Haberler

Erdemlili Kooperatifçiler Belgelerini Aldı

Mersin’in Erdemli İlçe Halk Eğitimi Merkezi ile Erdemli Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanlığı işbirliğinde oda üyelerinin katılımıyla gerçekleştirilen “Kooperatif Gelişim ve Uyum Eğitim Kursu” tamamlandı.

Mersin'in Erdemli İlçe Halk Eğitimi Merkezi ile Erdemli Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanlığı işbirliğinde oda üyelerinin katılımıyla gerçekleştirilen "Kooperatif Gelişim ve Uyum Eğitim Kursu" tamamlandı. Kursu başarıyla tamamlayan 101 kişiye sertifikaları törenle verildi.

Sertifika töreni öncesinde konuşan Erdemli Kaymakamı Osman Taştan, bu tür kursları önemsediklerini belirterek, "Kooperatiflerin kurumsal kapasitelerini arttırabilmenin yolu, kooperatif yönetim ve denetim kurulu üyeleri ile kooperatiflerde çalışan meslek elemanlarının kalitesinin arttırılmasından geçmektedir. İlçemizde faaliyet gösteren kooperatiflerin etkin, verimli ve mevzuata uygun çalışması ve ekonomide daha fazla yer almasını ve halk eğitimi merkezimizle daha bir çok alanda iş birliği içinde kurslar açılmasını temenni ediyorum" dedi.

Erdemli Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Orhan Güler de, "Kooperatiflerin kuruluş ve işleyişine ilişkin iş ve eylemleri gerçekleştirme yeterliliğine sahip meslek elemanları yetiştirerek kooperatiflerin yönetiminde profesyonel anlayışın yerleştirilmesini amaçladık. Takip ettiğim kadar Çukurova yöresinde bu kursu ilk defa açan ve başarı ile tamamlayan bizleriz. Kursa katılıp başarılı olan tüm üyelerimi tebrik ediyorum. İlçe Milli Eğitim ve Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüklerimize bizlere bu imkanı sundukları için çok teşekkür ederim" diye konuştu.

Erdemli Halk Eğitimi Merkezi ve ASO Müdürü Ömer Okur ise sertifika zorunluluğu ile ilgili bilgiler vererek, "Kooperatifçilik Stratejisi ve Eylem Planı" doğrultusunda Gümrük ve Ticaret Bakanlığı koordinasyonunda kooperatiflerle ilgili kurum ve kuruluşlara yönelik kısa adı KOOP-GEP eğitimleri olan "Kooperatifçilik Geliştirme ve Uyum Eğitimi Programı ile kooperatiflerin yönetim ve denetim kurulu üyelerinin sertifikalı olma zorunluluğu getirilmiştir" dedi.

İlgili belgeye sahip olmayanların kooperatiflerde yönetici olamayacağını da anlatan Okur, "İlçemizde aktif olan tüketim kooperatifleri, esnaf kefalet kooperatifi, motorlu taşıyıcılar kooperatifleri, tarım kredi kooperatifi, konut yapı kooperatifleri, tarımsal kalkınma kooperatifleri ile sanayi sitesi işletme gibi kooperatiflerin yönetim ve denetim kurulu üyeleri, kooperatif çalışanları ile kooperatiflerin muhasebelerini tutan yeminli mali müşavirlerin belge almaları gerekmektedir. Bu sebeple tüm kooperatif yöneticilerini kursumuza katılmaya davet ediyoruz. Bugün belge alan bütün kursiyerlerimiz de tebrik ediyorum" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından kursiyerlere sertifikaları verildi. - MERSİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Halk Eğitimi Merkezi Ömer Okur Erdemli Mersin Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Görümce nerede çekildi? Görümce filmi konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Görümce hangi il ve ilçede çekildi? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Görümce filmi konusu nedir? Görümce filmi oyuncuları ve Görümce özeti! Kuruluş Osman CANLI izle! ATV Kuruluş Osman 157. bölüm canlı izle! Kuruluş Osman yeni bölümde neler olacak? ATV canlı izleme linki! 24 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 24 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 24 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 24 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! 24 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Merve kimdir? Merve kaç yaşında, nereli? Zuhal Topalla Yemekteyiz yarışmacısı kim? CANLI ALTIN FİYATLARI | Güncel çeyrek altın fiyatları ne kadar? 24 Nisan altın fiyatları yükseldi mi? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 24 Nisan günün maçları nereden izlenir? YEMEKTEYİZ CANLI İZLE | Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title