Haberler

Erdoğan'dan 500 Yıllık Alıntı

Güncelleme:

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Bitlis'teki toplu açılış törenlerinde yumartalı protestolardan söz edip, polisin olaylar karşısındaki sabrına ve tahammülüne sahip çıkacağını söyledi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Bitlis'teki toplu açılış törenlerinde yumartalı protestolardan söz edip, polisin olaylar karşısındaki sabrına ve tahammülüne sahip çıkacağını söyledi. Erdoğan, "Bu bağırıp çağıranların, molotofkokteyli atanların ve taş atanların sayısı Türkiye'de bin'i geçmez. Birileri gelip bize akıl veriyor. İster sevsinler ister sevmesinler. Ben polisimin bütün bunlar karşısındaki sabrına ve tahammülüne sahip çıkıyorum ve çıkacağım. Rektör toplantısı yapıyoruz. Neymiş rektörler toplantısına katılacaklar. Davetli olunan yere katılır, davetli olunmayan yerlere katılmaz. Orada üniversitelerimizin sorunlarını konuşurken, bakıyoruz ki dışarıda yumurtacılar var"dedi.

Sabah kahvaltısını STK temsilcileri ile yapan Başbakan Erdoğan, buradan toplu 71 toplu açılışın yapıldığı Cumhuriyet Meydanına geçti. Başbakan Erdoğan ile birlikte gelen İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz, Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, Kültür ve Turzim Bakanı Ertuğrul Günay ve Çevre Orman Bakanı Veysel Eroğlu ile Ulaşırma Bakanı Binali Yıldırım bakanlıklarını Bitlis'te yaptıkları çalışmalarla ilgili kısa birer konuşma yaptı. Bakanların konuşmalarının ardından da Başbakan Erdoğan halka hitap etti. Yaklaşık 10 bin kişinin toplandığı alanda Başbakan Erdoğan, konuşmasına yüzde 70 katılım sağlayıp yüzde 93 "Evet" oyunun çıkması nedeniyle teşekkür ederek başladı. Bitlislilerin, tehditlere, ipateklere aldırmadığını, demokrasi, özgürlük, hukuk, adlet deyip evet oyu kullandıklarını söyledi. 8 yıldır Bitlislilere mahçup olmadıklarını belirten Başbakan Erdoğan, şöyle konuştu:

İLİM ŞEHRİNİN HİZMETKARIYIZ

"Yüzmüzü yere eğmedik. İtimatlarını boşa çıkarmadık. Bundan sonra Bitlis ve 81 il için eser üretmeye Türkiye'nin itibarını artırmaya devam edeceğiz. Biz eser bırakmak için bu yolara düştük. Biz milletimize efendi değil, hizmetkar olmak için yollara düştük. Bizim yolumuzu Anadolu'nun gönüllü insanları Bitlisliler aydınlatıyor. Bitlis, dünyaya nam salmış alimlerin, Bitlisli Şemsi, Bitlisli Arvasi, Beddüzaman Said-i Nursi şehridir. Bu ilim şehrine hizmet etmekten, bu ilim şehrine hizmetkar olmaktan dolayı ben ve arkadaşlarım gururluyuz. Bugün Bitlis'te 71 farklı eserin toplu açılışını yapıyoruz. Çeşitli alanlardaki hizmetleri açıyoruz. Tarımsal ve kültürel yatırımların resmi açılışını bugün yapıyoruz. Aylardır gelemedik. Bugün geldik resmi açılışnı yapıyoruz."

FERHAT GİBİYİZ

Başbakan Erdoğan, toplu açılışlarını yapacakları hizmetlerle ilgili de kısa bilgiler verdi. Bitlis'i ihmal etmediklerini yıllar önce geldiklerinde 2 aracın yan yana gidemediğini belirterek, "Şimdi artık Bitlis alt ve üst geçitleri ile farklı bir şehir haline geldi. Şimdi şehir merkezi yukarı gidecek . Artık Bitlis'e yakışır bir şehir kuruluşunu yapıyoruz. Bitlis-Muş bölünmüş yolu, 81 km. Bunu görünce farklı bir şekilde duygulandım. 1900 metre uzunluğundaki tünele girince gurulandım." dedi. Kadrosunun Ferhat gibi olduğunu, milletinde Şirinleri olduğunu belirten Başkan Erdoğan şunları söyledi: "Bu kadro gördüğünüz gibi Ferhatlardan oluşuyor. Sizler bizim Şirinimizsiniz. Biz bu millete sevdalıyız, aşığız. Biz bu milletin dertlisiyiz. Şimdi sırada ne var? Öyle insanlar vardır ki, kulakları var, duymazlar, öyle insanlar var gözleri var görmezler. Benim miletim gerçekleri görüyor. Gerçekleri işitiyor ve de konuşuyor. Bir müjde veriyorum size Bitlis Van karayolundaki tünel de Nisan 2011'de hizmete girecek. Onu da Ferhat gibi söylüyorum çoğu gitti azı kaldı. Onu da açacağız. Tüm bu eserler, Bitlisli kardeşlerimize hayrılı olsun diyorum. Şimdi bir derdimiz var. Dünyayı Bitlise çekmek. Dünya Bitlis'le buluşacak. Bitlisin dışında olan işadamları ve kanaat önderleri ile bir araya geldik. Bitlise 4-5 yıldızlı oteller açılacak. Ahlat'ı Adilceaz'ı benim vatandaşım gezecek buraların güzelliğini buraların insanlarını görecek.Birlik ve beraberlik kol gezecek. Aramıza fitne fesat sokanlara Bitlis'te buralarda yer yok. Bizler milli bereberlik kardeşlik dedik. Bizler bir olacağız diri olacağız dedik. Bitlis herşeyin en güzeline fazlasıyla layık"

