Haberler

Erdoğan'dan Hakan Fidan'a: Çok Kötü Sınav Verdiniz

Güncelleme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, MİT Müsteşarı Hakan Fidan'a "Çok kötü sınav verdiniz" dediği, Fidan'ın da "Ne emrederseniz onu yapmaya hazırım" yanıtı verdiği öğrenildi.

Darbe girişiminin ardından en çok tartışılan konuyu, MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın durumu oluşturuyor. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, katıldığı televizyon programlarında istihbarat zafiyeti olduğunu kendisine de söylediğini dile getirirken, bir gün önce Erdoğan ile Fidan arasında ilginç bir diyalog geçtiği öğrenildi.

GÖREV İHMALİ TARTIŞMALARI

Darbe girişimi ihbarı üzerine Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar'ı arayıp saat 16.00'da toplantı düzenleyen ve önlemleri görüşen Fidan'ın ondan sonraki süreçte Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'ı aramakta gecikmesi, 'görev ihmali' tartışmasını beraberinde getirdi.

"SÜRECİ YÖNETEMEDİNİZ, ÇOK KÖTÜ SINAV VERDİNİZ"

El Cezire televizyonu ve Reuters haber ajansına verdiği röportajlarda darbe girişimini eniştesinden öğrendiğini söyleyen Erdoğan, edinilen bilgiye göre Fidan'a, "Süreci yönetemediniz, çok kötü sınav verdiniz" dedi. Fidan'ın ise "Ne emrederseniz onu yapmaya hazırım" yanıtı verdiği öğrenildi.

Erdoğan'ın TSK, MİT ve diğer istihbarat birimlerinde görev değişikliği planladığı, ancak, 'geçiş süreci'nde yeni zafiyet yaratmamak için aceleci davranmayacağı dile getirildi.

CİDDİ BİR KARAR

Parti içinde bazı kurmaylar, "Fidan'ı başarısız diye eleştirirken, yerine getirilecek isimle ilgili emin olmak gerekiyor. Hem daha başarılı olacağına, hem de güvenilir olacağına dair doğru tespit yapmak lazım. Bu çok ciddi bir karar. Cumhurbaşkanı bu nedenle bir süre daha bekleyecek" değerlendirmesinde bulunuyor.

İSTİHBARAT ZAFİYETİ VAR

Bazı parti kurmayları ise "Cumhurbaşkanı YAŞ'la birlikte bir dizi görevden almaya karar verecek. Daha fazla beklemeyecek. Bunlardan biri de Fidan olacak. Fidan'la ilgili sorun ilk kez yaşanmıyor. Açık bir istihbarat zafiyeti var. MİT'e bilgi öğlen geliyor, öğleden sonra Genelkurmay'a gidiyor, toplantı yapıyor. Saat 21'den önce kendisine ulaşılamıyor. Cumhurbaşkanı saat 15.00 gibi eniştesinden gelen telefonla 'bir hareketlilik' olduğunu öğreniyor" diye konuştu.

İSTİHBARATA ÇATI ÖRGÜT

Devletin zirvesinin bir araya geldiği güvenlik toplantılarında, istihbarat zafiyeti de tartışıldı. Daha önce ortak çalışmayı arttırmak için yapılan yasal düzenlemelerin de yeterli olmadığı konuşuldu. Askeri istihbarat, emniyet istihbarat ve MİT'in koordineli çalışmasını sağlamak için "yeni bir çatı örgütlenmesine ihtiyaç olduğu" ifade edildi. Bu çatı örgütün bir sivil kurum olması gerektiği dile getirilirken, yeni yapılanmada bu üst yapının MİT olmasının doğru olacağını söyleyenler oldu. Ancak köklü bir çalışma gerektiği ifade edildi. Toplantılarda, bu konuda yasal düzenlemeye ilişkin çalışma yapılması ve bunun sonraki toplantılarda tekrar değerlendirilmesi karara bağlandı.

GÖREVDEN ALMA DA İSTİFA DA YOK

Erdoğan'ın Fidan ile Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda görüştüğü haberi dün akşam saatlerinde açıklandı. Yaklaşık 2 saat süren görüşme talebinin Fidan'dan geldiği öğrenildi. İstihbarat zafiyeti bulunduğu açıklamaları göz önüne alındığında Fidan'ın istifası ya da görevden alınacağı beklentisi ortaya çıkmıştı. Ancak görüşmede bunların gündeme gelmediği iddia edildi. Bir yetkili, "Görevden alma da istifa da yok, Sayın Müsteşar devam ediyor" dedi. Fidan'ın darbe girişimi ve sonraki süreçle ilgili Erdoğan'a MİT'in yaptığı analizle ilgili bilgi verdiği öğrenildi.

Kaynak: Hürriyet

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Binali Yıldırım Hulusi Akar Hakan Fidan Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title