Haberler

Erdoğan Adayları Açıkladı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Ankara Altındağ'da Belediye Başkan Adaylarını Açıkladı. Erdoğan, Konuşması Sırasında Ankara Büyükşehir Adayın Açıklanmasını İsteyen Partililere Tepki Gösterdi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Ankara Altındağ'da belediye başkan adaylarını açıkladı. Erdoğan, konuşması sırasında Ankara Büyükşehir adayın açıklanmasını isteyen partililere tepki gösterdi.

ERDOĞAN'IN KONUŞMASINDAN KARELER - FOTO GALERİ

"ADAYI AÇIKLA" GERGİNLİĞİ - VİDEO

Başbakan Erdoğan konuşmasına İsrail'in Gazze'ye yaptığı saldırıyı kınayarak başladı.

 

ÜMİT ÇETİN'İN İZLENİMLERİ

Başbakan Erdoğan, Ankara Altındağ'da, partisinin belediye başkan adaylarının açıklanacağı toplantıya gelişinde Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki tarafından karşılandı. Ancak günlerdir aday gösterilecek mi gösterilmeyecek mi spekülasyonlarına neden olan Melih Gökçek'in salona gelmediği gözlendi. Tiryaki'nin de büyükşehir adayları arasında adı geçmesi açısından dikkati çekici bir gelişme olarak not ediyoruz.

Bu toplantıda, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı adayının açıklanıp açıklanmayacağına dair AKP kulislerinden bir haber sızmadı.

Tayyip Erdoğan konuşmasının ortalarında tribünlerden "Büyükşehir adayını açıkla" tezahüratları yükseldi. Aynı grup "Veysel Tiryaki" diye de tempo tuttu. Bunun üzerine Erdoğan konuşmasını kesti ve bu gruba sert tepki gösterdi: "Sizler bir yere malzeme vermek için buraya gelmişseniz sizlere bakışım farklı olur. Biz AKP'yiz. 3-5 kişinin bu tür talepleriyle planlarımızı değiştirmeyiz." Erdoğan'ın bu sözlerinin ardından söz konusu grubun sesi kesilirken salonda büyük bir alkış koptu ve "Türkiye seninle gurur duyuyor" tezahüratları atılmaya başlandı.

İşte Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:

- Masum insanların öldürülmesinin, sivil yerleşim birimlerinin bombalanmasının, orantısız güç kullanımlarının kabul edilemez bir durum olduğunu ifade etmek istiyorum.

- Yapılan bu operasyon Türkiye'ye de bir haksızlık olmuştur. Bu savunmasız insanları bombardımanla, hele hele dün yapılan açıklamalarla 'Bu uzun süreli bir operasyon olacak' diye ortaya koymak ciddi bir insanlık suçudur da.

- Dışişlerimiz de bu operasyonu şiddetle kınadı. Barış sürecine yapılan katkılar nedeniyle haklı tepkimizi dünyaya duyuracağız

- Bizim insani yardım konusunda zaman zaman kapıları açılan, zaman zaman kapalı olan Gazze'de yaşayan insanlara karşı bu yapılanların tüm insanlık tarafından görülmesi lazım.

- BM olaya süratle el koymalıdır.

- Gazze'ye sürdürülen abluka Filistinliler için hayatı zorlaştırmıştır. Ablukanın olumsuz sonuçlarını aşmaya çalışırken şimdi daha vahim bir tabloyla karşı karşıyayız.

- Hangi gerekçeyle yapılırsa yapılsın masum sivillere zarar veren süreci başlatan adımlar bizi barıştan hızla uzaklaştıracaktır.

- Bu operasyon bölgedeki sorunların çözümüne katkı sağlamayacaktır. Operasyon İslam ülkelerinde infiale yol açacak nitelikte.

- Tüm insanlığın da bu olaylara daha hassas bir şekilde yaklaşmalarını istiyoruz. Bu insani trajediye sessiz kalınmamalı.

- Türkiye olarak Filistinli kardeşlerimize yardım çalışmalarını devam ettirdikçe gelişmeleri de yakından takip ediyoruz.

- Sağlık Bakanlığımız da devreye girdi. Filistin'deki yaralıları da Türkiye'ye getirmek suretiyle tedavilerini de burada yapabileceğimizi kendilerine ayrıca bildirdik.

- AKP olarak bugün tarihi anlarımızdan birini daha yaşıyoruz.

- Bugün belediye başkan adaylarımızdan bir bölümünü daha açıklıyoruz.

- 14 Ağustos 2001'de AKP'yi kurduğumuzda Türkiye'nin sorunlarını bizim çözebileceğimizi söyledik.

