Haberler

Erdoğan: "Çin ile İlişkilerimize Stratejik Açıdan Bakıyoruz"

Erdoğan: "Çin ile İlişkilerimize Stratejik Açıdan Bakıyoruz" Çin Halk Cumhuriyeti Devlet Başkanı Şi Jinping ile birlikte Büyük Halk Salonu'nda gerçekleştirilen heyetler arası görüşmeye katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bu ziyaret, aramızdaki karşılıklı güven ve anlayışın güçlenmesine, halklarımız arasındaki dostluğun pekişmesine hizmet edecektirö dedi.

Erdoğan: "Çin ile İlişkilerimize Stratejik Açıdan Bakıyoruz"

Çin Halk Cumhuriyeti Devlet Başkanı Şi Jinping ile birlikte Büyük Halk Salonu'nda gerçekleştirilen heyetler arası görüşmeye katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bu ziyaret, aramızdaki karşılıklı güven ve anlayışın güçlenmesine, halklarımız arasındaki dostluğun pekişmesine hizmet edecektirö dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, heyetler arası görüşmenin basına açık bölümünde yaptığı konuşmasına, "Üç yıl sonra Pekin'i ziyaret etmekten büyük bir memnuniyet duyuyorum. Buraya gelişimizden itibaren şahsıma ve tüm heyetime gösterilen yakın ilgi ve misafirperverlikten dolayı tekrar teşekkür ediyorum" sözleri ile başladı.

İki ülke arasındaki diplomatik ilişkilerin 45. yıl dönümünde olduğunu, 2010 yılında atılan adımlarla stratejik iş birliği safhasına gelindiğini ve bu safhanın da uygulama döneminde olunduğunu hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Dolayısıyla biz Çin ile ilişkilerimize stratejik açıdan bakıyoruz. Bu ziyaret, aramızdaki karşılıklı güven ve anlayışın güçlenmesine, halklarımız arasındaki dostluğun pekişmesine hizmet edecektir. Sizlerin de hassas olduğu belli konularda duyarlı ve iş birliği içinde hareket etmeye bugüne kadar özen gösterdik ve gösteriyoruz" dedi.

İKİ ÜLKE ARASINDA İMZALANAN ANLAŞMALAR

Çin Halk Cumhuriyeti Devlet Başkanı Şi Jinping de ülkelerini üç kez ziyaret ettiğini hatırlatarak bu ziyaretlerin, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türk-Çin ilişkilerine verdiği önemi gösterdiğini belirtti. Başkan Jinping konuşmasında Türk-Çin ilişkilerinin yönünü belirlemeyi, içeriğinin genişletmeyi ve zenginleştirmeyi temenni ettiğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başkan Jinping'in katıldığı heyetler arası görüşmelerinden sonra iki ülke arasında anlaşma ve mutabakatların imzalandığı törene geçildi. Heyetler arası görüşme ve imza töreninde; Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ile Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Feridun Bilgin de hazır bulundu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Pekin Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Uraz Kaygılaroğlu olayı nedir? Kaygılaroğlu neden linç edildi? Açıklama yaptı mı? RÖNESANS GAYRİMENKUL HALKA ARZ: Rönesans Gayrimenkul katılım endeksine uygun mu, kaç lot verir? Hastane randevusu alıp gitmeyenlerin cezası ne olacak? Fahrettin Koca açıklama yaptı mı? ABD Başkanı Biden'dan skandal açıklama! | Biden ne söyledi? Biden amcasının yendiğini mi söyledi? Zeynep Bastık hasta mı? Zeynep Bastık'ın sağlık durumu nasıl? Zeynep Bastık neden ameliyat oluyor? Azra Akın'ın çocuğu mu oldu? Azra Akın'ın çocuğunun cinsiyeti ne? Azra Akın'ın kaç çocuğu var? Terör örgütü sözde sorumlusu Fehmi Oral Meşe yakalandı mı? Fehmi Oral Meşe kimdir? İstanbul'da bugün hava nasıl olacak? AKOM uyardı! İstanbul'da sağanak yağış mı bekleniyor? Kabine'de değişim olacak mı? Ömer Çelik sorulara ne cevap verdi? Fenerbahçe - Olympiakos maçı şifresiz mi? Fenerbahçe - Olympiakos maçı hangi kanalda, ücretsiz mi, bedava mı olacak? Meliha Akyol kimdir? AK Parti Yalova Milletvekili Meliha Akyol kaç yaşında, nereli? Kahramanmaraş'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! Kahramanmaraş'ta kaç şiddetinde ve büyüklüğünde deprem oldu? SANDIK GÖREVLİSİ ÜCRETLERİ YATTI MI? 31 Mart Yerel Seçim görevli ücretleri ne zaman hesaplara yatırılacak? HALKA ARZ TAKVİMİ | Bu hafta hangi şirketler halka arz oluyor? Hangi şirket halka arz oluyor, kaç lot veriyor? Okulların Kapanmasına Kaç Gün Kaldı (SAYAÇ)? 17 Nisan Okullar ne zaman, hangi tarihte kapanacak?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title