KURU SIKI ATMIYORUZ

Vatandaşların hava alanı istemesi üzerine de Başbakan Erdoğan, boş vaatlerde bulunmadıklarını Muş ve Van'da havaalanı bulunduğunu buralardan bir süreliğine ida edilmesi gerektiğini söyledi. Başbakan Erdoğan, "Bunlarla idare edeceğiz. Şehir biraz daha geliştikçe ileride yapacağuız. Diğer liderler gibi kuru-sıkı atmıyoruz. Kayseri'ye deniz değil, ama Yamula barajını getirdik. Onlar sulu yeri susuzluğa mahkum ettiler. Yılların ihmalini telafi ediyuoruz. Gecikmiş yatırmlar için gücümüz yettikçe çalışacağz."dedi. Birlik ve beraberlik isteyen Başbakan Erdoğan: "Yeterki huzur olsun, yeteriki istikrar olsun. Kardeşlğimiz güçlü olsun. Biz büyük bir ülkeyiz. Biz medeniyetimizle büyük bir devletiz. Kendimize güvenirsek her engeli aşar her hedefe ulaşırız. Biz Türkiye olarak krizi en az zararla atlatıyoruz. Biz eğitimin önünde engel tanımyoruz"diye konuştu. İlk, orta ve üniversite öğrencilerine yaptıkları yardımlara değinen Başbakan Erdoğan, kendilerine müracaat edenleri de geri çevirmediklerini belirtti. Birilerinin harçlar kalksın diye eylem yaptığın, aslında bunların dertlerinin başka olduğunu anlatan Erdoğan konuşmasını şöyle sürdürdü:

İSTER SEVSİNLER İSTER SEVMESİNLER

"1 milyon öğrenciye 1 milyon öğrenciye burs veya kredi veriyoruz. Şimdi birileri çıkıp, 'harçlar kalksın' diyor. Zaten sen harç alıyorsun ama dert başka. Dert bu ülkede bir gerilim ortamı yaratmak. Bu bağırıp çağıranların, molotofkokteyli atanların ve taş atanların sayısı Türkiye'de bin'i geçmez. Birileri gelip bize akıl veriyor. İster sevsinler ister sevmesinler. Ben polisimin bütün bunlar karşısındaki sabrına ve tahammülüne sahip çıkıyorum ve çıkacağım. Rektör toplantısı yapıyoruz. Neymiş rektörler toplantısına katılacaklar. Davetli olunan yere katılır, davetli olunmayan yerlere katılmaz. Orada üniversitelerimizin sorunlarını konuşurken, bakıyoruz ki dışarıda yumurtacılar var. Bu kadar fazla yumurtan varsa git fakir fukaraya dağıt. Bu kadar fazla yumurtan varsa git omlet yap, ye. YazıktIr ama düzelecek, merak etmeyin. Bunların bir yandaş medyası var öğrenciler üzerinden, polisin üzerinden aslında bize saldırıyorlar. Asıl dert bu. Benim ülkemde üniversite gençliği bunlar değil. Üniversite gençliği düşünür, araştırır, konuşur. Demokrasiyi, özgürlükleri, adaleti konuşur. Biz de oralardan geçtik. Ama biz molotofkokteyli ve taş atmadık, kasatura sallamadık. Biz sadece, 'müsaade-i efkardan hakikat doğar' dedik ve fikri tartışmalarla sürecimizi işlettik. Şimdi de gençliğimizin kahir ekseri evel Allah böyledir. Diğerlerinin sayısı bin'i geçmez ama onların CHP gibi avukatlığını yapıyor. Ne olacak Silivri Cezaevi'nde ayrılmayan CHP milletvekilleri. Aydınları içeri attığımızı söylüyor. Bizim içeri attığımız tek bir aydın yok. Onların aydın dedikleri bir takım karanlık işlere karıştığı için yargı tarafından içeri atılmıştır. Halkımızı kimse aldatmasın.

