Haberler

Erdoğan'a Hakaret Eden Eski AK Partili Vekil Tutuklandı

Güncelleme:

Cumhurbaşkanına hakaret ettiği gerekçesiyle tutuklanma talebiyle mahkemeye çıkarılan eski AK Parti Milletvekili Feyzi İşbaşaran, tutuklandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a Twitter'dan hakaret ettiği iddia edilen eski Milletvekili Feyzi İşbaşaran tutuklandı.

SABAH SAATLERİNDE ADLİYEYE SEVK EDİLMİŞTİ

Anadolu Adliyesi'nde hakkındaki bir yakalama kararı üzerine önceki gece gözaltına alınan eski Milletvekili Feyzi İşbaşaran, Beyoğlu Polis Merkezi'ndeyken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a Twitter üzerinden hakaretler etmişti. Erdoğan'ın avukatlarının şikayeti üzerine hakkında Cumhurbaşkanı'na hakaretten işlem yapılan İşbaşaran, sabah saatlerinde Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi'ne sevk edilmişti.

CEZAEVİNE GÖNDERİLDİ

Burada Basın Suçları Savcısı Vedat Yiğit tarafından ifadesi alınan eski vekil, TCK'nın 299. maddesi gereğince "Cumhurbaşkanına alenen hakaret etmek" suçuyla tutuklanması ve "tehdit" suçundan da adli kontrol tedbiri uygulanması talep edildi.

Hakimlik, İşbaşaran'ın TCK'nın 299. maddesi uyarınca "Cumhurbaşkanına alenen hakaret etmek" suçundan tutuklanmasına karar verdi. İşbaşaran hakkında, üst sınırı 2 yıl olan TCK'nın 106. maddesi uyarınca "tehdit" suçundan yurt dışına çıkış yasağını kapsayan adli kontrol tedbiri uygulanmasına da hükmedildi.

"BİR KISMINI ADNAN OKTAR'A YAZDIM"

Feyzi İşbaşaran'ın savcılık ifadesinde, Twitter'de yazdıklarının bir kısmının kendisine ait olduğunu kabul ettiği ve bir kısmını ise yazmadığını iddia etti. Başaran'ın, "Yazdıklarımın bir kısmını Cumhurbaşkanına değil de Adnan Oktar'a yazdım" dediği kaydedildi.

İŞBAŞARAN'IN SAVUNMASI

İşbaşaran savunmasında, eski milletvekili olduğunu, siyasetçi kimliği bulunduğunu belirtti. İşbaşaran, zaman zaman ülke meseleleri ile ilgili sosyal paylaşım sitesinden yorumlar yaptığını kaydetti. Zaman zaman Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bazı politikalarına karşı da eleştirileri olduğunu kaydeden İşbaşaran, hakaret ve tehditte bulunmadığını savundu.

Sabah saatlerinde gözaltına alındığını ifade eden İşbaşaran, Adnan Oktar'ın şikayeti nedeniyle hakkında yakalama bulunduğunun söylendiğini anlattı. Savcının da konuyu anlayamadığını ve araştıracağını söylediğini kaydeden İşbaşaran, saat 07:15'te Adnan Oktar ile ilgili 3-4 twit attığını söyledi. Oktar'ın müritlerinin kendi twitlerini kes kopyala yapıştır ile kendisine ait olmayan mesajlar yazarak ortalığı karıştırdıklarını ileri süren İşbaşaran, "Benim kastettiğim Adnan Oktar'ın sarayı iken sanki Cumhurbaşkanlığı sarayı olarak yansıtmışlar. Ben onu kastetseydim AK Saray olarak açıkça yazardım." dedi.

"MESAJLAR BANA AİT DEĞİL"

Emniyetteyken yanına gelen ve avukat olduğunu söyleyen İsmail Barbaros Aslan adlı kişinin kendisini MHP Genel Başkan Yardımcısı Şefkat Çetin'in görevlendirdiğini söylediğini öne sürdü. Çetin'i ismen tanıdığını, kendisini istemediğini, kendi avukatıyla savunma yapacağını söylemesi üzerine bu kişinin, önüne bir kağıt koyarak, Çetin'e teşekkür ettiğini yazmasını istediğini söyledi. Bunu yapmayacağını söylediğinde bu kişinin birden tekme Tokat saldırdığını anlatan İşbaşaran, bağırması üzerine polislerin kurtardığını ifade etti. İşbaşaran, "Adnan Oktar ve müritlerinin tezgahları nedeniyle adliyeye getirilirken kolumda polis memurları olduğu halde iki kişi bana saldırıp darp etti." diye konuştu.

