Haberler

Erdoğan: ''Al birini vur öbürüne" -

Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "12 yıl boyunca her anımızı gayretle 'daha neler yapabiliriz', bunun idrakiyle değerlendirdik. Boşa zamanımız geçmedi. Ülkemiz, milletimiz, bayrağımız için hem yurt içinde hem yurt dışında koşturduk" dedi.

Erdoğan, cumhurbaşkanlığı seçim kampanyası çerçevesinde Tokat Cumhuriyet Meydanı'nda halka hitap etti.

Konuşmasının başında Tokat'ın ilçelerini sayarak buralarda yaşayan vatandaşlara selamlarını gönderen Erdoğan, Plevne kahramanı Gazi Osman Paşa, Molla Hüsrev ile Tokat'ın manevi önderlerini, kahramanlarını ve şehitlerini rahmetle andığını söyledi.

Erbaa'da iftara katılacağını belirten Erdoğan, ramazanın tüm Tokatlılara hayırlı ve mübarek olmasını diledi. Kalabalık içinde yer alan bazı Reşadiyelilerin ilçelerine doğalgaz istemeleri üzerine Erdoğan, "Yeter ki Reşadiyeliler doğalgaz istesin" diye karşılık verdi.

Tokat'ın her seçimde AK Parti'ye büyük destek verdiğini, bugüne kadar yapılan seçimlerde AK Parti'nin aldığı oy oranlarını hatırlatan Erdoğan, 30 Mart seçimlerinde de Tokat'ın 12 ilçe belediyesinin hepsini AK Parti'nin kazandığını, seçimde verdiği Tokat'ı ziyaret sözünü cumhurbaşkanlığı seçimi dolayısıyla yerine getirdiğini kaydetti.

"Yeni bir milada hazırlanıyoruz, yeni bir dönüm noktasına geliyoruz" diyen Erdoğan, milletin içinden geldiğini, millete büyük hizmetler, yatırımlar kazandırdığını şimdi de millete hizmet yolunda bir başka safhaya geçtiğini ve bu yeni dönemde de Tokatlıların yanında yer alacağına inandığını dile getirdi.

Erdoğan, "Tokat, 10 Ağustos'a hazır mıyız? Yeni Türkiye'ye hazır mıyız? Büyük Türkiye'ye hazır mıyız Tokat? Cumhurun başkanını seçiyor muyuz Tokat. Oy pusulasında milletin adayını tercih ediyor muyuz Tokat? kimi seçiyoruz? Elhamdülillah Tokat'ta bu iş Allah'ın izniyle bitmiştir" diye konuştu.

"Milli irade, milli güç. Hedef 2023" seçim sloganını meydandakilere tekrarlatan cumhurbaşkanı adayı Erdoğan, şöyle devam etti:

"2002 yılında AK Parti'yi sizlerle kurduk. 3 Kasım 2002'de AK Parti'yi sizlerin desteğiyle iktidara taşıdık, 12 yıl boyunca da her zaman sizlerin desteğiyle sizlerin katkısıyla sizlerin hayır duasıyla Türkiye'yi büyüttük, Tokat'ı büyüttük. 12 yıl boyunca her anımızı gayretle 'daha neler yapabiliriz', bunun idrakiyle değerlendirdik. Boşa zamanımız geçmedi. Ülkemiz, milletimiz, bayrağımız için hem yurt içinde hem yurt dışında koşturduk.

12 yıl önce ekonomisi çökmüş bir Türkiye vardı. Esnafı, tüccarı sokaklara dökülmüş bir Türkiye vardı. Sanayici fabrikasının kapısına kilit vuruyordu, çarklar durmuştu, esnaf dükkanını siftahsız kapatıyordu. Türkiye IMF'nin karşısında borç dileniyordu. Çiftçi, esnaf, işçi, memur borcun altında, hacizlerin, yüksek faizlerin altında eziliyordu. Türkiye önünü, ufkunu göremiyordu. Ne yaptık? 3 Kasım seçimleriyle geldik, ülkeye istikrar kazandırdık, itibar kazandırdık. Türkiye ekonomisini yıllık ortalama yüzde 5 oranında büyüttük. Milli geliri 230 milyar dolardan aldık, şimdi nerede? 820 milyar dolarda."

