Haberler

Erdem: Herkes Büyükşehir Olmak İstiyor

Güncelleme:

Hükümetin kurmaylarından Ekrem Erdem'in anlattıklarına göre, Kocaeli örneğini gören herkes büyükşehir olmak istiyor.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ekrem, Erdem Ordu'nun büyükşehir belediyesi olduğunu hatırlatarak, "İstanbul ve Kocaeli güzel bir model olduğu için şimdi herkes büyükşehir olmak istiyor" dedi.

Kağıthane Belediyesi tarafından gerçekleştirilen 158 milyon lira değerindeki 16 yatırımdan biri olan Ata Sokak ve Bağlantıları törenle açıldı. Törene AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem, Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç, eşi Fatma Kılıç, Kağıthane Kaymakamı Ahmet Akın Varıcıer ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Törende konuşma yapan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem, güzel bir vesileyle güzel bir açılışa geldiklerini söyledi. AK Parti'nin iktidara gelmesiyle birlikte Türkiye'nin çözülmez zannedilen birçok problemlerinin çözüldüğünü ifade eden Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem, problemleri merkezi iktidarın Türkiye genelini çözerken, yerel yönetimlerde yılların kronik sorunlarını çözüldüğünün altını çizdi.

İstanbul'a geldiklerinde ilk olarak Hürriyet Sokak'a yerleştiklerini dile getiren Ekrem Erdem, Hürriyet Mahallesi'nin eski ve yeni hallerini karşılaştırdı. Erdem, "Hürriyet Mahallesi, fotoğraf çekmeye bile imkan vermeyen bir yerken, şuanda bir sokaktan öte bir cadde durumunda. AK Parti iktidara geldiğinden beri gerçekten illerimizi, ilçelerimizi şehirlerimizi değiştirdik ve marka şehirler oluşturmaya başladık. Yani şehrin değerini arttırıcı bir sürü yatırımlar yaptık. Dün İstanbul bir çileydi. Çileleri birlikte çözdük. Başbakanımız, genel başkanımız, ilk defa Büyükşehir Belediye Başkanı olduğunda İstanbul birçok problemleri vardı. Bu problemlere bile takılamıyorduk. Çünkü bu problemlerin üzerinde öyle bir problem vardı ki problemin ana sebebiydi. O günün problemi de susuzluktu. Bırakın yolu suyumuz yoktu. Her taraf çöp dağıydı. Ama bunun sebebi olan bir problem vardı. O da yolsuzluk ve hırsızlıktı. Başbakanımızın Büyükşehir Belediye Başkanı olduktan sonra hırsızlık ve yolsuzluk kalktı ve paralar hizmete dönüştü. Bu şekilde de şehirlerimizin kalitesi, değeri arttı" dedi.

Ordu'nun büyükşehir belediyesi olduğunu hatırlatan Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem, İstanbul ve Kocaeli'nin güzel bir model olduğu için şimdi herkesin büyükşehir olma yolunda olduğunun altını çizdi.

Ata Sokağın ve bağlantı yollarının oluşma sürecinden bahseden Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç ise, "Daha önce iki sefer bu yolun sonuna yürüyerek gitmeye çalıştık. Ama gidemedik. Çünkü burada yol yoktu. Buralar hep binaydı. Buraya biz bu yolu açarız dediğimizde doğrusu kimseyi de inandıramamıştık. Ama şimdi 300 metrelik bulvar büyüklüğünde ve genişliğinde güzel bir yol hizmete girdi. Uzunca bir zaman aldı, yoğun bir zaman aldı. Riskli bir çalışma yürüttük. Riski de şuradan geliyordu. Tabi burada yol olmadığı için alt yapısı da yoktu. Yağmur suyu ile atık suyu kanalları da yoktu. Artık burası değerli komşularımız ve büyüklerimiz için aynı zamanda bir yürüyüş alanı haline geldi" şeklinde konuştu.

Sokağın yapılmasında ki yaşanan zorluklar nedeniyle sembolik olarak açılış kurdelesi kesilmedi ve kör düğüm haline getirilen kurdele çözülerek ata sokağın açılışı yapıldı. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Ekrem Erdem Ak Parti İstanbul Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title