Haberler

Erdoğan: "10 Ağustos'ta bir ilk yaşanacak, tarih yazılacak" -

Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Cumhurun başı, cumhurun her ihtiyacıyla ilgilenir. Adaylardan bir tanesi ne diyor; 'ben icranın başı değilim, yolla, köprüyle ne işim var' diyor. Öğrenecek, onları da öğrenecek. Bu ülkenin başı olacaksın, köprüyle, yolla alakan olmayacak, suyla alakan olmayacak, olur mu böyle bir şey? Bizim işimiz eser üretmek, hizmet üretmek, yatırım yapmak, bu ülkeyi kalkındırmak, bu ülkeyi hak ettiği muassır medeniyet seviyesine ulaştırmaktır. Bir taraftan 'ekmek' diyeceksin, bir taraftan 'benim icrayla alakam yok' diyeceksin, bu nasıl iş" dedi.

Kepez Arena'da düzenlenen mitingde konuşan Erdoğan, başörtülülerin artık hem okula gidebildiğini hem de devlette çalışabildiğini belirtti.

"Ülke bölündü mü, devlet çöktü mü?" diye soran Erdoğan, "Kardeş kardeşe buyrun, tablo burada. Başı açık kardeşim de var, başı örtülü kardeşim de var. El ele, omuz omuza yarınlara yürüyoruz. Neydi bu zulüm" ifadelerini kullandı.

Erdoğan, şöyle devam etti:

"Bunların hepsi bizim yavrularımız ama bular ne dediler. 'Sen başörtülü müsün senden anca olsa olsa kapıcı olur' dediler. 'Senden ancak tarlada, bahçede çalışan olur, senden avukat olmaz, senden doktor olmaz, senden öğretmen olmaz' dediler. Biz 'olur' dedik ve bunu gerçekleştirdik. Katsayı koydular, önünü kesmek istediler, katsayıyı da kaldırdık. Niye? Bu prangalar sökülüp atılacak. Bu bir yarıştır hep birlikte girecekler, girdiler. Hamdolsun bak her taraf gayet iyi ama niyeti bozuk olanlar var. Bunlar hala eski Türkiye'nin ürünleri, yeni Türkiye'den bunların haberi yok. İsteseler de istemeseler de olacak. Dün bizim vizyon belgesini takip etmeye gelen sanatçılarımıza saldıran zihniyet neyse onlar da o. Hani siz sanatçıları seviyordunuz. Niçin böyle edep dışı, ahlak dışı yollara başvuruyorsunuz. Sizin gibi düşünmeye veyahut da gidecekleri yeri sizin belirlemenize bunlar tabi mi. Bunlar bu ülkenin en önde gelen sanatçıları. Siz bu hakkı kendinizde nereden buluyorsunuz. Hani siz mahalle baskısı yapmıyordunuz? Nedir bu mahalle baskısı? Yıllardır ben buna maruz kaldım, ailemle maruz kaldım, ölümle tehdit edildim, cezaevinde tehdit edildim, hep bunu yaptılar ama biz kefenimizi giyerek yola çaktığımız için bunlara asla vermedik. Çünkü Allah'ın takdir ettiği ömrü bir an ne ileri ne geri kimsenin almaya gücü yetmez. Biz öyle inandık. Öyle inandığımız için de bu yolda hizmete devam ediyoruz."

-"Yeni Türkiye daha demokrat olacak"

"Aman ha ne olur, dikkat et, buralarda böyle çıkıp da konuşma ne olur ne olmaz" diye uyarılar aldığını anlatan Erdoğan, "Ne olursa olur. Biz bu hizmet yolunda ama millete hizmet, hani var ya malum Pensilvanya o değil. Yeni Türkiye daha demokrat olacak. Yeni Türkiye daha müreffeh, daha özgür, daha bir kardeş olacak. Yeni Türkiye hem bölgesinde hem dünyada öncü olacak, lider olacak. Artık Türkiye gündeminin içi boş meselelerle sanal sorunlarla meşgul edilmesine izin vermeyeceğiz. Bizim yapacak çok daha önemli işlerimiz var" diye konuştu.

Başörtülülerin artık zulme uğramayacağını belirten Erdoğan, "Meslek liseleri dediler, imam hatip dediler. Milleti katmanlara böldüler. Türk dediler, Kürt dediler, Arap, Gürcü, Çerkez, Roman, Polak dediler, Alevi dediler, Sünni dediler, Doğulu, Batılı dediler. Türkiye'nin kaynaklarını çarçur ettiler. Bizim artık böyle sanal sorunlara ayıracak vaktimiz yok. Bunların hepsini çözdük, çözüyoruz. İnşallah artık enerjimizi kaynaklarımızı, uhuvvetimizi ve muhabbetimizi yeni Türkiye için, büyük Türkiye için sarf edeceğiz. On yıllardır ertelenen büyük değişimi, büyük dönüşümü artık çok kararlı şekilde gerçekleştireceğiz" değerlendirmesinde bulundu.

