Haberler

Erdemli 'De Regaip Kandili Özel Programına Yoğun İlgi

Mersin’in Erdemli Belediyesi’nin düzenlediği Regaip Kandili kutlama programı vatandaşlar tarafından yoğun ilgi gördü.

Mersin'in Erdemli Belediyesi'nin düzenlediği Regaip Kandili kutlama programı vatandaşlar tarafından yoğun ilgi gördü. Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, üç aylar ve içerisinde bulunan mübarek kandillerin zor günler yaşayan Türkiye'ye huzur getirmesini diledi.

Erdemli Belediyesi'nin Regaip Kandili dolayısıyla Kültür Merkezi'nde düzenlediği özel programda, Dünya Kuran Okuma Birincisi Hafız Yaşar Çuhadar'ın okuduğu Kuran tilaveti, İlahiyatçı Yazar Ömer Döngeloğlu sohbeti ve İlahi Sanatçısı Emrah Güneş'in verdiği ilahi konseri yer aldı. Program, Mardin'in Nusaybin ilçesinde şehit olan asker ve polisler için saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Programın başında bir konuşma yapan Erdemli Belediye Başkanı Tollu, bu müstesna günü idrak etmenin huzuru, gururu ve mutluluğunu birlikte yaşadıklarını söyledi. Bu mübarek kandillerin insanoğlu için bulunmaz bir nimet olduğunu hatırlatan Tollu, "Ülkemiz zor günlerden geçiyor. Bizi biz yapan değerleri insanlarımızın gönlüne nakşetmemiz gerekiyor. Biz bunu Allah'ın izniyle Erdemli'de başaracağız. İnsanların birlik ve dirlik içerisinde nasıl yaşadığını ve bunu bir hayat tarzı haline nasıl dönüştürdüğünü cümle aleme göstereceğiz. Çünkü Erdemli asil insanların yaşadığı bir şehirdir. Şükürler olsun ki, bizim aramızda ayrı gayrı yok. Bizim aramızda birlik var, dirlik var, kardeşlik var ve birbirimize olan sevgi, saygı var. Çünkü bizim içimizde vatan haini yok, bizim içimizde din düşmanı yok, bizim içimizde devlet düşmanı yok, bizim içimizde bayrak düşmanı yok. Biz biriz, beraberiz ve bu aziz milletin kıyamete kadar bir ve beraber yaşaması için tüm gayretimizi sarf edeceğiz" dedi.

Programda vatandaşlar, yapılan Kur-anı Kerim Tilaveti ve okunan ilahilerle huzur dolu anlar yaşadı. Peygamber Efendimizin mübarek hayatından hatıraları nakleden Ömer Döngeloğlu'nu dinleyen vatandaşlar gözyaşlarını tutamadı. Programda İlahi Sanatçısı Ahmet Kemal Bacak da naat okudu.

Program, Başkan Tollu'nun konuklara İstiklal Marşı biblosu armağan etmesi ve vatandaşların kandillerini tebrik ederek, gül dağıtmasıyla sona erdi. - MERSİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Erdemli Belediyesi Mükerrem Tollu Mersin Yerel Haberler

title