Haberler

Ak Saray'a Atatürk Fotoğrafı Bakanlar Kurulu Toplantısında Asıldı

Güncelleme:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında tam 15 yıl sonra Cumhurbaşkanlığı Sarayı'ndaki ilk Bakanlar Kurulu toplantısı, Ak Saray'da devam ediyor. Toplantının yapıldığı salondan da ilk fotoğraflar geldi. Salon içerisinde daha önce yok diye tartışmaya yol açan Atatürk fotoğrafı dikkat çekti.

Atatürk fotoğrafı Bakanlar Kurulu toplantısında asıldı

MGK TOPLANTISINDA ATATÜRK FOTOĞRAFI YOKTU

Milli Güvenlik Kurulu (MGK) Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında ilk kez Ak Saray'da toplanmıştı. MGK toplantısında Mustafa Kemal Atatürk'ün fotoğrafının olmaması dikkat çekmişti.

MGK toplantısında Atatürk fotoğrafı yoktu

SOSYAL MEDYADA OLAY OLMUŞTU

Devletin zirvesinin bir araya geldiği MGK toplantılarında, daha önce kurulun başı Cumhurbaşkanı'nın arkasında Atatürk fotoğrafı yer almaktaydı. Ancak Ak Saray'da yapılan ilk MGK'da Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın arkasında Atatürk fotoğrafının olmaması sosyal medyada büyük yankı uyandırmıştı.

CUMHURBAŞKANLIĞI KAYNAKLARI "YAKINDA ASILACAK" DEMİŞTİ

Cumhurbaşkanlığı kaynakları, Beştepe Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda tefrişat çalışmalarının halen devam etmekte olduğunu, sadece toplantının yapıldığı salonda değil, sarayın bazı başka bölümlerinde de tablo, saat, perde vb. parçaların henüz yerlerine asılmadığını belirtmişti. Kaynaklar, salonun yakında nihai halini alacağı ve dolayısı ile MGK toplantısının yapıldığı salonda Atatürk resmi bulunmamasına özel bir anlam yüklenmemesi gerektiğini söylemişti.

GÖZLER ATATÜRK FOTOĞRAFINA DÖNDÜ

Bu açıklamalardan sonra 2000'de Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in topladığı Bakanlar Kurulu toplantısından sonra tam 15 yıl sonra ilk kez Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde toplanan Bakanlar Kurulu toplantısında gözler 'yok' tartışmalarıyla gündeme gelen Atatürk fotoğrafına döndü. Fotoğraf Cumhurbaşkanlığı kaynaklarının belirttiği gibi asılmıştı.

ATATÜRK PORTRESİ, 1936 YILI İBRAHİM ÇALLI YAPIMI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda Bakanlar Kurulu'na başkanlık ettiği salona asılan Atatürk portresinin 1936 yılında ressam İbrahim Çallı tarafından yapıldığı öğrenildi.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk Recep Tayyip Erdoğan Ak Saray Komik - İlginç Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Servet Yardımcı hangi takımlı, Servet Yardımcıkimdir? Fatih Sultan Mehmet kardeşlerini öldürdü mü? Erdoğan'dan öğretmen ataması son dakika açıklaması! Öğretmen ataması ne zaman, kaç tane, hangi branşlarda yapılacak? Barcelona PSG maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Barcelona PSG maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Borussia Dortmund Atletico Madrid maçı CANLI izle! 16 Nisan Dortmund A.Madrid Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? NO Pelicans LA Lakers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! NO Pelicans LA Lakers maçı Sacramento Kings GS Warriors NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Barcelona PSG maçı CANLI izle! 16 Nisan Barcelona PSG Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? EXXEN canlı maç izle! (ŞAMPİYONLAR LİGİ) EXXEN kesintisiz donmadan canlı yayın! 16 Nisan EXXEN spor canlı izle! Sancaktepe jakuzi olayı ne? Belediyede jakuzi mi var? Tilâvet nedir? Kuran'da Tilâvet ne demektir? Tilâvet kelimesinin tanımı ve anlamı! Tertil nedir? Kuran'da Tertil ne demektir? Tertil kelimesinin tanımı ve anlamı! Akaryakıt Fiyatları (GÜNCEL): 16-17 Nisan benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Güncel akaryakıt fiyatları! 16-17 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Beypazarı Maden Suyu yasaklandı mı? Maden suyu sağlığa zararlı mı?
500

Yorumlar (140)

ELELE12:

EŞŞEK GİBİ ASTILAR İŞTE

43
50
yanıtYanıtla
SABIR TAŞI:

Gözünüz aydııııın!. . Ahada fotoğraf asılmış, şimdi ne yazacaksınız bakalım?!. . Yazarsınıııız. . . sizler yine bir şey bulur yazarsınıııız!. . .

45
27
yanıtYanıtla
TRabzonlu...!!!:

Tayyıp Erdoğan on tane mustafa kemal eder . . .

30
29
yanıtYanıtla
XY:

kamuoyunu yokladılar ve henüz kamuoyunun fotoğrafın kaldırılmasına hazır olmadığını gördüler. . . kamuoyu hazır olduğunda tüm resmi kurumlardan Atamın fotoğrafını kaldıracaklar. . . ama bizim yüreklerimizden asla. . .

36
21
yanıtYanıtla
MALATYALI:

YAV SİZ NE BİÇİM ADAMLARSINIZ? ATATÜRKÜN RESMİ ASILSA SUÇ ASILMASA SUÇ! NEYİN PEŞİNDESİNİZ???

34
14
yanıtYanıtla
YORUMCUmobilWeb@haberler.com:

Hayır ben anlamıyorum atatürk resmi mecburmu asilmasinin anlamı ne Bu dayatma neden Hiçbirsey asilmazsa neleri kaybederiz Veya insan resmi asilacaksa neden ataturk, edabalininki olmuyormuş Lütfen samimi ve düzeyli ciddi cevap bekliyorum. Kimseyi incitmek niyetim yok. Saygılar.

11
27
yanıtYanıtla
ceren:

oh be nihayet resim asildi da Türkiye kurtuldu, yoksa Allah muhafaza ne olurdu bu memleketin hali be, Atatürk gelse kurtaramazdi billahi

20
18
yanıtYanıtla
BERK:

KABİLE DEVLETİ OLMAKTAN KURTULDUNUZ CİDDİ BİR YÖNETİM VE DEVLET POLİTİKALARIYLA YÖNETİLİYORSUNUZ. KOLAY DEĞİL TABİ 80 YILDIR BAŞIBOŞ AMAÇSIZ BİR DEVLET OLMAKTAN DÜZENLİ VE İSTİKRARLI BİR DEVLET SİSTEMİNİ OLUŞTURMAK. HELE HELE İÇERİDEKİ VATAN HAİNLERİNİN BÜTÜN ÇABALARINA RAĞMEN

17
20
yanıtYanıtla
türk:

yiyosa asma

10
25
yanıtYanıtla
allah muhammed,levhasI asILSIN..:

biz müslümansak eger, , duvarlara resim degil, , , ALLAH-MUHAMMED, , , levhasi asmaliyiz. . cünkü resim yapmak ve duvara asmak, büyük günahlardandir. . resim ve heykel yapmayi dinimiz kesin olarak yasak etmistir. . bu konuda hem ayet ve hemde hadisi. serif mevcuttur. . 90 seneden beri resim asilmis, , heykeller yapilmis, , ama bu konuda hic diyanete sorulmamistir, , hic bir hoca, ya sorulmamistir. . heykel yapmak hiristiyan adeti ve gelenegidir. . islamda ise yasaktir.

21
10
yanıtYanıtla
Tüm 140 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title