- Partimiz kurulurken verdiğimiz sözlerin arkasında durduk.

- 3 Kasım seçimleri, 28 Mart seçimleri, 22 Temmuz seçimleri bunun teyididir.

- Milletim tercihini AKP'den yana yapmıştır.

- Bu tercihe mazhar olmaktan dolayı her zaman heyecan duyduk.

DAHA YOLUN BAŞINDAYIZ

- Yola çıkarken dedik ki 'uzun ince bir yoldayız gidiyoruz gündüz gece'. 'Bu yolda engeller çıkabilir' dedik. Hamdolsun bugüne kadar hiçbirine boyun eğmedik. Aldanan olmadık, aldatan olmadık. Daha yolun başındayız.

- Millete hizmetten bir nebze olsun şaşmadık, bundan sonra da şaşmayacağız

- Biz şehircilik anlayışını köye taşıyan zihniyetle konuştuk. Bizim anlayışımız bu.

- 29 Mart'ta milletimizin huzuruna bu hizmetlerle çıkıyoruz. Hep dedim ki, 'Eşek ölür kalır semeri, insan ölür kalır eseri.' Biz bu eserlerle hatırlanacağız.

ADAY OLAMAYAN "ALLAHAISMARLADIK" DEMESİN

- Türkiye genelinde her bir aday adayından ricam budur. Aday adayım çok ama hepsi aday olamayacak. Aday olamayanlar 'Ben aday olamadım. Allahaısmarladık' dememeli. 'Şimdi bundan sonra bana ne düşüyor' demeli.

- Her bir aday kardeşimin topluma anlatacağı budur. Millete hizmet etmek gayesi dışında bir emeli olan varsa bu camiada kendisine yer bulamaz.

- Kimse bizden başkalarıyla popülizm yarışına girmemizi beklemesin.

KİMSE BİZDEN DNA TESTİ İSTEMESİN

- Kimse bizden insanların DNA testlerini yapmamızı beklemesin. Bu testi yapanların kimliği ortadadır zaten. Bu testi yapanlar milleti bölme gayreti içindedir.

- Çok tüccar göreceksiniz. Ama milletimizin de bu tüccarlara karnı tok.

- Seçim vakti farklı siyaset üretmek zahmetine girmek yerine ucuz söylemlerde bulundular.

- Biz vatandaşlarımızın etnik, dini kimliklerini pazarlık konusu yapmadık.

- Biz her birimiz bu ülkenin eşit vatandaşıyız, biriz, beraberiz. Alevisi de Sünnisi de birdir.

- Irkçılıktan, mezhepçilikten nemalanmak bizim kitabımızda yazmaz.

- Demokraside bazı kararlar münhasıran millete aittir. Çünkü devlet milletin devletidir.

- Demokrasi içinde bütün sorunların çözümü mümkündür. Çözüm yeri de TBMM'dir.

- Demokrasi ve şiddet bir arada barınamaz. Bu ikisi birbirini dışlar. Bir arada yaşayamaz. Şiddet demokrasinin düşmanıdır. demokrasiyi şiddetle, terörle imtihan etmek büyük bir haksızlıktır.

- Demokrasi ile terör yarıştırılamaz. Devletle milletin kucaklaşması milletin aleyhine değil lehinedir. İfade özgürlüğünün önü açıldı. Daha geniş şekilde açılıyor. Milletimiz terör ve şiddet karşısında demokrasimizi güçlendirerek önümüzdeki seçimleri büyük bir fırsata dönüştürecektir.

- Kimi istediğine değil, kimi ve neyi istemediğine de millet karar verecek.

- Biz 3 Y ile yasaklarla, yoksullukla ve yolsuzlukla mücadele edeceğiz dedik.

- Fakir fukaranın yanında olacağız dedik. Kimseyi yüzüstü bırakmayacağız dedik. 6 yılda sadece Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı sayesinde ihtiyaç sahiplerine 5 katrilyon kaynak aktardık.

- Sosyal güvenlik yasasına karşı çıkacaksın. Ben sosyal bir hukuk devleti istiyorum diyeceksin. Nasıl bir sosyal devlet anlayışı bu.

- Her doğan genel sağlık sigortasına tabi.

- Devletiniz artık size sahip çıkıyor. Eksikler yok mu var. Arıyorlar bir tane eksik buluyorlar. Sonra akşam TV'de 'Şok Şok Şok' diye veriyorlar. 70 milyonluk Türkiye'de gözden kaçan bir eksik olabilir.