3-4 mesajın dışındakilerin kendisine ait olmadığını iddia eden İşbaşaran, mesajlarında tehdit ve hakaret bulunmadığını savundu. Kendisine ait mesajlarda kastettiği diktatörün Adnan Oktar olduğunu, sarayın da Oktar'ın Saray gibi olduğunu belirttiği evi olduğunu söyledi.

AVUKAT SEMA AYDIN: KENDİNİ AVUKAT DİYE TANITAN BİRİ İŞBAŞARAN'A SALDIRDI

İşbaşaran'ın avukatı Sema Aydın, "Bir ifadeyle ilgili gözaltına alınmıştı. Hakkında yakalama kararı vardı. Otelden alınmış, ifadesi verilmiş. Fakat kendisi ifadede ve gözaltında olduğu sürede telefonundan birkaç twit atıldığı iddia ediliyor. Fakat kendi twiterinde bu twitler yok kesinlikle. Twitlerin içeriği de cumhurbaşkanına hakaret mahiyetinde olduğu söyleniyor. Telefonu incelemeye alındı. Bu twitler kesinlikle telefonunda yok. Bunlar sadece ekran görüntüsü olarak twittere düştü. Hatta bu nedenle emniyetteki arkadaşlar da zor durumda kaldı. Çünkü Feyzi Bey'in telefonuna el konulmuştu. Feyzi Bey'in telefonu kendi elinde değilken bu twitler ortaya çıktı. Zaten mahkemede de bunu belirtti, telefonunun bir gündür kendisinde olmadığnı." diye konuştu.

Gece saat 03.00 gibi avukat olduğunu söyleyen bir kişinin emniyete gittiğini anlatan Aydin, "Feyzi Bey'i avukat görüşme odasına götürüyorlar. Kendi hatta MHP Genel Başkan Yardımcısının adını kullanarak 'beni o gönderdi' diyerek kendisiyle görüşüyor. Bir kağıt imzalamasını istiyor. Bu kağıtta da 'Evet avukatınız geldi bana çok yardımcı oldu teşekkür ederim' diye. Feyzi Bey bu kağıdı imzalamıyor. 'Niye imzalayım ben sizi de tanımıyorum' diyor. Bunun üzerine yumrukla kendisine saldırıyor. Twitterden bir takım açıklamalar yapılmış. Feyzi Bey kafasını duvarlara vurdu gibi. Emniyetteki arkadaşların tutanaklarında da bu var. Odaya girildiğinde zaten arkadaş tepesinde. Bir kişinin dudağına 8 dikiş atılacak şekilde patlatması mümkün değil." ifadelerini kullandı.

"HAKARET NEDENİYLE TUTUKLANAN TEK İNSAN"

"Hakaret nedeniyle tutuklanan herhalde tek insan Feyzi İşbaran diye düşünüyorum" diyen avukat Aydın, "Twitlerin kurgulandığını mı söylüyorsunuz?" sorusu üzerine, "Kurgulanan değil, muhtemelen suç şüphesiyle ya da bu twitlerin atıldığı şüphesiyle sosyal medyadan bu görüntüler alınıp emniyete de bu görüntüler verilmiş. Feyzi Bey'in adresinden gözüküyor ama telefonu incelemeye alındı böyle bir twit yok. Zaten Feyzi Bey gözaltındayken ortaya çıktı bu twitler." şeklinde konuştu.

GÖZALTINA ALINMIŞTI

AK Parti eski Elazığ Milletvekili Feyzi İşbaşaran, Twitter'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret ettiği gerekçesiyle gözaltına alındığı polis merkezinden çıkışta AK Partili kalabalık bir grubun protestosuyla karşılaştı. İşbaşaran, karakol çıkışında araca bindirilirken yumurtalı saldırıya uğradı.

ADLİYE ÖNÜNDE TEKME-TOKAT DAYAK YEMİŞTİ

İşbaşaran, daha sonra ifadesinin alınması için adliyeye götürüldü. Adliyeye gelişi sırasında başka bir grup da İşbaşaran'a tekme tokat saldırdı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Adnan Oktar Ak Parti Twitter Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bugün hangi sınav var? Bugün ne sınavı var? 20 Nisan Cumartesi hangi sınav yapılacak? İşte ÖSYM Sınav Takvimi Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar?
500

Yorumlar (71)

DİYARBEKİR Lİ KIRO KÜRT SİBGATULLAH:

DEVLET BÜYÜKLERİNE HAKARET EDENLERİ BEN OLSAM İDAMLA YARGILARIM. HELE HELE HALKIN OYU İLE SEÇİLMİŞ DEVLET BAŞKANINA, BAŞ KOMUTANA, ULU HAKANA HAKARET ETMENİN CEZASI BENCE İDAMLIKTIR. BU VESİLELERLE PEK MUHTEREM DEĞERLİ DEVLET BAŞKANIM, BAŞ KOMUTANIM, ULU HAKANIM, BAŞBUĞUM SAYIN RECEP TAYYİP ERDOĞAN BEY EFENDİYE SAYGI VE SELAMLARIMI SUNAR HÜRMETLE ELLERİNDEN ÖPER, YÜCE YARATAN YAR VE YARDIMCISI YOLU AÇIK BAHTI AK OLSUN DER ONU YÜCE YARATANA EMANET EDERİM.

104
12
yanıtYanıtla
sadi:

padişah erdoğana dokunan yanıyor

50
19
yanıtYanıtla
ali osman:

İYİLER KÖTÜLER KADAR CESUR OLMADIKÇA BU DÜNYA DÜZELMEZ. . ADAM İNANDIĞI DOĞRULARI KONUŞACAK KADAR CESUR. . HELAL OLSUN. .

41
10
yanıtYanıtla
osmanlımobilWeb@haberler.com:

Erdogan dediğiniz Türkiyenin ilk seçilmiş C. Başkanı Onu millet seçti ne mutlu bu millete.

23
14
yanıtYanıtla
HakanMobil-IOS:

Adalet yerini buluyor..fazlasını bile hakkediyor küfredini alacan iceri

14
18
yanıtYanıtla
aloneMobil-ANDROID:

milletin sectigi cumhurbaskanina kufur etmek hadsizliktir.

13
16
yanıtYanıtla
ksk:

ÇOK İYİ OLMUŞ. BİZİM ÜLKEMİZDE MİLLET SOSYAL MEDYADAN KÜFÜR ETMEYİ ÖZGÜRLÜK SANIYOR SANKİ ORDAN NE İSTERSEN YAP SUÇ OLMAZ OLARAK DÜŞÜNÜYOR. ŞİMDİ BAZILARI BİLİP BİLMEDEN ÇIKIP ERDOĞAN İSTEDİ TUTUKLANDI DİYEBİLİR CEVABINI ŞİMDİDEN VEREYİM TÜRK CEZA KANUNUNDA UZUN ZAMANDIR OLAN BİR MADDE BU. TCK''NIN 299 VE 301. MADDESİ GEREĞİNCE CUMHURBAŞKANI ÜLKENİN BAŞKOMUTANI SIFATINDADIR VE ONA YAPILAN HAKARET TÜRKİYE CUMHURİYETİNE YAPILMIŞ SAYILIR. VE BİLDİĞİM KADARIYLADA 1-4 YIL ARASI HAPİS CEZASI VARDIR. AYRICA SABIKASIDA DİĞER SUÇLARA ORANLA İFŞA EDİLİRCESİNE TÜRKİYE CUMHURİYETİNE HAKARET DİYE BELİRTİLEREK ÖMÜR BOYU BU LEKEYİ TAŞIRSINIZ. O YÜZDEN BİRAZ SAYGI DUYMAYI KÜFÜRSÜZ KONUŞMAYI ÖĞRENELİM BİRAZ !

12
14
yanıtYanıtla
asakir:

tamda tayyibin istediği buydu işte. yargı benim kuklalarımdan oluşacak, hakim , savcı avukatlar benden yana karar verecekler. o zaman ne aala. aksi karar verenler vatan haini, paralelci oluyor. ama kendi dokunulmazlığı varya herkese hakaretler yağdırabilir ama hiçbir savcı soruşturma açamaz hakim karar bile veremez . hemen hainlikten görevden alırsınız. işte sizin yargınız. içine ediyim böyle düzenin . ama Allah var bunların hesabını elbet fitil fitil çıkarır

11
13
yanıtYanıtla
RealistMobil-IOS:

Cumhurbaşkanına hakaret etmek doğru değildir insanlar eleştiriyi hakaret olarak anlıyor

8
13
yanıtYanıtla
meshebi hakmobilWeb@haberler.com:

Hapis ağır bir ceza ama hiç kimse türkiye cumhuriyeti cumhurbaşkanına, cumhurbaşkanımıza hakaret edememeli. Burası kabile devleti değil. Herkes bunu iyice idrak etmeli, ya da yüce devletimiz ettirilmeli.

7
12
yanıtYanıtla
Tüm 71 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title