Haberler

Erdoğan : Bu Hadiseyi Tırmandırmak Gibi Bir Düşüncemiz Kesinlikle Bulunmamaktadır

* Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Dün sabah saatlerinde hava sahamızı ihlal eden milliyeti belirsiz 2 uçak Yayladağı Hatay bölgesinde sınır ihlali yapmamaları konusunda 5 dakika içinde 10 kez ikaz edilmiştir" "Askeri makamlarımızın yaptıkları ikazlar üzerine, bu uçaklardan biri tekrar Suriye'ye dönerken diğeri sınır ihlalini sürdürmeye ısrarla devam etmiştir.

* Cumhurbaşkanı Erdoğan,

"Dün sabah saatlerinde hava sahamızı ihlal eden milliyeti belirsiz 2 uçak Yayladağı Hatay bölgesinde sınır ihlali yapmamaları konusunda 5 dakika içinde 10 kez ikaz edilmiştir"

"Askeri makamlarımızın yaptıkları ikazlar üzerine, bu uçaklardan biri tekrar Suriye'ye dönerken diğeri sınır ihlalini sürdürmeye ısrarla devam etmiştir. Bunun üzerine bölgede devriye görevi yapan F-16'larımız Türk hava sahası içinde sınır ihlali yapan uçağa ateş açmışlardır"

"Türkiye gerilimin, krizin ve husumetin safında değil; her zaman barışın, diyaloğun ve diplomasinin tarafında yer almıştır. Bundan sonra da biz bu tavrımızı koruyacağız. Hiç kimse bizden sınır güvenliğimizin sürekli ihlal edilmesine, egemenlik haklarımızın yok sayılmasına, hak ve hukukumuzun çiğnenmesine sessiz ve tepkisiz kalmasını beklememelidir"

"Bu hadiseyi tırmandırmak gibi bir düşüncemiz kesinlikle bulunmamaktadır. Sadece kendi güvenliğimizi ve kardeşlerimizin hukukunu savunuyoruz"

Haber: Özgür ALTUNCU - İhsan YALÇIN / Kamera: İdris TİFTİKCİ / İstanbul DHA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Kongre Merkezi'nde düzenlenen İslam İşbirliği Teşkilatı Ekonomik ve Ticari İşbirliği Daimi Komitesi (İSEDAK) 31. toplantısının açılışına katıldı.

"5 DAKİKA İÇİNDE 10 KEZ İKAZ EDİLMİŞTİR"

Açılışta konuşan Erdoğan, Rus savaş uçağının düşürülmesine değindi.

Erdoğan, "Dün bir kez daha bölgenin istikrarını, huzurunu ve geleceğini dikkate almayan özensizce atılan adımların ne tür müessif sonuçlar verebileceğine hep birlikte şahit olduk. Dün sabah saatlerinde hava sahamızı ihlal eden milliyeti belirsiz 2 uçak Yayladağı Hatay bölgesinde sınır ihlali yapmamaları konusunda 5 dakika içinde 10 kez ikaz edilmiştir. Askeri makamlarımızın yaptıkları ikazlar üzerine, bu uçaklardan biri tekrar Suriye'ye dönerken diğeri sınır ihlalini sürdürmeye ısrarla devam etmiştir. Bunun üzerine bölgede devriye görevi yapan F-16'larımız Türk hava sahası içinde sınır ihlali yapan uçağa ateş açmışlardır. İsabet alarak Suriye tarafına düşen uçağın bazı parçaları da sınırlarımız içine isabet etmiş bu sebeple 2 vatandaşımız yaralanmıştır" dedi.

"NATO BÜNYESİNDE GEREKLİ BİLGİLENDİRMELERİ SURATLE YAPTIK"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Düşen daha sonradan Rus yapımı olduğu bilinen uçağın Rusya Federasyonu'na ait olduğu bu ülke makamlarının açıklamalarından sonra anlaşılmıştır. Olayın hemen arkasından gerek Türkiye olarak Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi üyeleri ve NATO bünyesinde gerekli bilgilendirmeleri süratle yaptık. Şu söyleniyor; orada DAİŞ'e karşı bulundukları ifade ediliyor. Bir defa Bayırbucak Türkmenleri'nin olduğu Laskiye ve kuzeyi bu bölgede DAİŞ terör örgütü yoktur. Kimse kimseyi aldatmasın. Şuanda DAİŞ terör örgütünün bulunduğu bölge Cerablus ve doğusudur, onun güneyidir. Çok uzun süredir böyle bir hadisenin yaşanmaması için büyük çaba harcıyor, ilgili tüm ülkeler nezdinde gerekli uyarılarımız yapıyorduk. Nitekim çeşitli tarihlerde ve çeşitli kanallarla komşumuza da bu konudaki hassasiyetimiz iletilmiştir. Düne kadar böyle bir olayın vuku bulmamasının sebebi Türkiye'nin sabrını zorlayarak ortaya koyduğu soğuk kanlı ve iyi niyetli tavırdır" diye konuştu.

"BUNDAN SONRA DA BİZ BU TAVRIMIZI KORUYACAĞIZ"

"Türkiye gerilimin, krizin ve husumetin safında değil; her zaman barışın, diyaloğun ve diplomasinin tarafında yer almıştır" diyen Erdoğan, "Bundan sonra da biz bu tavrımızı koruyacağız. Hiç kimse bizden sınır güvenliğimizin sürekli ihlal edilmesine, egemenlik haklarımızın yok sayılmasına, hak ve hukukumuzun çiğnenmesine sessiz ve tepkisiz kalmasını beklememelidir. Bu hadiseyi tırmandırmak gibi bir düşüncemiz kesinlikle bulunmamaktadır. Sadece kendi güvenliğimizi ve kardeşlerimizin hukukunu savunuyoruz" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Yayladağı Suriye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title