Haberler

Erdemli'de Tarım Fuarı Startı Verildi

Mersin’in Erdemli ilçesinde ilk kez bir tarım fuarı düzenlenecek.

Mersin'in Erdemli ilçesinde ilk kez bir tarım fuarı düzenlenecek.

Toprak Ana Fuarcılık, Erdemli Kaymakamlığı, Erdemli Belediyesi, Ziraat Odası, Ticaret ve Sanayi Odası ile Yaş Meyve ve Sebze Komisyoncuları Derneği tarafından düzenlenen fuar Erdemli Kapalı Pazar Yeri'nde Ekim ayında açılacak.

Konuyla ilgili bilgilendirmede bulunmak amacıyla Arpaçbahşiş Mahallesi'ndeki gerçekleştirilen toplantıda konuşan Toprak Ana Fuarcılık Genel Müdürü Hakan Özgenç, "1. Erdemli Tarım Fuarı 7-8-9 Ekim tarihlerinde Erdemli çiftçisiyle buluşacak" dedi.

Fuara yurt içinden ve dışından birçok firmanın katılacağını ifade eden Özgenç, "Fuarda tohum, gübre, zirai aletler, traktörler ve sulama sistemleri yer alacak. En son çıkan teknolojik ürünler çiftçinin ayağına gelecek ve bu ürünleri çiftçi yerinde inceleme fırsatı bulabilecek. Yurt içi ve yurt dışından olmak üzere fuara 62 firmanın katılması bekleniyor. Yerel katılımcılar içinde kolaylıklar sağlıyoruz" diye konuştu.

Kardeş çiftçi projesinin de fuarla birlikte hayat bulacağını ifade eden Özgenç, "Antalya'dan fuara katılacak 90 çiftçiyle Erdemlili çiftçileri kardeş çiftçi yapacağız. Böylelikle çiftçiler arasında bilgi alışverişi ağını güçlendireceğiz. Bu projeyle sorunlara ortak çözüm bulunması da hedefleniyor" şeklinde konuştu.

Toplantıda konuşan Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu ise, ilçe nüfusunun büyük kısmının tarımdan geçimini sağladığını belirterek, "Hal böyle olunca dünyadaki gelişmeleri izlemekten yana bir duruş sergilememizin şart olduğunu düşünüyoruz. Dünya pazarında yer alabilmemiz için, rekabet edebilmemiz için tarımın el yordamı ile yapılamayacağı muhakkak. Düzenlenecek olan fuarın önemi bu açıdan çok büyük. Dolayısıyla fuarı düzenleyen değerli kardeşlerimizin, ziraat odamız ve diğer kurumlarımızın Erdemli çiftçisine büyük katkılarının olacağını düşünüyorum. Ülkemizin kalkınması için herkesin mutlaka elinden geleni yapması gerektiğini düşünüyoruz " dedi.

Erdemli Ziraat Odası Başkanı Ahmet Öger ise teknolojinin çiftçinin ayağına geleceğine dikkat çekerek, "Bu tür organizasyonlara destek vereceğiz. Dünya teknolojisini yakından takip etmeyi rekabet açısından son derece faydalı olarak görüyoruz. Fuarın şimdiden hayırlı ve uğurlu olmasını diliyoruz" dedi.

Toplantıya katılan diğer kurum ve kuruluşların temsilcilerine fuarla ilgili daha detaylı bilgiler de verildi. - MERSİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Erdemli Belediyesi Arpaçbahşiş Mersin Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title