Haberler

Erdemli'de 27. Türkmen Şöleni

Mersin’in Erdemli ilçesinde bu yıl 27.’si düzenlenen Türkmen Şöleni Turgay Başyayla konseriyle başladı.

Mersin'in Erdemli ilçesinde bu yıl 27.'si düzenlenen Türkmen Şöleni Turgay Başyayla konseriyle başladı. Mehter takımı ve Halk oyunları gösterileriyle devam eden şölen renkli görüntülere sahne oldu.

Erdemli Belediyesi'nin ev sahipliği yaptığı şölene MHP Genel Başkan Yardımcısı, Adana Milletvekili Mevlüt Karakaya, Mersin Milletvekili Oktay Öztürk, Mersin Milletvekili Baki Şimşek, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz ve vatandaşlar katıldı.

Açılışta kısa bir konuşma yapan Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, amaçlarının Türkmen ruhunu yaşatmak olduğunu belirtti.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya ise, "Maziden atiye kültürel değerlerin aktarılmasında önemli bir vasıta olan bu şenlikler, Türk milletinin birlik ve beraberliğine önemli ölçüde katkıda bulunurlar. Kültür önemlidir. Mutlaka gelecek nesillere bozulmadan, özüne bir ziyan gelmeden aktarılması gerkir. Kültür Türk milletinin özünün mayasıdır. Bu maya dünya var oldukça sizlerin sayesinde aktarılacaktır" dedi.

Şölen kapsamında ünlü sanatçı Turgay Başyayla bir konser verdi. Başyayla vatandaşlarla birlikte karşılıklı oynadı. - MERSİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mevlüt Karakaya Turgay Başyayla Mersin Şölen Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title