Haberler

Erdemlililer, Çanakkale Şehitleri İçin Yürüdü

Mersin’in Erdemli Belediyesi’nin bu yıl 2’incisini düzenlediği “Kutlu Yürüyüş”te, Çanakkale ruhu bir kez daha canlandı.

Mersin'in Erdemli Belediyesi'nin bu yıl 2'incisini düzenlediği "Kutlu Yürüyüş"te, Çanakkale ruhu bir kez daha canlandı.

Erdemli Belediyesi, Çanakkale Zaferi'nin 101. yılı kutlama etkinlikleri ve Şehitleri Anma Haftası çerçevesinde, bu yıl da "Kutlu Yürüyüş" adı altında zafer yürüyüşü gerçekleştirildi. Ellerinde Türk bayrakları ve meşalelerle halkın yoğun katılımı ile gerçekleşen yürüyüş, Cumhuriyet Meydanı'ndan başlayıp D-400 Karayolunu takiben Erdemli Belediyesi Kültür Merkezi'nde sona erdi. MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Mersin Milletvekili Oktay Öztürk'ün de katıldığı, Mehteran eşliğinde akşam saatlerinde gerçekleştirilen yürüyüşte, 101 yıl önce yaşanan Çanakkale Savaşı esnasında meydana gelen olayları hatırlatan figürler sergilendi ve marşlar söylendi.

Yürüyüşün ardından Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen anma programında konuşan Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, Kutlu Yürüyüşe katılan herkese teşekkür etti. Türkiye'nin üzerinde dolaşan puslu havaya rağmen birlik beraberlik içerisinde bir araya gelindiğini vurgulayan Başkan Tollu, "Birlik ve beraberlik ruhunu hala yüreklerimizde taşıdığımızı dosta düşmana gösterdik. 101 yıl önce Çanakkale'de sergilenen birlik, beraberlik ruhunu yaşatmak ve canlandırmak adına düzenlenen bu program artık Erdemli'de geleneksel hale gelmiştir. Çanakkale ruhunu diri tutmak, yaşatmak ve gelecek kuşaklara aktarmak için bütün münazaraları bir kenara bırakarak düzenlediğimiz bu programa destek verenlere çok teşekkür ediyorum. Her karışı şehit kanıyla sulanarak alınmış ve bize emanet edilmiş bu vatan toprakları üzerinde ayrımcılık yapmak bize yakışmaz. Zaman, bir olma, beraber olma ve kenetlenme zamanıdır. Bunu gerçekleştirmek için gayret gösteren herkese sonsuz şükranlarımı sunuyorum. Çanakkale başta olmak üzere bu vatanın her karışında şehit olan ve bu vatanı bizlere emanet eden atalarımızı minnet ve şükranla anıyoruz" dedi.

Anma programında daha sonra Şair Salih Bulut, Çanakkale sunumu yaptı.

Öte yandan, Çanakkale Zaferi anısına düzenlenen programın gündüz bölümünde Erdemli Öğretmenevi'nde de şehit yakınları ve gazilerle ailelerine yemek verildi. Programda konuşan Erdemli Kaymakamı Osman Taştan, "Bugün bu topraklarda rahatça yaşayabiliyorsak bunu şehitlerimize ve gazilerimize borçluyuz. Onların aileleri de bizim emanetimizdir" diye konuştu.

Okunan Kuran-ı Kerim tilaveti ve duanın ardından, Erdemli Belediyesi'nin şehit yakınları ve gaziler için hazırlattığı biblolar, protokol mensuplarınca ailelere takdim edildi. - MERSİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Erdemli Belediyesi Çanakkale Zaferi Oktay Öztürk Mersin Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

title