Haberler

Erdoğan'dan Demirtaş'a Sert Sözler: Ermeni İddialarına İftiralarla Sahip Çıkıyor

Güncelleme:

Erdoğan,"Terör örgütünün güdümünde siyaset yapan bir partinin genel başkanı çıkmış, Ermeni iddialarına iftiralarla sahip çıkıyor. Vatikan sözcülüğüne soyunmuş" dedi.

Avrupa Parlementosu'nun sözde Ermeni soykırımına ilişkin aldığı karara tepki gösteren Erdoğan, isim vermeden HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ı eleştirerek " Terör örgütünün güdümünde siyaset yapan bir partinin genel başkanı çıkmış, Ermeni iddialarına iftiralarla sahip çıkıyor." açıklamasında bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kocaeli Bilim Merkezi ile Yapımı Tamamlanan Tesis ve Projelerin Toplu Açılış Töreni'nde konuştu.

Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları:

"Gelirken Körfez köprüsünü şöyle bir inceledim. Dedim ki rabbim sana hamd olsun. Bu günleri de gördük. Ne demiştik yol medeniyettir. Başbakanlığım döneminde her fırsatta Kocaeli'ne geldim, sizlerle hasret giderdim. Türkiye muassır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkıyor, çıkacak.

AP'NİN 'SOYKIRIM' KARARINA TEPKİ

Papa yaptığı yanlışı düzeltmeden Avrupa Parlamentosu benzer bir hezeyanı sergiledi.

AP böyle bir karar alsa ne yazar almasa ne yazar. Bir kulağımızdan girer öbür kulağımzdan çıkar. Buradan tüm dünyaya, bilhassa da Ermenilere seslenmek istiyorum. Bu meseleyi tarihi temelinden tamamen kopartarak siyasallaştırmak en çok Ermenilere zarar verir. Biz bu kararları alanların, bu yönde beyanlarda bulunanların asıl amaçlarının Ermenilerin hakkını, hukukunu korumak olmadığını gayet iyi biliyoruz. Yahu Ermenilerle yakından uzaktan alakası olmayanların bu açıklama haddine mi?

Türkiye'ye karşı hasmane amaçlarla yürütülen bu kampanyadan hiçbir şey çıkmaz. Yel kayadan ne götürebilir ki?

Bu işten Ermeniler çok zararlı çıkar.

"MİLLET OLARAK ERMENİLERLE BİR MESELEMİZ OLMADIĞININ EN BÜYÜK İSPATI..."

Millet olarak Ermenilerle bir meselemiz olmadığının en büyük ispatı bugün ülkemizde çoğu kaçak olarak yaşayan 80 bine yakın Ermeni nüfusudur.

Bizimle ve kardeşlerimizle sorunu olan Ermeni diasporasıdır.

"ÖNCE KARABAĞ SORUNU HALLOLACAK"

Ermenistan'a kapımız hala açık. Sözde soykırım iddiaları ve Karabağ'ın işgali konusunda olumlu adımlar atmaları halinde kendileri ile hertürlü işbirliğine varız. Bu iradeyi, bu cesareti gösterecek Ermeni siyasetçileri ile, Ermenistan yöneticileri ile görüşmeye, konuşmaya daima hazırız ama önce Karabağ sorunu hallolacak.

Bizim duruşumuz net ama karşımızda çok farklı hesaplarla hareket eden bir kesim var. AP 'arşivlerinizi açın' diyor. Bizim arşivlerimiz zaten açık. Bunlar Türkiye'yi takip etmiyorlar ki.

Elinizdeki belgeleri, dokumanları getirin ortak bir komisyon kuralım. Otursunlar meseleyi tüm yönleriyle araştırsınlar, değerlendirsinler. Objektif olarak adil bir hafızaya ulaşsınlar, biz de yolumuza devam edelim.

DEMİRTAŞ'A SERT SÖZLER

Terör örgütünün güdümünde siyaset yapan bir partinin genel başkanı çıkmış, Ermeni iddialarına iftiralarla sahip çıkıyor. Şimdi de Vatikan sözcülüğüne soyunmuş. Bunlar kendi ülkelerine bu kadar yabancılar. Yalanlar asılsız ithamlar üzerinden meşruiyet kazanılmaz. TBMM başkanımız grup başkanlarını ortak bildiriye davet ediyor üç parti imza artıyor terör örgütü temsilcisi olan parti imza atmıyor hani bunlar Türkiye'yi temsil ediyordu. Önce silahtan umduklarını neden oldukları olayların hesabını vermek zorundalar sonra çıksın özgürlük desinler.

