Haberler

Erdoğan: "CHP'nin Zihniyetinde Pazarlamacılık Var"

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Tck'nın 301'nci Maddesinin İçeriği ile İlgili Somut Tekliften Bahsediyorum. Fakat, Bu CHP'nin Zihniyetinde Pazarlamacılık Var. Ben Pazarlamacı Aramıyorum" Dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''TCK'nın 301'nci maddesinin içeriği ile ilgili somut tekliften bahsediyorum. Fakat, bu CHP'nin zihniyetinde pazarlamacılık var. Ben pazarlamacı aramıyorum'' dedi.

Rize'nin Çaykent beldesinde Karali Çay Fabrikasının dinlenme alanında bir süre dinlenen Erdoğan, buradan ayrılırken gazeteciler çeşitli konulardaki sorularını yanıtladı.

Bir gazetecinin, CHP'nin, ''TCK'nın 301. maddesi dokunulmazlıklarla birlikte gelirse değiştirmeye varız'' şeklindeki önerisini hatırlatması üzerine Erdoğan, şöyle konuştu:

''TCK'nın 301'nci maddesinin içeriği ile ilgili somut tekliften bahsediyorum. Fakat bu CHP'nin zihniyetinde pazarlamacılık var. Ben pazarlamacı aramıyorum. Bu konular üzerinde pazarlık yapılacak kadar sulandırılmış konular değildir. Bu konular ciddi konulardır. 301'in içeriği ile ilgili bir mutabakat, somut öneri varsa bunun illa CHP'den gelmesi de şart değil. Bu konuda çeşitli sivil toplum örgütlerinden de bunları alabiliriz.''

''Sadece siyasetçilere dokulmazlıkların kaldırılmasının ne getirip ne götüreceği konusunu biz daha önce açıkladık'' diyen Erdoğan, şunları kaydetti:

''Bu bir tuzaktır. Siyaset üzerinde bir oyundur. Biz bu oyuna asla müsaade etmeyiz. Eğer dokulmazlıklar kaldırılacak ise bu partimizin zaten programında var. Nedir bu? Bütün herkese yönelik dokunulmazlığın kaldırılmasıdır. Siyasetin yozlaştırılmasına fırsat verecek, siyaseti tamamıyla adete böyle sulandıracak birilerinin eline mahkum edecek bir imkana da biz fırsat veremeyiz. Buradaki teklif de ne yazık ki, sayın Baykal'ın alışagelmiş pazarlamacı mantığıdır. Bu mantığa bizim sıcak bakmamız mümkün değildir. İlla oradan bir öneri zaten aranmıyor. Sivil toplum örgütlerinden de bir öneri gelebilir. Ama soyut deniliyorsa o zaman somut önerileri onlardan da alalım. Ona göre atılması gereken adımları biz iktidar partisi olarak da atabiliriz.''

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title