Haberler

Erdoğan'dan Can Dündar'a Suç Duyurusu

Güncelleme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Can Dündar hakkında MİT TIR'larının durdurulmasıyla ilgili, "gerçeğe aykırı bazı görüntü ve bilgiye yer verdiği" gerekçesiyle suç duyurusunda bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Can Dündar hakkında, genel yayın yönetmeni olduğu Cumhuriyet gazetesinde geçen yıl Hatay ve Adana'da, MİT'e ait yardım TIR'larının durdurulmasıyla ilgili, "gerçeğe aykırı bazı görüntü ve bilgiye yer verdiği" gerekçesiyle suç duyurusunda bulundu.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına gönderilmek üzere, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına Erdoğan'ın avukatı Muammer Cemaloğlu tarafından verilen suç duyurusu dilekçesinde, Cumhuriyet gazetesinin 29 Mayıs 2015'deki nüshasında, geçen yıl Hatay ve Adana'da, MİT'e ait yardım TIR'larının durdurulmasıyla ilgili, "gerçeğe aykırı bazı görüntü ve bilgiye yer verildiği" belirtildi.

"SAHTE İHBAR VE SAHTE DELİLLERLE TUZAK KURULDU"

Dilekçede, Dündar'ın, "paralel örgüt tarafından kendisine sızdırılan sahte görüntü ve bilgileri yayınlayarak, yardım TIR'larını, planlanan kurgu çerçevesinde 'Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin terör örgütlerine yardım ettiği algısı oluşturmak amacıyla' sahte ihbar ve sahte delillerle tuzak kurarak, tamamen hukuka aykırı bir biçimde TIR'ları arayan örgüt mensuplarının eylemine iştirak ettiği" bildirildi.

"CAN DÜNDAR HAKKINDA ŞİKAYETÇİYİZ"

"Devletin ve milletin milli menfaatlerini paralel örgüt ile hareket ederek hedef alan Dündar'ın bu eyleminin gazetecilik olarak değerlendirilemeyeceği" vurgulanan dilekçede, Adana ve İstanbul Cumhuriyet başsavcılıklarınca paralel örgüte karşı bazı suçlardan dolayı soruşturma açıldığı hatırlatıldı. Dilekçede, "Soruşturma yürütülen örgüt mensuplarının eylemine iştirak eden şüpheli Can Dündar hakkında şikayetçiyiz" ifadesi kullanıldı.

Dündar'ın, yürütülen soruşturmalarla ilgili alınan yayın yasağı kararlarına rağmen, "gerçeği yansıtmayan haber, yorum ve görüntüleri yayınlamak suretiyle adil yargılamayı etkilemeye teşebbüs ve gizliliği ihlal suçlarını işlediği" de savunulan dilekçede, "Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs, devletin güvenliğine ilişkin bilgileri temin etme, gizli kalması gereken bilgileri açıklama" suçlarının da arasında bulunduğu bazı suçlardan Dündar hakkında gerekli tahkikatın yapılarak kamu davası açılması talep edildi.

ERDOĞAN "ÖYLE BIRAKMAM" DEMİŞTİ

Erdoğan, konuk olduğu televizyon kanalında, Cumhuriyet gazetesinde Can Dündar imzalı çıkan habere sert tepki göstererek, "Bu olay Bayırbucak Türkmenleri ile alakalı bir konu. İnsani yardım konusunda şuanda Bayırbucak Türkmenlerine yardım ediyorlar bu söylenmiştir. MİT'e yönelik atılan o iftiralar bir ajan bir casusluk faaliyetidir ve bu gazete de bunların arasına girmiştir. Bununla ilgili ben avukatlarıma talimatı verdim ve davayı anında açtım. Burada hakikaten samimi dürüst olan, onlara verdiğimiz eğitimi çok samimi olarak açıklarlar. Bu haberi yapan kişi bunun bedelini ağır ödeyecek öyle bırakmam onu" demişti.

