Haberler

Erdemli'de Engellilere Özel Kısa Film Galası

Erdemli Belediyesinin engellilerin yaşadıkları sorunlara dikkati çekmek için ses betimlemeli çektiği kısa filmin galası yapıldı.

Erdemli Belediyesinin engellilerin yaşadıkları sorunlara dikkati çekmek için ses betimlemeli çektiği kısa filmin galası yapıldı. Kısa filmin galasına katılanlar, engellilerle empati kurmak amacıyla kulaklık takıp, gözlerini bandajla kapattı.

Dünya Engelliler Günü kapsamında belediyece çekilen kısa filmin galası Belediye Kültür Merkezinde gerçekleştirildi. Galaya engelliler ve aileleri de katıldı. Filmi tekerlekli sandalyelerle izlemek isteyenler ise salonun ön boşluğunda yerlerini aldı.

Engellilere filmi kolaylıkla takip edebilmeleri için özel kulaklık dağıtılırken, ilçe protokolüne de filmi bir engelli gibi takip etmeleri için aynı kulaklıktan verilip, gözleri de bandajla kapatıldı. Önce kısa filmi izleyen, ardından da 45 dakikalık filmi takip eden protokol üyeleri, yaklaşık 1 saat boyunca görme engelliler gibi ses betimlemeli film izledi.

Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, programın ardından yaptığı konuşmada, engellilerin yaşadıklarını yaşayabilmek için kendilerini onların yerine koyarak film izlediklerini söyledi.

Bunun engellilere gösterdikleri duyarlılığın bir neticesi olduğunu belirten Tollu, "Engellilerin dramını anlatan ve belediyelerce ilk kez Erdemli'de çekilen kısa filmde rol alan herkese teşekkür ediyorum." dedi.

Erdemli Belediyesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü ve filmin yönetmeni Adem Aslan da Türkiye'de ilk defa bir belediye tarafından ses betimlemeli kısa film çekildiğini belirtti.

Kaynak: AA / Güncel

Dünya Engelliler Günü Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title