CHP'nin MHP'nin Antalya için ne yaptığını, hangi projesinin, hedefinin olduğunu soran Erdoğan, şöyle konuştu:

"Bunlar yapmayı bilmezler, bunlar sadece ve sadece yıkmayı bilirler. Şu anda Ankara'da mahkeme kapılarında siyaset yapmaya çalışıyorlar. Milletin içinde değiller, neredeler? YSK'nın önündeler, Anayasa Mahkemesinin önündeler, eski Türkiye'nin özlemi içindeler. Bakın CHP kendi içinden bir cumhrubaşkanı adayı çıkaramadı. 2010 yılında mevcut genel müdür eski genel başkanı ziyaret etti, çıktı Sayın Baykal'ın yanından ayrılınca 'ben aday olmayacağım' dedi. 24 saat sonra hemen aday oldu. O sırada ne dedi? 'CHP'nin eski genel başkanını cumhurbaşkanı seçeriz' dedi. Hatırlıyor musunuz? Ama aday yapmadılar. CHP içinden kendi ürettikleri vasıflara uyan bir tane aday çıkaramadılar. Dedim ki, Sayın Kılıçdaroğlu, senin bu saydığın vasıflara sen uymuyor musun, gel sen aday ol. Madem başbakan uymuyor sen aday ol gel. Niye çıkmadı? Aynı şekilde Bahçeli, vasıflar sayıyor. Tamam. Partinizin içinde bu vasıflara uygun kimse yok mu? Sende de yok mu? Sende varsa bu vasıflar gel sen aday ol. O da olmadı. Niye? Görüyor sandığı. Sandığı gördüğü için. Doğruyu millet söyler millet ama bunların millete inancı yok. Millete saygısı da yok. 30 Mart seçimlerinde gördük ikisinin toplam oyu AK Parti'nin oyu kadar etmiyor."

-"Bunu sineye çekecek misiniz"

MHP'nin 1999'da hükümet ortağı olduğunu anımsatan Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ne denildiyse harfiyen onu yerine getirdi. Bir kez olsun çıkıp masaya yumruğunu vuramadı. Bunların suratına biliyorsunuz Milli Güvenlik Kurulunda anayasa kitapçığı fırlatıldı. Türkiye alt üst oldu. Neredeydiniz? Niye kalkıp da bu anayasa kitapçığı sizin suratınıza fırlatıldığı zaman cevabını veremediniz. 2000 yılında cumhurbaşkanı seçilecek MHP'ye bir aday dayattılar. 'Buna oy vereceksin' dediler. Boynunu büktü, kabul etti. Kendi içinden aday çıktı. Meclis içinde o MHP'li adayı dövdüler MHP'liler ve Bahçeli'nin sesi çıkmadı. 30 Mart'ta MHP yine iradesini başka yerlere teslim etti. Geldik cumhurbaşkanlığı seçimlerine Sayın Bahçeli'nin iradesi yok. Antalya'daki MHP'ye gönül veren kardeşlerime sesleniyorum, bunu sineye çekecek misiniz? Bu iradesizliğe sessiz kalacak mısınız? CHP'li kardeşlerime de sesleniyorum, iradenizi Pensilvanya'ya teslim etmiş bu genel müdüre sessiz, tepkisiz kalacak mısınız? Ben inanıyorm ki Antalya'da CHP'li kardeşim de MHP'li kardeşim de HDP'li kardeşim de yapay adaylara değil, ithal adaylara değil milletin adayına oy verecek. Ben bunu görüyorum. Antalya inanıyorum ki 10 Ağustos'ta yeni Türkiye diyecek, büyük Türkiye diyecek, güçlü Türkiye diyecek."