AK Parti iktidarından önce DSP, MHP, ANAP iktidarının olduğunu hatırlatan Erdoğan, "Şimdi bu DSP, MHP, CHP yanlarına bir şeyler daha bulmuşlar, birlikte bir aday çıkarmışlar. Al birini vur öbürüne, birbirlerinden farkları yok" diye konuştu.

İktidarları döneminde ihracatın 36 milyar dolardan 156 milyar dolara çıktığını, ekonomik değerlerin vatandaşın, milletin lehine yükselişte olduğunu anlatan Erdoğan, şunları söyledi:

"Merkez Bankası bizim milli bankamız değil mi? Biz bunu, milliyetçiyim diyen Bahçeli'nin iktidarında olduğu yönetimden 27,5 milyar dolarla almıştık. Şimdi ne oldu? 131 milyar dolar. IMF'ye 27,5 milyar dolar borçlandılar, şimdi borç filan yok. Kim milliyetçi, bunlar mı milliyetçi, bunlar mı milletini seviyor? Biz seviyoruz. Borcumuz o zaman milli gelire oranla yüzde 73'tü, şimdi yüzde 35'e düştük. Yüzde 73 nere 35 nere. Güçlenen bir Türkiye var, ayaklarının üzerine sağlam basan bir Türkiye var. Bunun kıymetini, değerini bileceğiz."

Cumhurbaşkanlığı makamını sadece oraya gelindiği zaman orada "monşer gibi yönetmekle" Türkiye'nin yönetilemeyeceğini, büyümeyeceğini ifade eden Erdoğan, "Bu gayret, sevda işi. Bu sevdanız, derdiniz olmazsa milletin derdiyle dertlenme kabiliyetin olmazsa bu ülkeye, millete bir şey veremezsin. Biz dertliyiz, dertli. Bizim sevdamız var. Biz tıpkı Ferhat gibi sevdalıyız. Ferhat, Şirin'e sevdalıydı dağları deldi, biz de Şirin'e sevdalıyız, işte Şirin karşımda. Onun için dağları delerek geliyoruz. Tüneller açarak geliyoruz, daha iyi olacak, daha güzel olacak inşallah" dedi.

Erdoğan, bugünün gençlerinin yaşları itibarıyla 12 yıl önce nasıl bir Türkiye olduğunu hatırlamayacağını belirterek şöyle devam etti:

"Eski Türkiye'de bugünün gençlerinin hayal dahi edemeyeceğiniz sıkıntılar, baskılar vardı. Sizler olanları hatırlamayabilirsiniz, fakat eski Türkiye'de bugün sizin hayal dahi edemeyeceğiniz baskılar vardı. Bilir misiniz? Başörtüsü nedeniyle sizin kardeşleriniz okullara alınmadı. Bilir misiniz? Başörtülü kardeşlerinin başörtüleri, okul kapısında polis tarafından başlarından alınıyordu. Bunların adı Ayşe'ydi, Fatma'ydı, bunların adı Hatice'ydi, bunlar bu ülkenin kız evlatlarıydı. Onlar öz yurtlarında garip, öz vatanında paryaydı. Ben de 2 kız babasıyım ve kızlarım yurt dışında okudu, onları da mecburen yurt dışına göndermek zorunda kaldım. Düşünebiliyor musunuz, Amerika'da başörtüsüyle okuyabiliyor ama benim ülkemde okuyamıyordu.

