Haberler

Erdoğan, Bombaların Patladığı Somali'de Diriliş Marşı'yla Karşılandı

Güncelleme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçtiğimiz günlerde Türk heyetinin kaldığı otelin önünde bombaların patladığı Somali'ye gitti. Erdoğan'ı karşılama sırasında "Diriliş" marşı çalındı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türk heyetinin kaldığı otelin önünde intihar saldırsı düzenlenen ve 3 kişinin yaşamını yitiridği Somali'ye gitti. Erdoğan, Mogadişu Havalanı'nda Somali Cumhurbaşkanı Hasan Şeyh Mahmud tarafından resmi törenle karşılandı. Erdoğan'ı karşılama sırasında "Diriliş" marşının çalınması dikkat çekti. Ziyaret için olağanüstü güvenlik önlemleri alınırken, Türkiye'den de iki adet zırhlı araç getirildi.

AYAĞININ TOZUYLA AÇILIŞA KATILDI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Şeyh Mahmud ile birlikte Mogadişu Havaalanı yeni terminal binasının açılışını yaptı.

SOMALİ CUMHURBAŞKANI: KARDEŞİM ERDOĞAN'A 'HOŞ GELDİNİZ' DİYORUM

Açılış öncesi konuşan Somali Cumhurbaşkanı Hasan Şeyh Mahmud, "Ben de kardeşim Erdoğan'a hoş geldiniz diyorum. Biz ve halkımız çok mutluyuz. Somali'nin tarihi değişimi içinde yerinizi alıyorsunuz. Somali halkı bu yardımları unutmayacak. Alt yapı yapıldı, hastanelerde değişiklikler yapıldı. Heyetinizle buraya hoş geldiniz." dedi.

KURDELEYİ ERDOĞAN KESTİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bu terminal binasının gerçekten çok sıkıntılar çekmiş olan Somali'mize hayırlar getirmesini Allah'tan temenni ediyorum. Ben de havalimanının yapımını üstlenmiş olan şirkete şahsım ve ülkem adına teşekkür ediyorum. Başarıların burada artarak devamını Rabbimden niyaz ediyorum" diyerek kurdeleyi kesti.

HASTANE AÇILIŞI DA YAPTI

Erdoğan bu açılışın ardından, Somali Cumhurbaşkanı Hasan Şeyh Mahmud ile birlikte Somali-Türkiye Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin açılışını yaptı.

Somali'nin başkenti Mogadişu'da bulunan Hastane açılışının ardından hastanede incelemelerde bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, hastaları da ziyaret etti. TİKA tarafından Başkent Mogadişu'da yaptırılan 200 yataklı Somali-Türkiye Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin açılışında iki ülke arasında, hastanenin ortaklaşa işletilmesi için bir protokol imzalandığı ifade edildi.

SOMALİ'YE BEDELSİZ DEVREDİLCEK

Protokole göre, Sağlık Bakanlığı 5 yıl boyunca uzman personel ve finansal destek verirken Hastane, 5 yıl süreyle iki ülke tarafından işletildikten sonra Somali'ye bedelsiz devredilecek.

Törene; Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu da katıldı.

TÜRKİYE'DEN ÖZEL ARAÇ

Erdoğan'ın ziyareti nedeniyle Somali'nin başkenti Mogadişu'da güvenlik önlemleri en üst seviyeye çıkarıldı. Mogadişu'daki farklı bölgelerde güvenlik önlemleri artırıldı, arama ve kontrol noktaları oluşturuldu. Erdoğan için Türkiye'den iki adet zırhlı araç getirildi.

ERDOĞAN'IN PROGRAMINI DEĞİŞTİREN OLAY

Hatırlanacağı üzere Cumhurbaşkanı Erdoğan, perşembe günü Afrika turu kapsamında bulunduğu Etiyopya'dan Somali'ye geçecekti. Bu ziyaret öncesinde ise Türk heyetinin bulunduğu otelin önünde intihar saldırısı gerçekleşmiş ve 3 kişi hayatını kaybetmişti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan programını iptal etmeyeceğini ve Somali'ye gideceğini söyledi ancak program Suudi Arabistan Kralı Abdullah'ın vefatı nedeniyle değişti.

KRAL ABDULLAH'IN CENAZE TÖRENİNE GİTTİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan Etiyopya'dan Riyad'a geçerek Kral Abdullah'ın cenaze törenine katıldı ve oradan da cumartesi günü Cibutu'ya gitti. Erdoğan burada verdiği mesajda, "Ben o saldırının Türklere karşı olduğunu düşünmüyorum. Biz korkmuyoruz. Buralarda olmaya devam edeceğiz." dedi.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Mogadişu Türkiye Somali Sıkıcı Dünya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (107)

ERDĞAN DANIŞ:

TAYYİP BABA OLMAZSA TÜRKİYE ÇOKTAN SURİYEDEN BETER OLMUŞTU. ALLAH YAR VE YARDIMCIN OLSUN . SENİNLEYİZ BÜYÜK REİS

145
4
yanıtYanıtla
kemalistler,kalp KRiZi,gecirecek...:

90 YILIN YALANLAR IFLAS ETTiGi iCiN, , kemalistler , , iyice rahatsizlanip fenalastilar, , benim tavsiyem:yanlarinda devamli bir doktor bulundursunlar, , her an kalp krizi gecirebilirler, , , tabii 90 senedir bizler kalp krizi dahil coook acilar cektik. . sehitler verdik, cook kayiplar verdik, , ama yilmadik usanmadik hep yüce yaratanimiza güvendik, ve insallah artik kurtulusumuz geldi, , hamdolsun mevlaya. .

57
5
yanıtYanıtla
erkan:

helal olsun reis sana :) tüm müslümanların umudusun

53
6
yanıtYanıtla
Üsküdarlı Mobil-ANDROID:

İki yol var ya İran tarafındasın ya Osmanlı ruhundasın başka yolun yok yanlış yolda olan yanlış adamdır Uzun Adam bir miladın yeniden başlangıcıdır

45
6
yanıtYanıtla
2023 ÂŞIĞI:

Yürü ŞANLI LİDER. Yaban ellerde değilsin. Ecdadımız OSMANLI''nın 361 yıl hüküm sürdüğü Eski Türk topraklarındasın. .

38
4
yanıtYanıtla
Feyzo baskanm@m.m:

Kizma sev gardas.pisman olmazsin

yanıt8
yanıt1
gitmek gitmemekmobilWeb@haberler.com:

Kendisi gideceğine , gövde gösterisi yapacağına bir ayakkabı kutusu gönderseydiya daha faydalı olurdu

4
36
yanıtYanıtla
As1mobilWeb@haberler.com:

Senin yaptigini türkiyede ..hicbir lider yapmadi Yapmakta istemedi sen baskasin baska sen bir lidersin Erdogan ..Allah slm versin

30
8
yanıtYanıtla
As1mobilWeb@haberler.com:

Aslanim benim Erdogan Allah yolunu acik etsin Sen bir lidersin helal

27
9
yanıtYanıtla
MertMobil-IOS:

Ancak oraya gidersin kimse kabul da etmiyor 1 Nr dıktatör

12
23
yanıtYanıtla
Tüm 107 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title