Haberler

Erdoğan Bu Kez CHP ve HDP'lilere Seslendi

Güncelleme:

Adıyaman'da konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, referandum konusunda "Sadece AK Partili ve MHP'li kardeşlerim değil, CHP ve HDP'ye gönül veren vatandaşlarımın da 'evet' demesini bekliyorum" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Adıyaman'da katıldığı toplu açılış töreninde halka hitap etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkan başlıklar şöyle:
"Adıyamanlı yiğitler şehitler tepesini boş bırakmadıkça hiç kimse bu ülkeye diz çöktüremeyecek. Bu katillerden döktükleri kanın hesabını muhakkak soracağız, hiç şüpheniz olmasın. Dün toprağa verdiğimiz Ahmet Oktay ve bekçimiz İbrahim Kete'ye Allah'tan rahmet diliyorum.

TERÖR ÖRGÜTÜ DÖKTÜĞÜ KANDA KENDİSİ BOĞULACAK

Bu ülkeyi bölemeyecekler, kardeşi kardeşe kırdıramayacaklar. Terör örgütü döktüğü kanda kendisi boğulacak.

SADECE AK PARTİLİ VE MHP'Lİ KARDEŞLERİM DEĞİL

Bu meydan Adıyaman'ın kararının şimdiden 'tabiki evet' olduğunu gösteriyor. Adıyaman'dan tarihe geçecek rekor düzeyde bir oranla sonuç bekliyorum. Sadece AK Partili ve MHP'li kardeşlerim değil, CHP ve HDP'ye gönül veren vatandaşlarımın da Cumhurbaşkanlığı Sistemi'ne evet demesini bekliyorum. Bu sistem 80 milyonun tamamının geleceği içindir.

Şimdi ayrılık zamanı değil, birlik zamanıdır.

"HALKÇILIK YAPTIKLARINI İDDİA EDİYORLAR"

Muhalefet sandığın rengini gördüğü için tezlerini anlatmak yerine insanımızın kafasını karıştırmaya çalışıyor. Milletimizi kutuplaştırmaya, süreci ısrarla rejim tartışmalarına yöneltmeye çalışıyor. Biz onların seviyesine inmeyeceğiz. Atalarımızın dediği gibi; 'ardıcın közü olmaz yalancının sözü olmaz'. Konu faizcilerin çıkarlarını savunmaya gelince en ön safta yerlerini alıyorlar. Halkın arasına girmeden, esnafın çayını içmeden 'halkçılık' yaptıklarını iddia ediyorlar. Tek adamlık CHP'nin işidir. Bunlar İl Başkanlarını Vali yaptılar Vali.
Öfkesi aklının önüne geçenlere yapacak bir şeyimiz yok.

BİZ SİSTEM İNŞA EDİYORUZ SİSTEM

Cumhurbaşkanı'nın Başbakan'a anayasa kitapçığı fırlatmasıyla bu ülkenin nasıl krize girdiğini biliyoruz değil mi? Bunu CHP'lilerin daha iyi bilmesi lazım. İki icra sistemi birleştiriliyor. Yürütme sorumluluğunu Cumhurbaşkanı alıyor. Burada milletimiz hesabı kimden soracağını biliyor. Biz bir sistem inşa ediyoruz sistem. Biz bu sistemi, ülkemizin istikrarının teminatı olacağı için istiyoruz.

16 ay iktidar. Orada istikrar, orada güven olur mu! Bunları gördük. Yeni sistemde seçilen Cumhurbaşkanı 5 yıl süreyle programını parlamentoyla uygulama imkanı buluyor. Cumhurbaşkanı, 2 kez seçilebilecek. AK Parti'nin 14 yıllık iktidarında yaptıklarını gördünüz. Eğitimden sağlığa, ulaşımdan enerji sistemine varıncaya kadar...

BİZ GENCİMİZİ 15 TEMMUZ'DA GÖRDÜK

Artık gençler parlamentoya gidiyor. Seçilme yaşını 18'e indiriyoruz. Dediler ki 'çocuğa mı bırakacağız parlamentoyu' . Biz gencimize inanıyoruz. Biz gencimizi 15 Temmuz'da gördük. Gencimizin F16'ların tankların karşısında nasıl durduğunu gördük. Bu gençliğe güvenmeyeceksin de hangi gençliğe güveneceksin. Yürüyeceksin, millet yürüyecek arkandan. Biz buna inandık. Fatih, 21 yaşında bir çağ kapayıp bir çağ açtı mı! Artık yorgun bitkin bir parlamento değil, dinamik bir parlamentoyu inşa ediyoruz. Ben gittiğim ülkelerde 25 yaşında bakanlar görüyorum, bizde de olacak. Yeni kabinede gençlere yer vereceğiz. Gençleri oraya layık görmeyenler şoke olacak. Bu seçimde en çok ben sizlere güveniyorum. Çünkü, 10 milyona yakın genç oy kullanacak. Sıradan bir olay değil bu."

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Ahmet Oktay Adıyaman AK Parti Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
title