CAN DÜNDAR YANIT VERMİŞTİ

Can Dündar da Erdoğan'ın bu sözlerine, "Bu suçu işleyen kişi bedelini ağır ödeyecek. Öyle bırakmayız onu. Biz, devlet kapısında iş arayan hizmetliler değiliz. Halk adına devletten hesap soran gazetecileriz. Devletin kirli sırlarını saklamak, iktidarın açığını kapatmak, görevlerimiz içinde değil" şeklinde yanıt vermişti.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan erdoğan can Can Dündar Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 26 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 26 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 26 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
500

Yorumlar (529)

Kürt halkı seni istemiyor HDP DEFOL.Mobil-IOS:

Ulan resmen sosyal media ekibi kurmuşsunuz merkezıde istanbulda 100 pc üzerinden çalışmalar yapılıyor algı oluşturmak için..

308
11
yanıtYanıtla
Hanifi AKSAKAL:

CAN DÜNDAR T. C Devletini yıkmaya çalışan ve Hükümet düşmanı birisi ne beklenir

242
45
yanıtYanıtla
Muss isviçremobilWeb@haberler.commobilWeb@haberler.com:

Can kindarın kimlik ve pasaportuna el konulup işide teslim edilsin .tc kimliğide amerika gibi sadakat yemini ediltikten sonra verilmeli. Kimliğe ihanet eden yurt dışına yeter çok hainimiz var.

227
16
yanıtYanıtla
HAKANmobilWeb@haberler.commobilWeb@haberler.com:

TÜRKIYE DE GAZETECILER KENDILERINI DOKUNULMAZ KRAL SANIYORLAR. HEM MILLETI KISKIRTIP KAOS CIKARIYORLAR HEM DEVLETE ZARAR VERIYORLAR HEM BASKA ÜLKELERE AJANLIK YAPIYORLAR DEVLET ISLERINE KARISIYORLAR SONRA CIKIP GAZETECIYIZ DIYORLAR HADI ORDAN VATAN HAINLERI TEK TEK HESAP VETECEKSINIZ PISLIKLER DIN DÜSMANLARI.DÜNYADA HIC BIR GAZETECI TELEVIZYONCU ÜLKESINI KÖTÜLEMEZ FITNE CIKARMAZ.

162
12
yanıtYanıtla
SsssmobilWeb@haberler.commobilWeb@haberler.com:

Oylar akpye akp akp oylar sana iyiki varsınız.

80
80
yanıtYanıtla
Abu Cemil Mobil-ANDROID:

oylar AKP ye

16
137
yanıtYanıtla
Can dündarrrrmobilWeb@haberler.commobilWeb@haberler.com:

helal can bey arkandayız tehdit etmeyi bırakıp 20 soruyu cevaplamalı

10
138
yanıtYanıtla
KürşatMobil-IOS:

Mhp mhp mhp

138
9
yanıtYanıtla
varyaa:

sanal yarasalar unutmayin yariniz zaten bu C. D gibi ermeni yahudi rum bilmem ne. . yani yuzde 1 bile degilsiniz ayni hindi gibi ama dana gibi gorunur icinde yinede bir tavuk vardir bilmem anlatabildimi???!!!!!!!!!! dunya lideri turkiyenin yuzde 75 i RTE icin canini verir sizde kanserden gidersiniz. bu ulkenin sahipleri var artik unutmayin

6
123
yanıtYanıtla
YOL HARITASI:

TAYYIP SUYUN KAYNADI SENIN IKI YÜZLÜ OLDUGUNU HERKES ÖGRENDI VIDEOLARA BAKTINIZDA BIR AY ÖNCE SÖYLEDIGININ TERSINI SÖYLÜYOR NAMUSUN ÜZERINE YEMIN EDIYORSUN DAHA SONRA AKPNIN CUMHURBASKANLIGINI YAPIYORSUN SEN BU MILLETIN CUMHURBASKANI OLAMAYACAGINI KANITLADIN SANA OY VERENLERDE ARTIK SANA INANMIYOR DINIMIZI RAHAT BIRAK CIKARLARIN ICIN KULLANMANDAN BIKTIK

119
8
yanıtYanıtla
Tüm 529 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title