Haberler

Erdemir'deki Toplu Iş Sözleşmesi Görüşmeleri - Zonguldak

Türk-İş Genel Sekreteri ve Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Pevrul Kavlak, "Erdemir'de yapacağımız eylem kararı için ünite temsilcilerini, yönetimi, icrayı toplayacağım. Pazartesi günü grev kararını alacağız, eylemleri de arka arkaya sıralayacağız." dedi.

Türk-İş Genel Sekreteri ve Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Pevrul Kavlak, "Erdemir'de yapacağımız eylem kararı için ünite temsilcilerini, yönetimi, icrayı toplayacağım. Pazartesi günü grev kararını alacağız, eylemleri de arka arkaya sıralayacağız." dedi.

Zonguldak'ın Ereğli ilçesine gelen Kavlak, sendikaya ait otelin girişinde Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları (Erdemir) işçilerine seslendi.

Türk Metal Sendikası ile Erdemir arasında 4 bin 700 çalışanı ilgilendiren toplu iş sözleşme görüşmelerinde işçinin talebi doğrultusunda 3 liralık zam istediklerini ancak işverenin 68 kuruş teklif ettiğini anlatan Kavlak, "Biz bu zamana kadar 20 iş yerinde toplu sözleşme imzaladık. Bize 1 liranın altında hiç kimse teklif vermedi, ilk defa Erdemir bize 68 kuruş bir teklif verdi. Bozuk para verdi bize, herhalde aramızı bozacaklar. Çalışanın alacağı 3 lirada kimsenin gözü olmamalı. Bunun pazarlığını yapmamalı hele hele 68 kuruş teklif vermemeli. Bizim burada iki tane fırınımız var Ayşe ve Zübeyde. Biz onları tatile göndermeyelim. Burada kapsamlı bir toplantı yapacağız. Yapacağımız eylem kararı için ünite temsilcilerini, yönetimi, icrayı toplayacağım. Pazartesi günü grev kararını alacağız, eylemleri de arka arkaya sıralayacağız." diye konuştu.

Türk Metal Sendikasının Erdemir, Erdemir'in de Türk Metal Sendikası için oldukça önemli olduğunu belirten Kavlak, 8 yıl önce zora giren şirketi işçinin fedakarlığı sayesinde düze çıkarttıklarını savunarak şunları söyledi:

" Türkiye'de hiç kimsenin yapmaya dahi cesaret edemediği şeyi biz hep birlikte 8 yıl önce yaptık ve bir söz verdik. 'Bu fedakarlıktan sizi çıkartırız ama siz de iyi gününüzde bizi unutmayacaksınız' dedik. Çok şükür 8 yıldır namusu ile çalışan evine helal ekmek götüren bir Allah'ın kulunu işten çıkartmadık. Bugüne kadar bu ilişkiyi böyle getirdik. Bu ilişkiyi kimsenin bozmaya hakkı yoktur."

Kavlak, Erdemir ile imzalanacak toplu sözleşme görüşmelerinin 2017 yılı çıtasını da belirleyeceğini kaydederek, "Şu anda bizim de diğer sendikaların da masada olduğu 45 sözleşme var. Onların da startı verilecek, çıtası belirlenecek. Onun için bu bir Erdemir sözleşmesi değildir, sadece bu Erdemir'de çalışanı ilgilendirmiyor. Bu Türkiye'nin her yerinde çalışan emeğinden başka sermayesi olmayan tüm işçilerin sözleşmesidir. Türkiye'nin her yerinden destek alacağız, gerekirse her tarafını ayağa kaldıracağız." şeklinde konuştu.

Son iki yılda dünya genelindeki demir çelik sektörünün defterlerini zararla, Erdemir'in ise karla kapattığını anlatan Kavlak, işçinin hedefinin üretmek, kazandırmak ve kazanmak olduğunu ifade etti.

İşçiler ise konuşma sırasında slogan attı.

Kaynak: AA / Güncel

Zonguldak Türkiye Türk İş Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title