Haberler

Erdemli Yöneticiler Akademisi Tanıtıldı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı ve EYAD Genel Başkanı Etyemez: "İnsanların düşünce farklılıkları, renk, ırk, cinsiyet farklılıklarını ön plana alarak değil, insan olma özelliğini ve birlikte yaşadığımız bu ülkenin bireyi olma anlayışını eğitimlerde ve faaliyetlerde verdiğimiz takdirde, mobbing.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Halil Etyemez, "İnsanların düşünce farklılıkları, renk, ırk, cinsiyet farklılıklarını ön plana alarak değil, insan olma özelliğini ve birlikte yaşadığımız bu ülkenin bireyi olma anlayışını eğitimlerde ve faaliyetlerde verdiğimiz takdirde, mobbing gibi birçok sorunu çözeceğiz" dedi.

Etyemez, Erdemli Yöneticiler Akademisi (EYAD) İstanbul Temsilciliği tarafından Polis Eğitim ve Kongre Merkezi'nde (PEKOM) düzenlenen tanıtım toplantısına katıldı.

EYAD Genel Başkanlığını da yürüten Halil Etyemez, toplantının ardından basın mensuplarına yaptığı açıklamada, EYAD'ın toplumun ve bölgenin sorunlarına yöneticilerin dikkatini çekmek ve bu alanda onların bilinç düzeylerini daha ileri taşımak amacıyla eğitim faaliyetleri yürütmek için kurulduğunu açıkladı.

Etyemez, akademinin toplumun kendi kültürel ve medeniyet değerleri içinde, güncel sorunlara çözüm yolları üretmek için eğitim faaliyetleri, araştırmalar, çalıştaylar, kitap okumaları ve yöneticilerin zihin dünyasını ve yeterliliklerini arttırmaya dönük çeşitli faaliyetler yürüteceğine dikkati çekti.

Akademinin verdiği eğitimlerin "mobbing"i de önleyeceğini ifade eden Etyemez şöyle konuştu:

"Merkeze, insanı, insanı yaşatmayı, korumayı, insanın hayat seviyesini yükseltmeyi alıyoruz. Burada vereceğimiz eğitimlerle, yöneticilerin bu anlamdaki bilinçleri ve temel yönetme felsefeleri, insan odaklı, insanı korumaya ve yaşatmaya yönelik olduğu takdirde, mobbing denen şiddet yaşanmayacaktır. İnsanların düşünce farklılıkları, renk, ırk, cinsiyet farklılıklarını ön plana alarak değil, insan olma özelliğini ve birlikte yaşadığımız bu ülkenin bireyi olma anlayışını eğitimlerde ve faaliyetlerde verdiğimiz takdirde, mobbing gibi birçok sorunu çözeceğiz."

Etyemez, ülke içinde ve sınırlarda yaşanan sıkıntılara da işaret ederek, "İnsanlık zulüm, ölüm ve kan görüyor. (İnsanlar) Dünyada sürgünler yaşıyor. 1,5 milyon insana ülkemizde kucak açtık. Bunların nedenleri hep farklılıkları ön plana çıkarmaktan, birbirlerini ötekileştirmekten kaynaklanıyor. Öyleyse bizim, her zamankinden daha çok, ülke ve millet olarak birlikteliğimizi, kardeşlik hukukumuzu, birlikte yaşama becerimizi ortaya çıkaracak bir anlayışı, daha çok ortaya çıkarmamız gerekiyor" ifadelerini kullandı.

Erdemli Yöneticiler Akademisi İstanbul İl Başkanı Adil Dayıoğlu da 200 üyeye sahip olan derneğin projeleri arasında sosyal politikalar okulu, sosyal düşünce çalışmaları, medeniyet sohbetleri, zihin açıcı okumalar grubu, medeniyet tasavvuru elçiliği oluşumu, şehir ve medeniyet eğitimleri, Osmanlıca, Arapça ve Farsça dil kurslarının yer aldığını ifade etti.

Marmara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Recep Bozlağan'ın "Liderlik ve Karizma" konulu sunum yaptığı toplantıya, İl Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız, Sultangazi Kaymakamı Ali Uslanmaz, Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay ile çeşitli kamu ve özel kurumlardan yöneticiler katıldı.

Toplantı sonunda konuşmacılara plaket ve hediyeler takdim edildi. - İstanbul

Kaynak: AA / Güncel

Halil Etyemez Sultangazi İstanbul Erdemli Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title