Haberler

Erdoğan'a Suikast Girişiminde Tetiğe Basıldığı Ortaya Çıktı

Güncelleme:

Erdoğan'a suikast girişimiyle ilgili Adli Tıp raporuna göre, suikast yapacağı iddia edilen şahsın tabancasında tetiğe basılmış, ama silah ateş almamış!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Başbakan olduğu dönemde, Sultangazi Belediyesi ek hizmet binasının açılış töreninde suikast girişiminde bulunduğu iddia edilen Ferhat Yıldız'ın yargılanmasına devam edildi. İstanbul 17. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya tutuklu sanık Ferhat Yıldız katıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı ise duruşmada avukatı Ferah Yıldız temsil etti.

RAPOR MAHKEMEYE ULAŞTI

Mahkeme Başkanı Adli Tıp Kurumu Fizik İhtisas Dairesi'nden olayda kullanıldığı belirtilen silaha ilişkin hazırlanan raporun geldiğini açıkladı. Raporda, "Tabancanın çalışır vaziyette olduğu, atış yapmasında bir aksaklık olmadığı, çekirdek gömleğinde çizikler olduğu, ateşleme iğnesinin mermi kovanına çarpmış olduğu ama patlamamış olduğu, bunun da değişik nedenlerden ortaya çıkabileceği" belirtildi. Esas hakkındaki mütalaasını hazırlaması için dosyanın duruşma savcına gönderilmesine karar veren mahkeme heyeti, duruşmayı erteledi.

"ERDOĞAN'I VURMAYI PLANLAMADIM, SADECE PROTESTO AMAÇLIYDI" DEMİŞTİ

Sanık 12 Kasım 2014 görülen duruşmada ifade vermişti. Sultanbeyli'de kuruyemiş dükkanı olduğunu belirten tutuklu sanık Ferhat Yıldız olay günü caddelerde Erdoğan'ın geçtiği yönünde anonslar yapıldığını söyleyerek "Olaydan bir hafta önce adını bilmediğim bir şahıstan, bir otobüs durağında silah satın aldım. Silahı satın aldığımda içince bir tane kurşun vardı. Silahı hiç kullanmadım. Halk, Erdoğan makam aracıyla geçerken sevgi gösterisinde bulunuyordu. Ben kalabalığın arkasındaydım. Makam aracıyla aramda 10 metre mesafe vardı. Aracın arkasından yola indim. Mermiyi namluya sürdüm, sonra silahı makam aracının arkasından taş atar gibi attım. Sonra korumalar yanıma gelip 'Ne attın?' diye bağırdılar. Cumhuriyetimiz tehlikedeydi, bir mesaj vermek için yaptım. Erdoğan'ı vurmayı planlamadım, sadece protesto amaçlıydı" ifadelerini kullanmıştı.

SANIĞIN 23 YILA KADAR HAPSİ İSTENİYOR

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede Sultangazi İlçe Belediye'sinin Uğur Mumcu Mahallesi'nde bulunana belediye hizmet binasının açılışına katılmak için 31 Mayıs 2014 tarihinde ve saat 14.00'de ilçeye gelen 61. hükümeti Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bina ve tesisleri gezip halka hitaben konuşma yaptıktan sonra saat 16.30 sıralarında makam aracıyla tören alanından ayrıldığı anlatıldı.

İddianamede Atatürk Bulvarı eski Edirne Asfaltı istikametinde kalabalık içerisinden ilerlerken halkın kendisine sevgi gösterisinde bulunması üzerine mağdur Erdoğan'ın aracın camını açarak el sallamaya başladığı, şüpheli Ferhat Yıldız'ın aracın geçeceği yerde bekleyerek üzerinde bulundurduğu silah ile mağdurun geçmekte olduğu esnada silahını doğrultarak bir el ateş etmeye çalıştığı ancak merminin patlamadığı ifade edildi. Bunun üzerine şüphelinin tekrar tabancanın horozunu çekerek yine ateş etmek istediği ancak başbakanlık korumalarının şüpheliyi fark etmeleri üzerine yüksek sesle silahını atması yönünde uyarıda bulunmaları nedeniyle şüphelinin silahını aracın arkasına doğru attığı anlaşıldığı belirtildi.

İddianamede şüpheli Ferhat Yıldız'ın "Yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle bir kişiyi tasarlayarak öldürmeye teşebbüs" ve "Ruhsatsız ateşli silahlarla mermileri satın alma veya taşıma veya bulundurma" suçlarından 14 yıldan 23 yıla kadar hapsi talep ediliyor.

"VURABİLİRDİ"

Olaya ilişkin önceki duruşmalarda Erdoğan'ın korumalığını yapan 3 polis memuru tanık olarak ifade vermişti. Koruma polislerinden Hasan Çelik ifadesinde "Ben hala Cumhurbaşkanı koruması olarak görev yapmaktayım. Suç tarihinde Başbakanlık koruması olarak görev yapıyordum. Program sonrası Başbakan makam aracına bindi. Yoğun kalabalık ve sevinç gösterileri vardı. Ferhat kalabalığın ön saflarındaydı. Elinde silah olduğunu gördüm. Silahı araca doğrultmuştu. Biz 'dur' diye bağırınca silahı yere attı. Üzerinde arama yaptığımızda bir çakı gördüm. Gözaltına aldık. Bize 'PKK'ya çok taviz verildiği için eylem yaptığını' söyledi. Silah patlasaydı Başbakan vurulmuş olabilirdi." demişti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Adli Tıp Kurumu Ferhat Yıldız Sultangazi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (110)

erkanmobilWeb@haberler.com:

Allah korumus reisi : Allahm sen bir daha bu capulcu zihniyete teslim etme bu ulkeyi

30
44
yanıtYanıtla
rauf:

eger erdogana bisey olsun bu sefer millet butun hainleri dograr ona gore bu reisimizide yedirmeyiz asla ona bisey olursa iste ozaman hainler korksun

30
28
yanıtYanıtla
he he tamam doğrudur:

Gökçek çıkar yok beni Mossad öldürecek, Arınç çıkar bana suikast planı yapıldı der, şimdi de bu çıktı. . Zorlama kahraman olmaya çalışıyorlar

36
20
yanıtYanıtla
06başkentMobil-IOS:

Ülke geriye giderdi böyle bir şey olsa Allah korumuş.

18
34
yanıtYanıtla
kafkas kartalımobilWeb@haberler.com:

yaşa tayip erdoğan

21
28
yanıtYanıtla
mmmmMobil-ANDROID:

kesin yalandir.

32
16
yanıtYanıtla
karabüklü:

Keske vurulsaydi vatan ve milletin hayirina olurdu.

32
15
yanıtYanıtla
Kürdi:

erdoğna birşey olursa millet adnan menderes ve turgut özalda sustuğu gibi susmayacak suikast düzenleyen ve arkasındaki güçlerin dünyasını başlarına yıkar aleme ibret olsun diye meydanda kellelerini keseriz. . .

16
31
yanıtYanıtla
kahrolsun taip erdogan:

gebertsinler hain gürcüyü . hic üzülmem. bence yanina apo dan birkac pkk li it korumaci olarak alsin

15
28
yanıtYanıtla
Berat uzunmobilWeb@haberler.com:

Imansiz insanlar siz ne anlarsiniz islam dan dinden Rabbim sizleri islah ettsin defolun gidin ozman türkiyeden . Rabbim daima dogru kularini korur.

12
30
yanıtYanıtla
Tüm 110 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title