Haberler

Erdemli'de Yangın Göletleri Keşfi Helikopterle Yapıldı

Güncelleme:

Mersin'in Erdemli Orman İşletme Müdürlüğüne ait 11 adet su toplama havuzu ve 5 adet sulama göletinin su seviyesi ve konumu helikopterle incelendi.

Mersin'in Erdemli Orman İşletme Müdürlüğüne ait 11 adet su toplama havuzu ve 5 adet sulama göletinin su seviyesi ve konumu helikopterle incelendi.

Erdemli Orman İşletme Müdürü Kenan Akduman, "İlçemizde orman yangınlarında kullanılmak üzere 11 adet su toplama havuzu ve 5 adet de su göleti bulunmakta. Erdemli genelinde vatandaşlarımız tarafından tarımsal amaçlı oluşturulan çok sayıda büyük su havuzları bulunuyor. İhtiyaç dahilinde bu su havuzlarını da kullanabiliyoruz" dedi.

Bahar yağmurlarının ormanlık alanlardaki otlanmaları arttırdığını ve bu durumun ormanlar için yangın riskini arttırdığını ifade eden Akduman, "Yangın sezonunun ile birlikte yangına karşı çok dikkatli olmak zorundayız. Bu yıl bahar yağmurları geç ve çok yağdığı için ormanlık araziler otlandı. Kuru otlar yangına davetiye çıkartır hale geldi. Onun için vatandaşlarımız daha dikkatli olmak zorunda. Vatandaşlarımızdan yangına karşı duyarlı olmalarını istiyoruz. Pikniklerde ateşi tamamen söndürmelerini, cam kırıkları atmamalarını ve en ufak şüphede bizlere bildirmelerini istiyoruz" şeklinde konuştu.

Düzenlenen helikopterli inceleme gezisine Erdemli Orman İşletme Müdürlüğüne bağlı şefler ve basın mensupları katıldı. - MERSİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Erdemli Mersin Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title