Haberler

Erdemli'de Sergisi Açılışı

Erdemli ilçesine bağlı Kargıpınarı beldesinde Halk Eğitimi Müdürlüğü ve belediye işbirliğinde açılan 5 farklı kursun yıl sonu sergi açılışı ve sertifika töreni yapıldı.

Erdemli ilçesine bağlı Kargıpınarı beldesinde Halk Eğitimi Müdürlüğü ve belediye işbirliğinde açılan 5 farklı kursun yıl sonu sergi açılışı ve sertifika töreni yapıldı.

Cumhuriyet Alanında gerçekleştirilen sergide, kursiyerlerin el emeği göz nurlarından oluşan yaklaşık 5 bine yakın eser sergilendi. Sertifika töreni ve sergi açılışını gerçekleştiren Erdemli Kaymakamı İbrahim Özefe, kursiyerleri tebrik ederek, "Kargıpınarı beldemiz adeta bir sanat beldesi ve Cumhuriyet Meydanı da adeta bir sanat meydanı. Burada sanata ve sanatçıya büyük değer veren belediye başkanımızı ve insanımız için gayret sarf eden Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğümüzü kutluyorum" dedi.

Özefe, beldeler içinde en fazla meslek edindirme kurslarını Kargıpınarı beldesinde açtıklarını dile getirdi. Kargıpınarı Belediye Başkanı Kerim Şahin de, beldelerinde kursların devam ettirileceğini belirterek, kurs ve kursiyerlere olan desteklerinin süreceğini kaydetti.

Şahin, beldede sadece Halk eğitimin kurslarının bulunmadığını belediye olarak ayrıca el sanatları ağırlıklı çocuklara yönelik kurslarında bulunduğunu kaydetti.

Konuşmanın ardından Erdemli Halk Eğitimi Merkezi ve ASO Müdürlüğü ile Kargıpınarı Belediyesi işbirliğinde gerçekleştirilen Ayla Gültekin usta öğreticiliğindeki 'Mutfak ve banyo takımları hazırlama, Cahide Payza usta öğreticiliğindeki 'Kırkyama ve çeyiz ürünleri hazırlama', Ayşe Toker usta öğreticiliğindeki 'Ahşap boyama', Çağatay Uysal öğreticiliğindeki 'Resim kursu' ve Dilek Çelebi usta öğreticiliğindeki 'Transferci ile cam el dekorcu' kurslarında yapılan eserlerin yer aldığı sergisinin açılışı yapıldı.

Kursiyerlere kurs bitirme sertifikaları verildi. Kursu gezen protokol mensuplarına, kursiyerlerce hazırlanan çeşitli hediyelerde takdim edildi. Kurs açılışına Erdemli Kaymakamı İbrahim Özefe ve eşi Hacer Özefe, Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, Erdemli Halk Eğitim Müdürü Ömer Okur, İlçe Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Cevdet Kavzak ile AK Parti Erdemli İlçe Başkanı Halit Çortul katıldı.

- MERSİN

Kaynak: AA / Yerel

Kerim Şahin Kargıpınarı Erdemli Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title