Haberler

Erdoğan 'Ankebut' Deyince Salon Sessizliğe Gömüldü

Güncelleme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Malatya Valiliği'nce düzenlenen kahvaltıda, sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerine hitap ederken Gülen cemaatini kast ederek 'ankebut yapı' kelimelerini kullandı. Salonda bir sessizlik oldu, eller cep telefonuna gitti. Çünkü pek bir kullanılan bir kelime değil... Ankebut, Kur'an'da yer alan bir sure. Ankebut da örümcek ağı anlamına geliyor.

ERDOĞAN: ANKEBUT YAPIDAN SÖZ EDİYORUZ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasında "Biz bu yapıyla (paralel yapı) mücadele etmeye başladığımızda kimileri bize şunu söyledi: 'Gayretullah'a dokunmaktan' bahsediyorlardı bize. Asıl Müslümanlara zulmedenlere ram olanların, onlarla al takke ver külah ilişkiye girenlerin yanında yer almak, buna müsamaha göstermek Gayretullah'a dokunur. Burada eksikten, kusurdan, hatadan, basit zaaflardan, masum ısrardan bahs etmiyoruz. Burada inancımızın ve milletimizin varlığına kast edenlerin emrine girmiş bir ankebut yapıdan söz ediyoruz" ifadelerini kullandı.

ANKEBUT NE DEMEK?

Peki Kur'an'da bir sure olan ve anlamı da pek bilinmeyen 'ankebut' kelimesi ne demek?

Ankebût sûresinde putlara ve diğer güçsüz varlıklara tapanların hâlleri, onların dünyâlık elde etmek için kurdukları tuzak ve gayretleri, ankebût denilen örümceklerin pek zayıf olan ağına benzetildiğinden, Ankebût kelimesi, bu sûreye isim olmuş.

Sûrede, inananların Allah yolunda bâzı sıkıntılara uğrayacaklarına, bunun, kendileri için dünya ve ahirete ait faydalara vesile olacağına işaret ediliyor, bazı peygamberlerin kıssaları anlatılarak, onların Allah yolundaki fedakârlıkları ve neticede muvaffak olduklarından bahsediliyor.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Malatya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır?
500

Yorumlar (110)

Efe10:

İççanadlo ve karadeniz seninle büyük lider Erdoğan, hdp, mhp, chp titresin.

17
33
yanıtYanıtla
Ölümüne AK partiMobil-IOS:

Çatır çatır çatır çatlıacaksınız chp mhp

15
30
yanıtYanıtla
hesMobil-ANDROID:

tayyip evlendir kizini kocasi dusunsun evde kaldi bak haberin ola)))

30
14
yanıtYanıtla
MHP 66:

17 25 ARALIK EZIKLERI

30
11
yanıtYanıtla
mt:

malatyada hayat felç oldu hiç gelmese daha iyiydi, bütün yollar kapalı

33
7
yanıtYanıtla
isin ozumobilWeb@haberler.com:

17araliktan once kankaydiniz. Sizin aciginizi desifre ettikleri icin kotuluyorsunuz. Paralel yapi , AKP nin degil de CHp ya da MHP nin acigini desifre etseydi dusman olur muydunuz AKP de Gulen cemaati de birbirini dini istirmar yapmakla, halki kandirmakla sucluyor. Aslinda her ikisinin de yaptigi maalesef ayni.

29
8
yanıtYanıtla
tahsin:

DURMAK YOK YOLA DEVAM REİS.

11
25
yanıtYanıtla
MHP 66:

GOZUMDE SIFIRSIN NE SIFATIN NE TAHTIN

24
12
yanıtYanıtla
Recep DemirMobil-IOS:

İyide bu ülkenin vatandaşlarina tarafsizliktan bahsedenki hiçbir zaman tarafsiz olmayan CB kim oluyorda bu cemaate gonul vermis insanlara putperest diyebiliyor , sen nasil bir insansin siyaset ugruna insanlarin neye inandigindan sanane .

26
9
yanıtYanıtla
Onur Mobil-IOS:

Adam gibi adam RTE

9
25
yanıtYanıtla
Tüm 110 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title