Yeni süreçte hem Antalya için hem tüm Türkiye için çok daha iddialı hedefleri bulunduğunu belirten Erdoğan, 12 yıl boyunca yaptıkları hizmetleri bir üst aşamaya çıkaracaklarını söyledi. Erdoğan, "Halkın oylarıyla seçilmiş bir cumhurbaşkanı, halkın oylarıyla belirlenmiş bir hükümet, inşallah Türkiye'yi daha da ileriye, inşallah şaha kaldıracaktır. Özgürlükler daha da genişleyecek. Demokrasinin standartları daha da yükselecek. Avrupa Birliği'nin yolu daha da hızlanacak. Çözüm süreci, milli birlik ve kardeşlik süreci, kararlılıkla ilerleyecek. Kim ne yaparsa yapsın ne derse desin, bu bölgede, bu dünyada artık Türkiye 'ben de varım' dedi, demeye decam edecek. Bu dünyada, bu bölgede artık güçlü bir Türkiye var. Ekonomisiyle güçlü, demokrasisiyle örnek, toplumuyla kardeş bir Türkiye inşallah 21. yüzyılı şekillendirecek" diye konuştu.

Gezi Parkı olaylarında Merkez Bankasının 120 milyar dolara düşen döviz rezervini yeniden 135 milyar dolara çıkardıklarını belirten Erdoğan, göreve geldiklerinde bu rakamın 27,5 milyar dolar olduğunu anımsattı.

IMF'ye 23,5 milyar dolarlık borcun sıfırlandığını da hatırlatan Erdoğan, Türkiye'nin dünyanın en çok ziyaret edilen 17. ülkesiyken bugün 6. sıraya yükseldiğini, kongre turizminde de 31. sıradan 18. sıraya çıktığını aktardı.

Türkiye'ye gelen turist sayısının 13 milyondan 35 milyona yükseldiğini bildiren Erdoğan, 2023'te 50 milyon turist ve 50 milyar dolar gelirle Türkiye'yi turizmde dünyanın ilk 5 ülkesi arasına yükseltmeyi hedeflediklerini kaydetti.

Antalya Büyükşehir Belediyesi partisinde olsun olmasın, şehrin ihtiyaçları, projeleriyle her zaman çok yakından ilgilendiğini de belirten Erdoğan, 12 yılda 14,5 milyar liralık yatırım yaptıklarını söyledi.

Erdoğan, "1851 yılından bu yana çok sayıda ülkenin katılımıyla gerçekleşen, dünyanın en büyük sergi etkinliği olan EXPO'ya Türkiye ilk defa Antalya'da evsahipliği yapacak. EXPO Antalya, 23 Nisan 2016 yılında başlayacak ve 6 ay boyunca açık kalacak. Botanik EXPO ile Antalya tam 1 katrilyon 2 trilyon liralık yatırıma kavuşacak" dedi.

Şehre yapılan ve yapılacak diğer yatırımları da anlatan Erdoğan, Antalya için söz verdikleri 33 bin seyirci kapasiteli stadyumun yapımının da sürdüğünü bildirdi.

-"Hiçbir eser atıl, sahipsiz kalmayacak"

Cumhurbaşkanı seçilmesi halinde Antalya'da devam eden tüm yatırımların, hizmetlerin takipçisi olacağını, hiçbir eserin atıl, sahipsiz kalmayacağını ve başlamış bütün projelerin takibini yapacağını ifade eden Erdoğan, "Cumhurun başı, cumhurun her ihtiyacıyla ilgilenir. Adaylardan bir tanesi ne diyor; 'ben icranın başı değilim, yolla, köprüyle ne işim var' diyor. Öğrenecek, onları da öğrenecek. Bu ülkenin başı olacaksın, köprüyle, yolla alakan olmayacak, suyla alakan olmayacak, olur mu böyle bir şey? Bizim işimiz eser üretmek, hizmet üretmek, yatırım yapmak, bu ülkeyi kalkındırmak, bu ülkeyi hak ettiği muassır medeniyet seviyesine ulaştırmaktır. Bir taraftan 'ekmek' diyeceksin, bir taraftan 'benim icrayla alakam yok' diyeceksin, bu nasıl iş? Bunun için bizim hizmet sevdamız asla bitmeyecektir, bu sevda inşallah cumhurbaşkanlığı süresinde de devam edecek" diye konuştu.

