BASTI

Helikopter kalktıktan sadece 15 dakika sonra da darbeci askerlerden oluşan suikast timleri otele geldi. İçeride olduklarını düşünüp Erdoğan ile ailesinin kaldığı evleri çok yoğun ateş altına aldılar.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Marmaris Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title