- 81 il merkezinde bu kömürlerin fakir ailelelere ulaştırılmasında da 10 bin kişi istihdam ediliyor

Başbakan Ankara adayını açıkla tezahüratları üzerine Başbakan da

''Sizler bir yere malzeme vermek için buraya gelmişseniz sizlere bakışım farklı olur'' dedi. ''Biz AKP'yiz. 3-5 kişin bu tür talepleriyle planlarımızı değiştirmeyiz'' diyen Başbakan'a AKP saflarından tezahüratlar yükseldi.

ERDOĞAN'DAN "BAŞKAN ADAYINI AÇIKLA" DİYENLERE TEPKİ

- Dünya sosyal demokratları zaten bunları sosyal demokrat olarak kabul etmiyor.

- CHP'nin Ankara Büyükşehir adayı 'bende kömür dağıtacağım' diyor. Bir TV kanalında canlı yayında 'Deniz Bey, yoksullara gıda yardımını ilgiyle dinledi' diyor. Peki bütçe görüşmelerinde neden tepkiyle izliyor. Biz yaparken sadaka oluyor, onlar yaparken sosyal demokrasi mi oluyor.

- 90 bin adet kamyona iş imkanı sağlıyor bu vesileyle

- 81 il merkezinde bu kömürlerin fakir ailelelere ulaştırılmasında da 10 bin kişi istihdam ediliyor.

Başbakan Ankara adayını açıkla tezahüratları üzerine Başbakan da ''Sizler bir yere malzeme vermek için buraya gelmişseniz sizlere bakışım farklı olur'' dedi. ''Biz AKP'yiz. 3-5 kişin bu tür talepleriyle planlarımızı değiştirmeyiz'' diyen Başbakan'a AKP saflarından tezahüratlar yükseldi.

DERT ÜZÜM YEMEK DEĞİL BAĞCIYI DÖVMEK

- Hükümet kömür dağıtıyor, hava kirliliğine neden oluyormuş. Ankara'da hava kirliliği artmış. Kömür yardımı ile kaçak elektrik kullanımı azaldı. Kendi dönemleri ile bu dönemi karıştırıyorlar herhalde.

- CHP'nin İstanbul Belediye Başkanlığı döneminde İstanbul'daki hava kirliliğini vatandaşlarım iyi bilir.

- Doğu illerimizde ithal kömür fiyatları anormal artış göstermiştir. Satılan kömür fiyatları vatandaşların gına getirdiği bir noktadaydı. Biz 550 YTL'ye 2 taksitle vermeye başladık.

- AKP yoksulların yanında olmaya devam edecektir. Okullarda kitap dağıttık, ondan da rahatsız oldular. Bunları anlamak mümkün değil.

- Sen medya olarak dürüstsen kalkıp benim bakanıma telefon açamaz mısın?

- Dert üzümü yemek değil dert bağcıyı dövmek.

- Göreve geldiğimizde 9 ilde doğalgaz dağıtılıyordu. Şimdi 6 yılda 63 ilde doğalgaz var.

- Şimdi de inşallah yeni bir döneme giriyoruz: Nükleer enerji.

- Yolsuzluk bir başka konu. son günlerin modası.

- 1997'den 2002 sonuna kadar 21 banka Fon'a devredildi. Yani batırıldı. İktidarda DSP-MHP-ANAP vardı.

- Hükümetimize yönelik yolsuzluk iddiaları son derece çirkindir. Ortaya atılan iddiaların tümünün üzerine gittik ve aydınlığa kavuşturduk. İddiaları asılsız çıkanların yüzü kızarmıyor. Kendi yandaşlarının yolsuzluklarının üzerini örtmek için partimize çamur atmaya kalkıyorlar. Ne ben ne de arkadaşlarım sizin kadar vakti bol insanlar değiliz. İşi gücü bırakıp size laf yetiştirmeye kalksak millete hizmet götüremiyoruz. Madem yolsuzluk var götürün yargıya. Bunlar TV'lerde şov yapıyorlar. Yolsuzluk diyen insan gider yargıya başvurur.

- Bu eski komünistlerin metoduydu, şimdi de onların uzantısına kaldı.

- 130 bin yeni dersliği Milli Eğitim'in hizmetine kazandırdık 6 yılda.

ONLATRIN 10'A YAPTIĞINI BİZ 1'E 2'YE YAPARIZ

- Yolsuzlukların olduğu bir ülkede hizmetlerden bahsedilebilir mi?

- IMF'in emriyle 6 katrilyon yardımlardan kestiniz diyorlar bütçe görüşmelerinde. Onların 10'a yaptığını biz 1'e 2'ye yaparız.

- Farelerin bile aç dolaştığı bir hazineyi biz devraldık.

