Haberler

Erdemli'de 27. Türkmen Şöleni Yapıldı

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Türkmen Şölenine katılanların halay çekmesi Tarihi Mehter takımının şölen alanında yürümesi ve şölen alınana gelmesi Mehter takımının konser vermesi Yöresel halk oyunları ekibinin gösteri sunması Şölene katılan vatandaşlardan görüntü Yayıkta ayran dağıtılması Börek hazırlayan kadınlar MHP Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya'nın konuşması Sanatçı Turgay Başyayla'nın konser vermesi MHP Genel Başkan Yardımcısı Karakaya: "MHP, Türk milliyetçiliğini siyasi proje haline getirmiş tek siyasi harekettir" MHP Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya, MHP'nin Türk milliyetçiliğini siyasi proje haline getirmiş tek siyasi hareket olduğunu bildirdi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Türkmen Şölenine katılanların halay çekmesi

Tarihi Mehter takımının şölen alanında yürümesi ve şölen alınana gelmesi

Mehter takımının konser vermesi

Yöresel halk oyunları ekibinin gösteri sunması

Şölene katılan vatandaşlardan görüntü

Yayıkta ayran dağıtılması

Börek hazırlayan kadınlar

MHP Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya'nın konuşması

Sanatçı Turgay Başyayla'nın konser vermesi MHP Genel Başkan Yardımcısı Karakaya:

"MHP, Türk milliyetçiliğini siyasi proje haline getirmiş tek siyasi harekettir"

MHP Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya, MHP'nin Türk milliyetçiliğini siyasi proje haline getirmiş tek siyasi hareket olduğunu bildirdi.

Karakaya, Erdemli Belediyesi tarafından Talat Göktepe Çamlığında düzenlenen 27. Türkmen Şöleni'ne katıldı. Burada konuşan Karakaya, bu tür şölenlerin Türk adet ve geleneklerinin yaşatılmasında, birlik ve beraberliklerin pekiştirilmesinde önemli rol oynadığını belirtti.

Türk milletinin mayasının kültür olduğunu ve bu mayayı gelecek kuşaklara aktarmak gerektiğini belirten Karakaya, şunları söyledi:

"Küresel güçler özellikle, ekonomide, askeri, dini, dış politika ve siyasal alanda olmak üzere toplam 5 alanda yıllardır bir dönüşüm yapılmasını istiyor. Tüm bu değişim isteğinin sonunda da Çözüm Süreci ortaya atılarak ülkeyi zora, kaosa ve uçuruma götürdüler. Bunun sonucunda da yüzlerce şehit verildi. MHP, Türk milliyetçiliğini siyasi proje haline getirmiş tek siyasi harekettir. Allah'ın izniyle ilkelerinden, prensiplerinden zerre taviz vermeden, hiçbir oyun ve dolduruşa gelmeden ideoloji temelinde özünü ve mayasını bozmadan, iktidar da olacaktır, nizam ve düzene yön de verecektir."

Şenlikte şarkıcılar konser verdi, mehteran takımı ve halk oyunları gösterisi sunuldu.

Etkinliğe, MHP Genel Başkan Yardımcısı Oktay Öztürk, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu ile vatandaşlar katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Mevlüt Karakaya Turgay Başyayla Şölen Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

title