"BU GEÇİCİ KRİZ AŞILACAKTIR"

Türkiye ekonomide de çok büyük bir atılım gerçekleştirdi. Bu ara kur nedeniyle 800 milyar dolara düştü milli gelir. Ekonomideki şu andaki bu geçici kriz aşılacaktır. Analiz şirketleri hedefleri farklı bir şekilde ortaya koyuyorsa da Türkiye sıçramasına devam edecektir. Türkiye iki trilyon dolarlık Gayrisafi Yurtiçi hasılaya ulaşacaktır. Onun için gençler Türkiye'nin güçlü olması şart. Güçlü Türkiye şart. Eğer bir şu anda kendi helikopterimizi yapıyor muyuz? Tankımızı da yapacağız topumuzu da yapacağız. Gemilerimizi yapıyor muyuz? Bütün bunlarla beraber güçlü.

Ekonomideki son dönemde patinaj görüntüsüne şahit oluyoruz. 2008 krizi tüm dünyayı kasıp kavururken bu kriz Türkiye'yi teğet geçecek demiştim. Gereken tedbirleri aldık. Güven ve istikrar ortamını güçlendirdik. Raydan çıkılmasına müsaade etmedik. Türkiye kalkınmasını sürdürdü. Bu patinaj uzun sürmez. Hükümetimiz ekonominin ihtiyaçlara göre yeni bir yaklaşımla güçlünedirilemise konusunda hayata geçiriliyor.
Küresel çalkantıların yerine oturulmasıyla 2023 hedeflerine odaklanacaktır. Yeni bir süreci anlatmak istiyorum. Artık dünya ülkeleri arasında en ileri ülkelere baktığımız zaman sistemde bir değişime gitmişler. Bakıyoruz parlamenter demokrasi mi başkanlık sistemi mi? Başkanlık sistemini görüyoruz.

"BAŞKANLIK SİSTEMİ ŞART"

Yeni Anayasanın içerisinde başkanlık sistemi şart bunun için de 367 vekil gerekiyor, ben de 400 vekil verin dedim. Türkiye, başkanlık sistemine geçerse koalisyonda bile yer alamayacaklar. Parlamenter sistemin en zayıf noktalarından biri istikrar ve güven ortamını tehdit etmesidir. Türkiye hiçbir zaman denetimden uzak olmayacak. Parlamento yine olacak, başkanı da yönetimini de denetleyecek."

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Selahattin Demirtaş Vatikan Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (196)

JANA DILAmobilWeb@haberler.com:

YANİ DOGRU KONUŞSAN LAL MI OLACAKSIN... DEMİRTAŞ MEYDANDA KONUŞTU NE SÖYLEDİGİNİ HERKES BİLİYOR AMA TABİ İŞİNİZE GELMİYOR YA TERSTEN ANLAYIP TERS TEPKİ VERMEK ADETİNİZDİR... SEN IŞİDLE İŞBİRLİĞİ YAPIP KÜRTLERİ KATLETTİRMEDİN Mİ, BU DA SOYKIRIMA ÖNCÜLÜK YAPMAK DEGİL Mİ... KÜRTLER SENİ AFFETMEYECEK...

84
15
yanıtYanıtla
West hammobilWeb@haberler.com:

Tayip korkunun ecele faydasiyok BIJI HDP

61
19
yanıtYanıtla
malatya:

İNADINA HDP İNADINA DEMİRTAŞ VARSA YOKSA TEK DEDİN HDP

31
30
yanıtYanıtla
ŞırnaklıMobil-ANDROID:

IRKÇI FAŞOLAR SİZ SN DEMİRTAŞA KURBAN OLUN O ADAMIN HASIDIR.

22
34
yanıtYanıtla
SERPIL:

AH DELI DIVANE GONLUM BIZIM KOYUN DELISI YINE DEDI DIYECEGINI

11
44
yanıtYanıtla
akinmobilWeb@haberler.com:

sana inat oylar demirtasa hdp geliyor akin akinnnnn

22
32
yanıtYanıtla
selahattin:

kayıtsız şartsız ermeni soykırımını taniyoruz

25
28
yanıtYanıtla
elitmobilWeb@haberler.com:

sayın cumhurbaskanı papayı ilk sarayına alan kim senmi sayın demirtasmı

36
15
yanıtYanıtla
lazmobilWeb@haberler.com:

Sayın erdoğan siz basbakanmısınız c.başkanı bir karar verin artık.burası t.cumhuriyeti yasa her kese yasa degilmi

45
5
yanıtYanıtla
AlimobilWeb@haberler.com:

Cumhurbaskani da olsan tarafsiz ol .yoksa sana cumhurbaskanim demez Sonra .

39
10
yanıtYanıtla
Tüm 196 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title