- IMF'e borç 23,5 milyon dolardı şimdi 8,5 milyon dolar. Bu borcu biz ödedik. IMF bir akreditör kuruluştur. Ve biz buranın ortağıyız. 18 stand-by anlaşması yapıldı. Masada otururuz, çalışırız. Milletimizin menfaati neyse onun için.

- Bugüne kadar 5 büyük şehrimizde adaylarımızı açıkladık. 15 Ocak itibariyle tüm adaylarımızı açıklamış olacağız

- Adaylarda yüzde 100 isabet kaydedebilir misiniz? Tabi ki hayır.

- Belediyecilik bizim işimiz. İşte İstanbul, Antalya,Konya, Kayseri, Kocaeli.

- Bu ülkenin Başbakan'ı olarak her bir ile defalarca gittim.

- Kimisi çalışıyor, kimisi de kentini pisliğe mahkum ediyor.

İŞTE BAŞKAN ADAYLARI

- Büyükşehir belediyelerimizle ilgili şimdi açıklama yapmayacağım. Açıklamayı hafta içi yapacağım.

- Adıyaman'da Necip Büyükaslan, Çelikhan'da Mustafa Bulut, Gölbaşı'nda Yusuf Özdemir,  Gerger'de Arif Karatekin.

- Aksaray'da yeniden Nevzat Balta ile devam edeceğiz. Ağaçören'de Fırat Salman, Ortaköy'de Mahmut Kütük, Eskil'de Şerafettin Meran.

- Balıkesir'de yeniden Sabri Uğur'la devam edeceğiz. Bandırma'da Recep Eraydın, Edremit'te Yunus Bozbey, Gömeç Naim Kocabıyık, Gönen'de Hüseyin Yakar, Divrindi'de Recai Baytar, Sındırgı'da Ekrem Yavaş'la yola devam.

- Bilecik'te Selim Yağcı, Çeltikçi'de Ali Yücel.

- Denizli'de Nihat Zeybekçi yeniden adayımız. Akköy'de Osman Ubuz, Buldan'da Mustafa Şevik, Çameli'nde Cengiz Yılmaz, Kale'de Abdullah Karaayvaz'la yola devam.

- Elazığ Süleyman Selmanoğlu ile devam. Ağın'da Mustafa Yentur, Maden'de Osman Yavuz.

- Karabük'te Hüseyin Erer ile devam.

- Kilis'te Abdi Bulut.

- Muş'ta Necmettin Dede.

- Nevşehir'de Hasan Ünver, Acıgöl'de İsmail Çavuşoğlu.

- Rize'de Halil Bakırcı, Ardeşen'de Mümtaz Sinan, Çayeli'nde Rıza Çakır, Derepazarı'nda Şaban Kalça, Fındıklı'da Adnan Özbalaban, Kalkandere'de Nihat Çolak.

- Sivas'ta Sami Aydın ile yola devam. Akıncılar'da Mevlüt Albayrak, Divriği'de Mehmet Üreşenli, Gürün'de Mehmet Aktaş, Koyulhisar'da Mehmet İnan, Suşehri'nde Şaban Coşkun.

- Bolu'da Alaattin Yılmaz ile devam, Kıbrıscık'ta Kemal Aktaş, -Mudurnu'da Metin Soygur, Seben'de Süleyman Özbağ.

- Tekirdağ'da Ahmet Aygün ile devam, Çerkezköy'de Ali Ertem, Şarköy'de Can Gürsoy, Hayrabolu'da Şener Çelikayar.

- Tokat'ta Adnan Çiçek'le devam. Almus'ta Hasan Hüseyin Arıkan, Başçiftlik Recep Gökçe, Niksar İdris Şahin, Turhal Ali Gözen, Yeşilyurt'ta Kazım Misafir.

- Van'da yine Burhan Yenigün'le devam. Başkale'de Ejder Yağızer, Muradiye Nafiz Ağaoğlu ile, Özalp'ta Emin Gözütok, Çaldıran'da Ferman Yıldırım.

- Yozgat'ta Yusuf Başer yeniden adayımız. Yenifakılı Ersin Karabulut.

- Bugün 17 yeni belediye başkanımız da partimize katılıyor. Onlara yeniden partimize 'hoşgeldin' diyoruz.

- Iğdır Belediye Başkanı Nurettin Aras, MHP'deydi.

- Ağrı Patnos Belediye Başkanı Abdülhalim Taşkın.

-Antalya Finike Belediye Başkanı Muammer Öztürk.

- Antalya Finike Hasyurt Belediye Başkanı Mahmut Ezen.

 

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Politika

Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title