İşte şimdi bu CHP, bu MHP tam kendilerine uygun olanı buldular. Onların böyle bir derdi yok. Onların böyle bir sıkıntısı yok. Onların eğitim özgürlüğü, inanç özgürlüğü gibi derdi yok. Çok sabrettik, sabreden derviş, muradına ermiş… Şimdi artık kızlarımız üniversitelere başörtülü gidiyor mu? İmam hatiplere gidiyor mu? Diğer okullarda da artık bu dersler var mı? Kamuda başörtülü olarak çalışılıyor mu? Buralara durup dururken gelmedik, azimle geldik, sabırla geldik."

Mitinge Başbakan Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, İzmir Milletvekili ve Genel Başkan Başdanışmanı Binali Yıldırım, milletvekilleri, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nurettin Nebati ve Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu da katıldı.

-ABD, Rusya, İsrail'den sonra Türkiye'de-

Bu arada cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Erdoğan'ın, miting programı nedeniyle Tokat'ta geniş güvenlik önlemleri alındığı görüldü. Erdoğan'ın konvoyunun geçeceği güzergaha açılan ara sokaklar dahi trafiğe kapatıldı.

Erdoğan'ın konuşma yapacağı alanda görevli Başbakanlık özel harekat ekibi de şu an dünyada sadece ABD, Rusya, İsrail de kullanılan "Antioptik Sniper" dürbünle alanda güvenlik önlemlerine katıldı. Türkiye'de ilk defa kullanılan dürbün, cam, perde arkası ve kalabalık içindeki silahlı kişiler ile optik silah sistemlerinin tespitinde kullanılıyor.

(Sürecek)

Kaynak: AA / Politika

Recep Tayyip Erdoğan Emine Erdoğan Ak Parti Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

DEM Parti Zonguldak Merkez Belediye Başkan adayı kim? DEM Parti Zonguldak Merkez adayı Ceylan Turğut kimdir? DEM Parti Yozgat Merkez Belediye Başkan adayı kim? DEM Parti Yozgat Merkez adayı Merve Eylül Bütün kimdir? MÜGE ANLI CANLI İZLE! 28 Mart Müge Anlı canlı izleme linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? DEM Parti Yozgat Yerköy Belediye Başkan adayı kim? DEM Parti Yozgat Yerköy adayı Tülin Üçdal kimdir? DEM Parti Yozgat Sorgun Belediye Başkan adayı kim? DEM Parti Yozgat Sorgun adayı Doğan Karakoç kimdir? DEM Parti Yozgat Boğazlıyan Belediye Başkan adayı kim? DEM Parti Yozgat Boğazlıyan adayı Şervin Özviran kimdir? Hz. Meryem olduğunu iddia eden kadın kim, adı ne? 28 Mart Perşembe okullar tatil mi? Bugün okullar tatil mi? İstanbul, İzmir, Ankara okullar tatil mi? Rüyada bavul görmek ne anlama gelir? Rüyada başkasının bavulunu görmek nedir? Rüyada kırmızı bavul görmek neye işarettir? Rüyada buzdolabı görmek ne anlama gelir? Diyanete göre buzdolabı görmek neye delalet eder? Rüyada boş buzdolabı görmek nedir? Rüyada ahtapot görmek ne anlama gelir? Rüyada denizde ahtapot görmek ne demek? Rüyada ahtapot kolu görmek nedir? Çorapla uyumak günah mı? Çorapla yatmak zararlı mı? Rüyada balon görmek ne demek? Rüyada uçan balon görmek ne anlama gelir? Rüyada kırmızı balon, mavi balon, beyaz, renkli balon görmek nedir? DEVA Partisi Gölbaşı adayı Ercan Tok kimdir? 2024 DEVA Partisi Adıyaman Gölbaşı belediye başkan adayı kim oldu? DEVA Partisi Gerger adayı Ali Samsa kimdir? 2024 DEVA Partisi Adıyaman Gerger belediye başkan adayı kim oldu?
title