Haberler

Erdemli Hükümlülerin Yaptığı Eserlere Yoğun Ilgi

Hükümlülerin yaptığı eserlere yoğun ilgiMERSİN'in Erdemli İlçesi'nde hükümlülerin el sanatları sergisi açıldı.

Hükümlülerin yaptığı eserlere yoğun ilgi

MERSİN'in Erdemli İlçesi'nde hükümlülerin el sanatları sergisi açıldı.

Belediye Kültür Merkezi Sergi Salonu'ndaki sergide Erdemli K2 Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu Müdürlüğü'nde kalan hükümlülerin yaptığı ürünler izlenime sunuldu. Serginin açılışına Erdemli Kaymakamı Osman Taştan, Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, Cumhuriyet Başsavcısı İzzet Kardoğan, cumhuriyet savcıları, hakimler, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Cezaevinden sorumlu Cumhuriyet Savcısı Tuba Bütün yaptığı konuşmada, "Cezaevinde bulunan vatandaşlarımızı topluma kazandırmak ve meslek edindirmek amacıyla kurslar açılıyor. Bu kurs sayesinde cezaevinde bulunan vatandaşlarımız öğrendikleri meslekler doğrultusunda el işi yaparak hem zamanlarını değerlendiriyorlar hem de topluma kazandırılıyorlar" dedi.

Ceza ve İnfaz Kurumu Baş Memuru ve Sergi Sorumlusu Aziz Demirkan ise 500 eserin yer aldığı serginin 3 aylık bir çalışma sonunda açıldığını söyledi.

Sergi 11 Aralık'a kadar açık kalacak.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Erdemli Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title