BİTLİSLİ GERÇEĞİ İYİ BİLİYOR

"Demokrasi mücadelesi tek başın ayürümüyor. Dış politiklada gücü olan bir Türkiye var. Moğolistan'dan Kırıma kadar Selçuklu eserlerine sahip çıkan bir Türkiye var. Bütün kararlılığı ile yanlışa, yanlış doğruya doğru diyen bir Türkiye var. Mazlumların yanıda mazlumların sesi olan bir Türkiye var. 8 yılda önemli hedeflere ulaştık. Yeter ki bir olalım, diri olalım kardeşliğimizi yüceltelim. Türkiye demokratikleşme yolunda ne zaman güçlü bir adım atmak istediyse önünü kestiler. Türkiyenin ekonomisini yapay kirizlerle önün kestilerd. Biz yılgınlık göstermedik, eyvallah demedik. Sizin desteğinizle çeteler dur dedik. Seçime 6 ay var. 6 ay sonra Türkiye bir kez daha hür iradesiyle seçim yapacak. Şimdiden milletin iradesini etkilemek için bir takım tezgahlar devreye sokulmaya başlandı. Sokak eylemleri medya ve siyasiler tarafından yapılmaya başlandı. Kirli iddialarla bizi yıpratacaklarını sandılar. Bitlis'ten açıkça söylüyoruız. Hangi oyunları yaparsanız yapın, benim Bitlisli kardeşlerim gerçekleri çok iyi görüyor. Kimin büyük hedefleri, kimi m küçük hasapları olduğunu görüyor. Oynları iyi görün. Tuzakları iyi değelendiriyor. Kimin hizmet, kimin istismar içinde olduğunu da görüyor. Bu ülke çok vaadler gördü. Kaynak göstermeden proje yapmadan bol keseden dağıtlanları gördük. Mazotu bir liraya indirdiler, üniversite sınavlarını kaldırdılar, her aileye maaş bağlayacakalrdı neoldu? Bazıları çıktı biz futbolda ofsayıtı bile kaldıracağız dedi. Boğaz köprüsünün üzerine otobüs durağı yapanlar bile çıktı. Şebeke kurup musluklardan gazoz aktacaklarını söyleyenler oldu."

UMUT KARIN DOYURMAZ, POPİLİZİMDEN BİR ŞEY ÇIKMAZ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun ev hanımlarına 600 TL vermeyi vadettiğini hatırlatan Başbakan Erdoğan, bu sözün de yerine getirilmesini istedi. Erdoğan, "Belediye başkanı olarak ben kazanırsam o kadar vereceğim dedin. Sen genel başkan oldun. Sizin büyükşehir belediyeleri Antalya, İzmir gibi yerlerde 600 lira verin bakalım. Bunların planı, projesi yok. Sadece tek şeyleri var. Yalan yalan ...Halkı, bu şekilde kandıracakalarını sanıyorlard. Bizim en bütük sermayemiz dürüstlüktür. Ne aldanana ne de aldatan olacağız. Ben milletime Bitlis'ten sesleniyorm. Bu aldatmacalara siz hiçbir zaman aldanmadınız, aldanmayacaksınız. Sizin 12 Haziran'da en iyi şekilde en güzel şekilde cevabı vereceğinizi biliyorum. Hep adını söylüyorsun, senin adın karın doyurmaz. umut tacirliği karın doyurmaz. popilizimden bir şey çıkmaz. Biz hizmet üretmeye devam edeceğiz. İstanbul'da izmir'de ne varsa Bitliste de olacak. Biz adalet ve kalkınmayız. 780 bin kilmetre karede Türkiye Cumhuriyeti ortak paydasında Türküyle, Kürdüyle, Çerkeziyle Lazıyla Alevisiyle, Sunnisiyle biz kardeşiz."

Bitlis'te devlet adamlığı yapmış Şükri Bitlisi'nin ifadelerini hatırlatan Erdoğan, şöyle devam etti: ''1500'lü yıllarda kaleme aldığı bu ifade, çok ilginç. 'Türk ile Türk, Kürt ile Kürt. Evde koyun, yabanda kurt'... Bu dizeler bundan 500 yıl önce yazılmış. 500 yıl önce Şükri Bitlisi, Kürt ile Türk'ün birbirine kardeş olduğunu, birbirleriyle kaynaştığını, bütünleştiğini, yabana, düşmana karşı Türk ile Kürt'ün bir ve beraber olduğunu anlatıyor. Başbakan Erdoğan konuşmasını ardından Bitlis ve ilçelerinde yapımı tamamlanan 71 tesisin açılışını beraberinde bulunan bakanlarlya birlikte yaptı. Başbakan Erdoğan daha sonra da Bitlis'in Ahlat ilçesine geçti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title