Marmaray projesini, gelecek yıl açılışı yapılacak tüp geçitleri ve inşaatı devam eden Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nü anlatan Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Bizim ecdadımız yaptıysa biz de yaparız ama çıkmış sağolsun diğer aday arkadaşlardan bir tanesi diyor ki 'bunu zaten Süleyman Bey, Ecevit onlar başlatmıştı. Kendine iyi klavuz seç, yalnış iş yapıyorsun. Biz göreve geldik ortada böyle birşey yoktu. Sultan Abdülmecit, Sultan Abdülhamit'in böyle bir projesi vardı. Biz, o projeyi raftan indirdik, başladık ve bitirdik, bu bize ait, bize. Şimdi Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nü yapıyoruz, üçüncü köprü. 4 gidiş, 4 geliş, ortadan da tren geçecek. Şu anda kuleler yükseldi, hamdolsun. Türkiye'ye bunlar yakışır, hızlı tren yakışır, bölünmüş yollar yakışır. 79 senede 6 bin kilometre yol yaptılar, 12 senede 17 bin kilometre bölünmüş yol yaptık. Farkımız bu. Biz geldiğimizde devletin borçlanma faizi yüzde 63'tü, şimdi tek haneli. Enflasyon yüzde 30'du, şimdi tek haneli. Bunlar durup dururken olmadı, çalışarak oldu, işi bilerek oldu."

Erdoğan, 10 Ağustos'ta bir ilk yaşanacağını, tarih yazılacağını ifade ederek, "Sizin torunlarınız, evlatlarınız 'benim annem ilk defa cumhurbaşkanı seçilirken gitti oy kullandı' diyecekler. Siz, bu tarihin yazarları olacaksınız, onun için sizlerden özellikle rica ediyorum, mutlaka sandığa gidin, yeni Türkiye'nin kuruluşu için mutlaka oy pusulasına mührünüzü basın" diye konuştu.

Antalya'ya tatile gelen vatandaşlardan da oy kullanmalarını rica eden Erdoğan, tarihi bir hadiseyi kimsenin kaçırmaması gerektiğini söyledi.

Erdoğan, paralel yapıyla mücadelenin de bitmeden devam edeceğini, ulusal güvenliği tehdit edenlere asla prim vermeyeceklerini vurgulayarak, "Ablalar, abiler kapı kapı dolaşmaya var mıyız? Çok çalışacağız, artık 1 ay bile yok, iftar sohbetlerinde, sahur sohbetlerinde bu konuları anlatalım, işleyelim ve milletin içinden bir kardeşiniz olarak biz size efendi olmaya değil, hizmetkar olmaya geldik, buna devam edeceğiz. Rabbim bizi millete hizmet yolundan ayırmasın, utandırmasın, mahçup etmesin" ifadelerini kullandı.

Başbakan Erdoğan, konuşmasının sonunda ramazan ayının hayırlı, kutlu olmasını dileyerek, vatandaşların yaklaşan Ramazan Bayramı'nı da kutladı.

- Notlar

Başbakan Erdoğan mitingin gerçekleştirileceği Kepez Arena'ya, eşi Emine Erdoğan'la geldi ve platforma çıkarak vatandaşları selamladı.

Özel serinletme sisteminin kurulduğu alanda vatandaşların sıcak havadan etkilenmemesi için vantilatörlerle su püskürtüldüğü görüldü. Miting alanında, "Usta Sen Yürüyeceksin Biz Yürüyeceğiz Ardından", "Antalya Sana İnanıyor", "Sen nereye Biz Oraya" ifadelerinin bulunduğu pankartlar dikkati çekti. Erdoğan'ın konuşması devam ederken bir grup vatandaşın da "CHP'den Geldik Seninleyiz Usta" yazılı pankart açtığı görüldü.

Erdoğan, konuşmasının ardından eşi Emine Erdoğan'la vatandaşlara karanfil dağıtırken, sanatçılar Uğur Işılak ve Murat Göğebakan'ın Erdoğan için bestelediği parçalar çalındı. Erdoğan, Göğebakan'ın eserinin çaldığı sırada, parçanın Göğebakan'a ait olduğunu hatırlatarak, "Ben sizden Murat kardeşim için dualar bekliyorum. Şu anda hasta yatağında sizin dualarınızı bekliyor. Rabbim şifasını versin inşallah, hep birlikte dua edelim. İnşallah ayakta bizler için yeni bestelerle sizin karşınızda olalım" dedi.

Vatandaşlara "Hepinizi Allah'a emanet ediyorum" diyen Başbakan Erdoğan, "Allah yar ve yardımcımız olsun. 10 Ağustos ülkemiz milletimiz demokrasimiz için hayırlara vesile olsun" diye konuştu.

Antalyaspor Başkanı Gültekin Gencer de Başbakan Erdoğan'a, ön yüzünde cumhurbaşkanlığı forsunun, arka yüzünde de Erdoğan'ın isminin bulunduğu 7 numaralı Antalyaspor forması hediye etti.

Mitinge Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem, milletvekilleri, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ve AK Parti Antalya İl Başkanı Mustafa Köse de katıldı.

(Bitti)

Kaynak: AA / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Avrupa Birliği Emine Erdoğan Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title