Haberler

Erdek'ten Kısa Kısa

Erdek Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Ali Demiray, Erdek Körfezi'nde balık sayısının azaldığını söyledi.

Bu yıl av sezonunda, lüferin verimli geçtiğini ancak diğer balıklarda aynı verimliliği bulamadıklarını ifade eden Demiray, bölgede yaşanan deniz kirliliğinin ve kaçak avlanmanın buna neden olduğunu belirtti.

Av yasağına 20 gün kaldığını ancak denizde balık olmadığı için avlanmaya çıkamadıklarını dile getiren Demiray, "15 Nisan'da av yasakları başlayacak. Şu anda körfezimizde hemen hemen hiç balık yok. Ayrıca deniz dibine dalan arkadaşlarımız, yapay resiflerin gömülmeye başladığını söylüyor. Bu da aklımıza, bu resiflerin yerinin yanlış belirlenmiş olabileceği düşüncesini getiriyor. Ama yine de yapay resif uygulaması yararlıdır. Keşke bu resiflerin üzerine yeni resifler de atılsa" dedi.

Erdek esnafı marketlerden şikayetçi

Erdek Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Mustafa Karakuş, kooperatiflerine kayıtlı bin 600 olan esnaf sayısının 657'ye düştüğünü söyledi.

Market sayısının artmasının esnafı olumsuz etkilediğini dile getiren Karakuş, "Marketler, ayakkabıdan, et ve süte kadar her çeşit malzeme ve ürünü satıyor. Bu nedenle esnafın ayakta kalması zorlaştı. Çoğu esnaf iş yerini kapatıyor. Son dönemde çok yükselen tekel harç ruhsatları nedeniyle küçük büfeler de kapanma tehlikesi içinde" dedi.

Zeytincilik ve turizm

Erdek Kaymakamı Mustafa Demirelli, zeytincilik ve turizmin Erdek'te hayat kaynağı olduğunu söyledi.

İlçenin iki önemli geçim kaynağından bahseden Demirelli, zeytinde markalaşmaya turizmde de iyi bir reklama ihtiyaçları olduğunu ifade etti.

Deniz turizminin Türkiye'de Erdek bölgesinde başladığını dile getiren Demirelli, şunları kaydetti:

"Erdek'in, 1960'lı yıllarda ülkemizi turizmle buluşturan ilk ilçe olduğu biliniyor. Ancak 1980'li yıllarda, gerekli kredi desteğini alamaması nedeniyle geriye gitmiş ve butik bir turizm anlayışına bürünmüş görünüyor. Her şeye rağmen Erdek turizminin geleceğinden ümitliyim. Ama ilçemizdeki turizmin yeniden ayağa kalkması için bu sektörün içinde bulunan herkesin çaba harcaması ve elini, taşın altına koyması gerekiyor. Kyzikos Antik Kenti kazılarının artık belirli bir aşamaya gelmesi gerekir. Tabii ki, Zeytinliada da, Erdek için çok önemli bir ören yeri. Adanın mülkiyeti Erdek Belediyesine ait olduğundan, bu ada ile ilgili tasarruf, belediyemiz ile bakanlığımız arasında."

Kaynak: AA / Yerel

Mustafa Demirelli Mustafa Karakuş Ali Demiray Erdek Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title