Haberler

Erdoğan, Çin'e Gece Yarısı Telefon Trafiğiyle Ayak Bastı

Güncelleme:

Cumhurbaşkanı, 2 günlük resmi ziyaret için geldiği Çin'e gece yarısı indi. Ayağının tozuyla Ürdün Kralı ve İtalya Başbakanı ile telefon görüşmeleri gerçekleştirdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çin Halk Cumhuriyeti'ne gerçekleştireceği iki günlük resmi ziyaret için Pekin'e geldi.

İNER İNMEZ TELEFON TRAFİĞİ BAŞLADI

Başkente gece yarısı inen Erdoğan, ayağının tozuyla Ürdün Kralı Hüseyin ve İtalya Başbakanı Renzi ile ayrı ayrı telefon görüşmeleri gerçekleştirerek, IŞİD ve PKK'ya karşı düzenlenen operasyonları ele aldı.

İLK GÖRÜŞME KRAL HÜSEYİN'LE

Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre, ilk görüşme Erdoğan'ın Pekin Uluslararası Havalimanı'na indiği sırada Ürdün Kralı Abdullah bin Hüseyin ile gerçekleşti. Kral Abdullah'a, " Türkiye'nin BM Şartı'nın 51'inci Maddesi uyarınca meşru müdafaa hakkını kullanmak suretiyle 24 Temmuz'da Suriye sınırları içindeki IŞİD unsurlarını vurduklarını" anlatan Erdoğan, "Suriye'deki kaosun Türkiye'nin yanı sıra Ürdün'ü de olumsuz etkilediğine" işaret etti.

RAL'DAN TAM DESTEK

Erdoğan'ın inişinden hemen sonra uçaktayken yapılan görüşmede Kral Abdullah ise, son günlerdeki PKK terörü nedeniyle asker ve polislerin hayatlarını kaybetmelerinden derin üzüntü duyduğunu belirterek, Erdoğan'ın şahsında tüm Türkiye halkına taziyelerini iletti. Kral Abdullah, "IŞİD dahil olmak üzere terörizmin her türüne karşı verilen mücadelede Türkiye'ye desteklerinin tam olduğunu" da vurguladı.


OTELE GELİŞİNDE RENZİ İLE GÖRÜŞTÜ

Görüşmenin ardından havalimanından yerel saatle gece 02.00 civarında Pekin'e konaklayacağı otele geçen Erdoğan, ikinci telefon görüşmesini İtalya Başbakanı Matteo Renzi ile yaptı. Türkiye'nin düzenlediği operasyonlara ilişkin olarak Renzi'ye bilgi veren Erdoğan, "Esad görevde kaldığı müddetçe Suriye'ye istikrar gelmeyeceğini" ifade etti.

İtalya Başbakanı'yla görüşmede, Mısır ve Libya'daki idam kararlarının da gündeme geldiği öğrenildi. Renzi'nin "İtalya olarak idam cezalarına karşı olduklarını" ifade ettiği, Erdoğan'ın ise "idam kararlarından vazgeçilmesi için uluslararası toplumun gerekli duyarlılığı sergilemesi gerektiğini vurguladığı" belirtildi.

ÇKP'NİN ÜST DÜZEY ÜÇ YETKİLİSİYLE GÖRÜŞECEK

Erdoğan, bugün Çin Komünist Partisi hiyerarşisi içindeki en üst düzey üç yetkiliyle resmi görüşmeler gerçekleştirecek.

İlk görüşme Pekin'in merkezinde yer alan Halk Sarayı'nda Başbakan Li Keqiang ile yapılacak. Görüşmede öncelikle ekonomi, ticaret ve yatırım gibi konuların gündeme gelecek. Bu çerçevede, özellikle Pekin yönetiminin ortaya koyduğu İpek Yolu'nu canlandırma hedefi doğrultusunda işbirliğinin konuşulacağı tahmin ediliyor.

UYGUR SORUNU GÜNDEME GELECEK

Erdoğan, yine aynı binada Ulusal Halk Kongresi Başkanı Zhang Dejiang ile görüştükten sonra, mevkidaşı ve Çin Komünist Partisi Genel Sekreteri Xi Jinping tarafından resmi törenle karşılanacak. Taraflar törenin ardından heyetlerarası görüşmeye oturacak. Görüşmede, Suriye ve Irak'taki son gelişmelerin yanı sıra, Uygur sorunun da konuşulması bekleniyor.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Türkiye İtalya Pekin Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500

Yorumlar (11)

yas:

cinde yer aramaya gidiyonlen kola kutulmak yok

6
8
yanıtYanıtla
chp pkk kardesligi:

Ulan adi chpliler utanmadan hala konusabiliomusunuz susun artik

9
3
yanıtYanıtla
TÜRKOGLU:

ORADAN DÖNÜSÜN OLMAZSIN ÜLKE HUZUR BULSUN.

9
2
yanıtYanıtla
vatansever:

ne zaman ülkede kaos ortamı olsa soluğu yurt dışı gezilerinde alıyo bu başbakanlığı dönemindede aynıydı ülke kan ağlıyo yurt dışında ne işin var

7
3
yanıtYanıtla
c.usta:

Bu tayyibe karsi olanlarin cogu faizden gecinen hic ise yaramayan bu milletin sirtinda asalaktan farksizlar inanin faizler yuzbe elli olsun hepsi tayybci olur

5
1
yanıtYanıtla
ADEM:

Gözlemlediğim kadarı ile şu ana kadar el attığı ve gidip ziyaret ettiği her ülkede ordaki korumaya çalıştığımız gruplara hep zülüm olmuştur, kosova, libya, suriyedeki türkmenler . korkum o ki uygur türklerini harcatmasın yada menfaatlerinin kurbanı yapmasa keşke

1
5
yanıtYanıtla
akp gelir sorun biter hemi:

bilalle konusmustur

4
2
yanıtYanıtla
HASAN TAHSİN:

BİR ÜLKENİN CUMHURBAŞKANI, BAŞKA BİR ÜLKENİN BAŞBAKANINA NİYE BİLGİ VERİRMİŞ ANLAMADIM. BU ÜLKENİN BAŞBAKANI YOK MU, BİLGİ VERECEKSE O VERİR.

4
1
yanıtYanıtla
aaaa:

bir bunların hesabı sorulacak kenan evrendende sorulacaktı ömrü yetmedi ama senin bilalın var o hesap verir halka

1
3
yanıtYanıtla
TÜRKOGLU:

BU DÜNYA ADAMINI NIYE DOGRU DÜRÜST BIR TÖRENLE KARSILAMADILAR?

3
0
yanıtYanıtla
Tüm 11 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title