Haberler

Erdoğan, "Barış Döneminde Kudüs" Sergisinin Açılışını Yaptı

Güncelleme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "30. İSEDAK Toplantısı" kapsamında düzenlenen "Filistin Expo 2014" fuarı ve "Barış Döneminde Kudüs" fotoğraf sergisinin açılışını yaptı.

30. İSEDAK Toplantısı- Cumhurbaşkanı Erdoğan, etkinlik kapsamında düzenlenen "Filistin Expo 2014" fuarı ve "Barış Döneminde Kudüs" fotoğraf sergisinin açılışını yaptı- Erdoğan, toplantının açılışı sonrası etkinliğe katılan ülke temsilcileriyle tek tek tokalaşarak aile fotoğrafı çektirdiİSTANBUL (AA) - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "30. İSEDAK Toplantısı" kapsamında düzenlenen "Filistin Expo 2014" fuarı ve "Barış Döneminde Kudüs" fotoğraf sergisinin açılışını yaptı. İslam İşbirliği Teşkilatı Ekonomik ve Ticari İşbirliği Daimi Komitesi'nin (İSEDAK) Daimi Başkanı olarak, İstanbul Kongre Merkezi'ndeki 30. İSEDAK Toplantısı'nın açılış konuşmasını yapan Erdoğan, daha sonra açılış oturumunu yönetti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, birinci oturum sonunda İSEDAK'ın 30. yılı münasebetiyle "İSEDAK 30. Yıl Özel Ödülleri", "En Aktif Katılım Ödülleri" ve "İSEDAK 30. Yıl Akademi Ödülleri" alanında ödül almaya hak kazananların ödül ve plaketlerini verdi. Ödül töreni sonrası aile fotoğrafının çekileceği salona geçen Erdoğan, burada etkinliğe katılan ülke temsilcileriyle tek tek tokalaşarak onlara "hoşgeldiniz" dedi ve aile fotoğrafı çektirdi. - Fuar ve sergi açtı Cumhurbaşkanı Erdoğan, aile fotoğrafı sonrası etkinlik kapsamında düzenlenen "Barış Döneminde Kudüs" fotoğraf sergisinin açılışını yaptı. Erdoğan, Sultan İkinci Abdülhamid'in albümlerinden ve İslam Tarih, Sanat ve Kültür Araştırma Merkezi (IRCICA) arşivinden seçilen Kudüs fotoğraflarının yer aldığı serginin açılışında emeği geçenlere teşekkür etti. Sergiyi gezen ve fotoğrafları inceleyen Erdoğan'a, Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, IRCICA Genel Direktörü Halit Eren ve yabancı konuklar da eşlik etti. Bu alanda, İSEDAK'ın 30. yılına özel fotoğrafların yer aldığı başka bir sergi de açıldı. - "Geleceğe yönelik bir ilham kaynağı olmasını temenni ediyorum" Cumhurbaşkanı Erdoğan, daha sonra İslam Kalkınma Bankası ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) iş birliğiyle gerçekleştirilen "Filistin Ticaret ve İş Expo 2014" fuarının da açılışını yaptı. Kurdele kesiminin yapıldığı alanda TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu tarafından karşılanan Erdoğan, kurdele kesimi sırasında kendisine verilen "Filistin atkısı"nı boynuna taktı. Erdoğan, "Filistin ile ticaret yapmak: Destek ve Dayanışma" temasıyla gerçekleştirilen etkinlikte emeği geçenlere "hayırlı olsun" temennisinde bulunarak kurdeleyi kesti. Daha sonra stantları gezen Erdoğan'a, bir stantta zeytinyağı hediye edildi.Burada kısa bir konuşma yapan Erdoğan, Filistin sevgisiyle ilgili olarak etkinliğin hazırlanmasında emeği geçen herkese teşekkür etti. Erdoğan, "Bu serginin geleceğe yönelik bir ilham kaynağı olmasını, Allah'tan temenni ediyorum" dedi. -30. İSEDAK Toplantısı

Kaynak: AA / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan İstanbul Filistin Kudüs Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title